Reactia Academiei Nationale de Informatii, dupa suspiciunile de plagiat in tezele coordonate de Oprea

Luni, 07 Septembrie 2015, ora 22:25
6149 citiri
Reactia Academiei Nationale de Informatii, dupa suspiciunile de plagiat in tezele coordonate de Oprea

Academia Nationala de Informatii a transmis ca se va accelera "procesul de evaluare, initiat cu mult timp in urma, asupra modului de respectare a standardelor stiintifice si dezvoltare a capacitatii noastre academice", dupa aparita in presa a suspiciunilor de plagiat in cazul unor lucrari coordonate de Gabriel Oprea.

"Consiliul de administratie a transmis Senatului Academiei solicitarea de a evalua stadiul implementarii masurilor privitoare la respectarea standardelor de calitate academica a tezelor de doctorat.

In acest sens Senatul Academiei mandateaza Consiliul Stiintific al Academiei Nationale de Informatii 'Mihai Viteazul' sa accelereze procesul de evaluare, initiat cu mult timp in urma, asupra modului de respectare a standardelor stiintifice si dezvoltare a capacitatii noastre academice.

Concluziile acestei evaluari vor sta la baza unor decizii care vor consolida calitatea procesului de invatamant si cercetare academica in cadrul Academiei Nationale de Informatii 'Mihai Viteazul'", se arata intr-un comunicat al institutiei, citat de Gandul.info.

Gabriel Oprea, acuzat de plagiatul tezei de doctorat - cum raspunde premierul interimar

Vicepremierul Gabriel Oprea, care este doctor in Drept, este acuzat ca si-a plagiat teza de doctorat, in acest sens fiind depusa la Universitatea Bucuresti o sesizare, inca de la sfarsitul lunii iunie, printre cei pe care i-ar fi plagiat numarandu-se chiar si Nicolae Iorga.

Fost ministru al Apararii, caz incredibil de plagiat pastorit de Gabriel Oprea: A copiat si din Constitutie

Intre timp, au aparut informatii cu privire la mai multe personaje ale caror teze de doctorat coordonate de Gabriel Oprea ar fi fost plagiate. Printre acestea, se numara cele ale lui Mihai Stanisoara, fost ministru al Apararii. De asemenea, au aparut suspiciuni si in cazul tezei de doctorat din anul 2009 a primarului sectorului 2, Neculai Ontanu, care a fost coordonata tot de vicepremierul Gabriel Oprea.

Citeste si:
Se împart funcții în PNL. Pentru ce poziții candidează Lucian Bode și Virgil Popescu
Se împart funcții în PNL. Pentru ce poziții candidează Lucian Bode și Virgil Popescu
Conducerea PNL se reuneşte, vineri, într-o nouă şedinţă, la Consiliului Naţional, după Liga Aleşilor Locali de joi. În cadrul şedinţei vor fi aleşi secretarul general al partidului,...
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, 26 mai, că cea mai mare greșeală a guvernului a fost ”liberalizarea haotică la energie”. El a lăudat, în schimb, creșterea economică...