Gabriel Oprea l-ar fi plagiat si pe Nicolae Iorga

Joi, 09 Iulie 2015, ora 14:30
5861 citiri
Gabriel Oprea l-ar fi plagiat si pe Nicolae Iorga
Foto: Arhiva Administratia Prezidentiala

Noi dovezi care atesta ca Gabriel Oprea ar fi plagiat teza de doctorat au fost date publicitatii joi, la doar o zi dupa ce Consiliul National de Etica din subordinea Ministerului Educatiei a decis ca nu il poate acuza pe vicepremier de furt intelectual.

Scandalul de plagiat al carui protagonist este Gabriel Oprea a fost declansat in urma cu cateva zile, dupa ce acesta a preluat mandatul de premier interimar. In 2 iulie, Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti a anuntat ca va examina suspiciunea de plagiat, in urma unor dovezi aparute in presa. Oprea a negat vehement toate acuzatiile.

Gabriel Oprea, acuzat de plagiatul tezei de doctorat - cum raspunde premierul interimar

Doctoratul lui Gabriel Oprea, suspectat de plagiat, sub lupa Comisiei de etica a Universitatii Bucuresti

Miercuri, cu doar 24 de ore inainte de dezbaterile organizate astazi de Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti pe mai multe teme, printre care si cazurile demnitarilor acuzati de plagiat (Victor Ponta, Stefania Duminica, Olguta Vasilescu, Gabriel Oprea), CNE, subordonat Ministerului Educatiei, a anuntat ca suspiciunile de plagiat in cazul vicepremierului nu se confirma.

Consiliul de Etica: Suspiciunea de plagiat privind teza de doctorat a lui Oprea, neconfirmata

Joi, pe site-ul hotnews.ro au aparut noi acuzatii la adresa lui Gabriel Oprea.

Astfel, autorul articolului a descoperit ca pagini intregi din teza de doctorat a vicepremierului au fost preluate copy-paste, fara citarea sursei, dintr-o lucrare a lui Constantin Turai publicata in 1938 la Imprimeriile "Curentul" SA.

Mai mult, Gabriel Oprea este acuzat ca a preluat prin copiere inclusiv o serie de citate din Nicolae Iorga sau Gheorghe Ghibanescu, fara a cita autorii, desi in lucrarea lui Turai fragmentele erau marcate si citate corect.

Conform hotnews.ro, in raportul CNE dat publicitatii miercuri, care il exonereaza de raspundere pe Gabriel Oprea, se vorbeste doar despre forma lucrarii si nu despre continutul ei.

In plus, in acelasi raport apare o bibliografie de 51 de lucrari, in conditiile in care teza de doctorat a lui Gabriel Oprea nu mentioneaza decat 24 de carti.

Eveniment Quarterly Report

Nicușor Dan susține că a găsit datorii de miliarde de lei la Primăria Capitalei. Gabrielei Firea: ”Marota transformată 100% în minciună”
Nicușor Dan susține că a găsit datorii de miliarde de lei la Primăria Capitalei. Gabrielei Firea: ”Marota transformată 100% în minciună”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, o acuză pe Gabriela Firea că i-a lăsat conturile pe minus cu miliarde de lei. Pe de altă parte, În schimb, Gabriela Firea susține că edilul prezintă doar...
Vâlceanu (PNL): Măsurile fiscale asumate de Guvern vor sărăci românii și vor distruge economia
Vâlceanu (PNL): Măsurile fiscale asumate de Guvern vor sărăci românii și vor distruge economia
Deputatul liberal Dan Vîlceanu, fost ministru al Finanţelor, a criticat vineri, 29 septembrie, măsurile fiscale pe care Guvernul și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului. Acesta...
#Gabriel Oprea plagiat Iorga, #Gabriel Oprea plagiat Universitatea Bucuresti , #vicepremier