Oprea: Cand intra Ponta, ma ridic in picioare. Cu Nastase stateam in pozitie de drepti

Joi, 09 Mai 2013, ora 23:41
5390 citiri
Oprea: Cand intra Ponta, ma ridic in picioare. Cu Nastase stateam in pozitie de drepti

Rlatia dintre vicepremierul Gabriel Oprea si prim-ministrul Victor Ponta nu este una relaxata, in ciuda faptului ca sunt vechi prieteni si colegi.

"Il cunosc foarte bine si il respect foarte mult. Vreau sa-i intaresc autoritatea premierului. Caut sa vin inainte de el si sa plec dupa el. Cand intra intr-o incapere, ma ridic in picioare. Vreau sa contribui la intarirea autoritatii lui Victor Ponta", a subliniat Gabriel Oprea, joi seara, la Realitatea TV.

Cuvintele de lauda au "curs" si la adresa co-presedintelui USL Crin Antonescu, pe care Oprea il considera un om politic cu o deosebita charisma.

"Antonescu este un barbat politic care are charisma. Este un foarte bun orator. A avut inspiratia politica, impreuna cu Victor Ponta, au creat aceasta alianta politica de interes national. Au un succes politic extraordinar. Eu cred ca nimeni, astazi, avand aceste succese istorice, nu pot sa-i sufle in ciorba lui Crin Antonescu", a declarat Oprea.

El a precizat ca Antonescu este candidatul USL la presedintie si are determinarea sa castige, sub umbrela acestei aliante.

Cele mai mari cuvinte de lauda, insa, au fost la adresa fostului premier Adrian Nastase. Oprea a precizat ca a vorbit cu acesta imediat dupa ce a iesit din inchisoare, dar si de Paste.

"Intotdeauna cand m-a sunat sau cand o sa ma sune pe mine presedintele Adrian Nastase, am raspuns. Si pe mine si pe Victor Ponta ne-a lansat in politica. Domnul presedinte Adrian Nastase a avut o contributie majora. A fost unul din cei mai buni prim-ministri ai Romaniei. A avut merite indubitabile", a subliniat Oprea.

"Cu domnul prim-ministru Nastase, eram si noi mai juniori. Eu fiind si militar, stateam in pozitie de drepti. Era un om foarte autoritar. Am invatat meserie", a spus el.

Citeste si:
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Citim deseori în presă că partidele de dreapta nu au reușit să aibă o Curte Constituțională care să le fie „favorabilă“. Curtea Constituțională a României este din nou în...
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri, 28 ianuarie, decretul privind numirea lui Marcel Boloş în funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a informat...