Motiune impotriva lui Gabriel Oprea: Am pierdut sirul ocaziilor in care ati incalcat legea!

Vineri, 06 Noiembrie 2015, ora 16:40
4422 citiri
Motiune impotriva lui Gabriel Oprea: Am pierdut sirul ocaziilor in care ati incalcat legea!
Foto: Ministerul de Interne

Partidul National Liberal (PNL) a redepus la Senat o motiune simpla intitulata "Gabriel Oprea trebuie sa plece! Fara coloana oficiala" si solicita ca dezbaterea acesteia sa aiba loc, conform regulamentului, saptamana viitoare.

In motiune, liberalii ii cer lui Gabriel Oprea sa spuna cine isi asuma moartea lui Bogdan Gigina, cine este responsabil si daca a fost politistul de la Rutiera presat sa ruleze, pe motocicleta, mult prea repede, in conditii meteo improprii.

Potrivit autorilor motiunii, "comportamentul lui Gabriel Oprea este incompatibil cu modul in care un demnitar al statului roman trebuie sa isi exercite mandatul".

"Va intrebam din nou: care a fost urgenta din seara zilei de 20 octombrie? Ati respectat legea in momentul in care ati folosit coloana oficiala? Poate nu vreti sa raspundeti. Va spunem noi: Nu. Nu ati respectat legea. Conform legii, un ministru are o singura posibilitate de a beneficia de coloana oficiala: justificarea unei urgente catre Politia Rutiera, careia sa-i solicite echipaj de insotire.

Ce ati facut dumneavoastra? Aflam din informatii publice ca ati emis un ordin de ministru, prin care v-ati acordat singur dreptul la coloana oficiala. Domnule ministru Oprea, am pierdut sirul ocaziilor in care ati incalcat legea! Ati incalcat cu buna stiinta Constitutia, ati aratat dispret fata de lege, ati comis abuz dupa abuz", se arata in textul motiunii.

Cazul politistului mort: DNA a preluat dosarul - indicii de abuz in serviciu la Oprea

PNL subliniaza ca "motiunea nu este un atac la persoana Gabriel Oprea, ci la abuzurile comise in exercitarea functiei de catre un ministru din Guvernul Romaniei".

Gabriel Oprea a anuntat, vineri, dupa consultarile UNPR cu presedintele Klaus Iohannis, in vederea formarii unui nou Guvern ca urmare a demisiei premierului Victor Ponta, ca si-a delegat atributiile de ministru de Interne secretarului de stat in MAI Ilie Botos.

Oprea nici nu demisioneaza, nici nu mai e ministru de Interne

Liberalii au depus, saptamana trecuta, la Senat, o motiune simpla indreptata impotriva lui Gabriel Oprea.

Liderul senatorilor, Ion Popa, a anuntat atunci ca, din cauza tragediei de la Colectiv, a retras de pe ordinea de zi de luni a plenului Senatului motiunea, urmand sa o redepuna dupa ce "lucrurile vor evolua pe un fagas normal".

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#motiune gabriel Oprea, #motiune PNL Oprea , #vicepremier