Fotografia zilei: Gabriel Oprea s-a intalnit cu procurorul general al SUA

Marti, 06 Octombrie 2015, ora 10:33
4056 citiri
Fotografia zilei: Gabriel Oprea s-a intalnit cu procurorul general al SUA

Vicepremierul Gabriel Oprea s-a intalnit, luni, la Washington, cu procurorul general al SUA, Loretta Lynch. In acelasi timp, la Bucuresti presa dezvaluia cel de-al saselea plagiat in care este implicat demnitarul roman.

La intrevederea cu procurorul general al SUA, Gabriel Oprea a fost insotit de noul ambasador al Romaniei la Washington, George Maior (foto stanga), se precizeaza intr-un comunicat remis Ziare.com de catre Ministerul de Interne.

Cu aceasta ocazie a fost semnat Acordul dintre Romania si SUA privind intensificarea cooperarii in prevenirea si combaterea infractiunilor grave, necesar pentru indeplinirea conditiilor programului Visa Waiver.

"In cadrul intalnirii au fost abordate teme importante privind dezvoltarea Parteneriatului Strategic pentru Secolul XXI dintre Romania si SUA, componenta privind justitia si statul de drept fiind elemente esentiale ale acestuia (...)

Acordul va reglementa, pe baze juridice, cooperarea, prevenirea, descoperirea si investigarea infractiunilor grave, a infractiunilor de terorism si asigurarea schimbului de informatii intre autoritatile cu atributii in acest domeniu din cele doua tari", se mai arata in comunicatul citat.

Foto: Ministerul de Interne

Ministrul roman de Interne, Gabriel Oprea, se afla in Statele Unite la invitatia lui George Maior. Cei doi vor participa in data de 7 octombrie la o gala organizata anual de "Alianta", o organizatie non-profit fondata, printre altii, de doi fosti ambasadori in Romania, Mark Gitenstein si James Rosapepe. Cu acest prilej, Gabriel Oprea se va intalni cu membri din Congresul american si reprezentanti ai comunitatii de romano-americani.

Prezenta vicepremierului roman in SUA a fost contestata de mai multi reprezentanti ai comunitatii de romani-americani. Acestia au reamintit faptul ca Gabriel Oprea se afla in centrul unui amplu scandal de plagiat si a fost acuzat de fostul director al TVR Stelian Tanase ca ar fi facut presiuni asupra lui pentru ca postul public de televiziune sa nu vorbeasca despre acest subiect.

George Maior l-a invitat pe Gabriel Oprea la o gala ce va avea loc la Washington

Luni, in timp ce Gabriel Oprea se afla la Washington,Hotnews a publicat un articol in care sunt prezentate facsimile conform carora chestor-sef de politie Dumitru Parvu, adjunct al sefului Inspectoratului General al Politiei Romane, este suspectat ca si-a plagiat teza de doctorat pe care a sustinut-o in 2007 sub coordonarea profesorul universitar Gabriel Oprea, el insusi suspectat ca si-a plagiat teza de doctorat sustinuta in 2001.

Plagiatul, atentat la cultura nationala si amenintare pentru Romania - Interviu

Este al saptelea caz de plagiat dezvaluit in mass-media si in care este implicat Gabriel Oprea, ceilalti cinci doctoranzi ai sai suspectati fiind primarul sectorului 2, secretar general al UNPR, Neculai Ontanu, avocata lui Victor Ponta, Loredana Radu, prim-adjunctul procurorului general al Romaniei, Bogdan Licu, secretara lui Gabriel Oprea, Adela Popescu (Neagu) si fostul ministru al Apararii si consilier prezidential, Mihai Stanisoara.

Seful Comisiei de Etica din Universitatea Bucuresti: Teza de doctorat a lui Oprea e plagiat

Gabriel Oprea l-ar fi plagiat si pe Nicolae Iorga

Suspiciuni de plagiat in teza de doctorat a lui Neculai Ontanu, coordonata de Gabriel Oprea

Avocata lui Victor Ponta, acuzata de plagiat - ar fi copiat sute de pagini

Inca un plagiat coordonat de Gabriel Oprea? Autorul, Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general al Romaniei

Fost ministru al Apararii, caz incredibil de plagiat pastorit de Gabriel Oprea: A copiat si din Constitutie

Citeste si:
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Prețul carburanților a fost intens dezbătut de coaliția de guvernare, până ce s-a ajuns la soluția compensării cu 50 de bani (inițial fiind vorba de 1 leu). Mulți dintre politicienii care...
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....