Oprea nu mai vrea in niciun guvern, PSD "taie legaturile" cu UNPR (Surse)

Miercuri, 04 Noiembrie 2015, ora 13:14
7768 citiri
Oprea nu mai vrea in niciun guvern, PSD "taie legaturile" cu UNPR (Surse)
Foto: Arhiva Ziare.com

Vicepremierul Gabriel Oprea ar fi declarat miercuri, potrivit unor surse, ca nu vrea sa mai faca parte din niciun guvern in viitor, in contextul in care Victor Ponta si-a anuntat demisia din functia de prim-ministru, iar acum trebuie format un nou Executiv.

Gabriel Oprea ar fi spus ca el, personal, nu mai doreste sa faca parte din urmatorul guvern, oricare ar fi el, indiferent daca partidul pe care il conduce, UNPR, va fi cooptat la guvernare, potrivit surselor citate de Digi 24.

Ponta si-a dat demisia: Cele mai noi evolutii - LIVE

De asemenea, surse social-democrate au declarat pentru Mediafax ca PSD exclude sa negocieze cu UNPR vreo formula sau o posibila majoritate pentru formarea unui nou Executiv.

Decizia de a nu discuta cu UNPR este sustinuta si promovata in partid inclusiv de catre presedintele PSD, Liviu Dragnea, mai spun sursele politice.

Acestea au aratat ca PSD va "taia legaturile" cu UNPR, pe motiv ca Oprea a refuzat sa demisioneze dupa manifestarile de marti seara pentru tragedia din clubul Colectiv. Refuzul lui Gabriel Oprea de a demisiona l-a determinat pe Ponta sa plece el de la sefia Guvernului.

Ponta si-a dat demisia UNPR: Decizia a fost luata cu Oprea. Niciun cuvant despre Piedone

PSD nu are in momentul de fata un mandat pentru eventuale negocieri, insa este convins ca nu vrea sa faca parte dintr-un Cabinet in care nu detine functia de premier.

In schimb, UNPR doreste pastrarea actualei coalitii de guvernare. "UNPR isi reafirma determinarea de a sustine impreuna cu coalitia, orice solutie politica care asigura stabilitate Romaniei", se precizeaza intr-un comunicat de presa al formatiunii politice remis Ziare.com.

Ponta si-a dat demisia Prima reactie de la Opozitie: Coalitie cu UNPR?

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri, dupa demisia premierului Victor Ponta, ca gestul acestuia a fost unul normal, iar acum este nevoie de un guvern cat mai repede, existand mai multe variante posibile.

Ponta si-a dat demisia: UDMR vede mai multe variante pentru viitorul Guvern

Printre variantele posibile pentru formarea unui nou guvern, Kelemen Hunor a identificat mai multe, inclusiv un guvern minoritar al actualei Opozitii, un guvern de tehnocrati care sa gestioneze situatia si sa organizeze alegerile de anul viitor, dar si organizarea de alegeri anticipate.

Kelemen Hunor a exclus posibilitatea ca UDMR sa sustina ca "actuala coalitie sa mearga mai departe cu un alt premier".

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Oprea Guvern, #Oprea demisie Ponta, #PSD UNPR guvern , #vicepremier