Cum a cumulat Gabriel Oprea indemnizatia cu pensia. Averi impresionante in Parlament

Joi, 10 Iulie 2014, ora 19:28
4716 citiri
Cum a cumulat Gabriel Oprea indemnizatia cu pensia. Averi impresionante in Parlament

Vicepremierul Gabriel Oprea a gasit portitele legislative prin care sa poata cumula indemnizatia de parlamentar cu pensia de la Ministerul Apararii Nationale. In plus, cele mai recente declaratii depuse de parlamentarii romani arata ce averi impresionante au unii dintre alesii nostri care plang de mila saracilor.

In anul 2012, Gabriel Oprea a fost mai intai ministru al Apararii, in guvernul Boc, calitate in care a incasat salariu, in valoare totala de 26.459 de lei, iar dupa caderea guvernului a primit atat indemnizatie de deputat (42.553 lei), cat si pensie de la MApN (18.448 lei).

"A cumulat pensia cu indemnizatia de parlamentar, e legal", au explicat surse oficiale de la cabinetul vicepremierului, precizand ca indemnizatia nu inseamna salariu, pentru Romania Libera.

De asemenea, conform declaratiei de avere pe 2013, Gabriel Oprea a avut doua surse de venituri in anul fiscal 2013: 70.704 de lei ca salariu de la MAI si 2.660 de lei ca pensie de la MApN.

Datorii, imprumuturi si zeci de terenuri

In ceea ce il priveste pe Daniel Constantin, vicepremier si lider al PC, in ultima sa declaratie de avere continua sa apara imprumuturile luate de la Dan Voiculescu in 2007 si 2008, de 100.000 respectiv 195.000 de euro. Vicepremierul a mentionat in document ca datoriile vor fi platite in transe, pana in 2016 si 2017, dar nu a precizat cat a achitat pana acum.

Deputatul PSD Sebastian Ghita are in declaratia de avere, printre altele, 18 milioane de euro si 5,5 milioane de dolari in conturi, precum si obiecte de arta in valoare de 13 milioane de euro si bijuterii de 3,1 milioane de euro.

Sebastian Ghita a mai trecut in declaratia de avere ca a acordat doua imprumuturi, unul de 90 de milioane euro si altul de 4 milioane de dolari.

Elena Udrea are in declaratia de avere, printre altele, 27 de terenuri, majoritatea agricole, in judetul Calarasi, dobandite prin cumparare.

In Parlament exista si alti deputati sau senatori cu averi uriase. Deputatul PSD Zisu Stanciu a declarat, printre altele, 70 de terenuri si 11 apartamente in Bucuresti, deputatul PC Ion Dinita a declarat 40 de terenuri si 15 imobile, deputatul PMP, Marin Anton are 29 de terenuri, 6 locuinte si conturi de trei milioane de euro, iar deputatul PNL Virginel Gireada a trecut in declaratia de avere 24 de terenuri si 2 imobile.

Citeste si:
Șefii USR au descins la Mogoșoaia. Mesajul transmis către PNL și PMP: "România nu tolerează violența și bădărănia" VIDEO
Șefii USR au descins la Mogoșoaia. Mesajul transmis către PNL și PMP: "România nu tolerează violența și bădărănia" VIDEO
12 membri din structurile de conducere ale USR, în frunte cu Dacian Cioloș și Dan Barna, au mers la Mogoșoaia în după-amiaza zilei de vineri, 28 ianuarie. Dacian Cioloș, împreună cu...
Reacția lui Cătălin Drulă la măsurile ridicole luate de PNL după scandalul din Mogoșoaia: ”Manevră clasică la șmecherie”
Reacția lui Cătălin Drulă la măsurile ridicole luate de PNL după scandalul din Mogoșoaia: ”Manevră clasică la șmecherie”
Fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă a criticat vineri, 28 ianuarie, decizia PNL de a-l suspenda din partid pe liderul din Ilfov, Hubert Thuma, care a agresat-o pe colega sa din USR...