PNL vrea sa-l bage pe Oprea in sedinta: Daca nu-si da singur demisia, sa-l demita Ponta (Video)

Sambata, 24 Octombrie 2015, ora 19:23
2954 citiri
PNL vrea sa-l bage pe Oprea in sedinta: Daca nu-si da singur demisia, sa-l demita Ponta (Video)

Co-presedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, sambata, ca va propune luni grupurilor parlamentare ale liberalilor o discutie privitoare la toate parghiile legislative existente pentru "a aduce lumina" in cazul motociclistului de la Politia Rutiera care a decedat marti in urma unui accident suferit cand se afla in coloana oficiala a ministrului de interne.

"Am decis sa propunem grupurilor parlamentare, luni, sa facem o discutie privitoare la toate parghiile parlamentare pe care le avem la indemana pentru a aduce lumina in aceasta situatie, vorbim de mijloace parlamentare - o motiune simpla impotriva ministrului de Interne, o ancheta parlamentara, o comisie parlamentara, interpelari si orice alt mijloc parlamentar care va reusi sa lamureasca o situatie pe care dl. ministru avea obligatia s-o fi lamurit. Nu a facut-o, iar noi, ca opozitie, punem interesul public inaintea oricarui interes politic", a afirmat Gorghiu, intr-o conferinta de presa sustinuta la Buzau.

Gorghiu a catalogat ca "inacceptabila" lipsa de transparenta in acest caz.

"Tocmai ca este vorba de pierderea unei vieti omenesti, lipsa de transparenta este inacceptabila. Sunt doua chestiuni care sunt extreme de grave, odata ca se distruge credibilitatea institutiilor, Ministerul de Interne care este o institutie a carei credibilitate trebuie aparata de orice, inclusiv de ministru, si in al doilea rand cred ca se refuza o explicatie sau o reparatie morala familiei care merita toate explicatiile despre cum s-a intamplat", a spus Alina Gorghiu.

Potrivit acesteia, "demisia este in continuare un gest necesar si daca aceasta demisie nu va veni, se impune demiterea ministrului de interne de catre prim-ministrul Victor Ponta".

PNL va apela la orice mijloace parlamentare care pot face lumina in cazul politistului Bogdan Gigina, decedat in misiune. Impreuna cu grupurile noastre parlamentare, vom analiza, luni, care dintre parghiile parlamentare pot fi utilizate in acest moment: o motiune simpla la adresa ministrului de Interne, Gabriel Oprea, o comisie parlamentara de ancheta, interpelari. Sunt intrebari la care vicepremierul Oprea nu a raspuns nici pana acum, la patru zile de cand politistul Bogdan Gigina si-a pierdut viata. Tocmai pentru ca e vorba despre viata unui om, lipsa de transparenta e de neacceptat. Am spus inca de joi ca in aceasta situatie, demisia dlui Oprea e un gest necesar iar daca ea nu va veni, se impune demiterea acestuia.

Posted by Alina Gorghiu on Saturday, October 24, 2015

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Oprea motiune Parlament, #Oprea ancheta Parlament , #vicepremier