Tensiuni in USL: Calimente (PNL) il acuza pe Gabriel Oprea ca face presiuni sa ramana la Interne

Luni, 24 Februarie 2014, ora 12:32
4046 citiri
Tensiuni in USL: Calimente (PNL) il acuza pe Gabriel Oprea ca face presiuni sa ramana la Interne

Deputatul PNL Mihaita Calimente sustine ca Gabriel Oprea, care a preluat interimatul la Ministerul de Interne, i-a dat deja afara pe sefii din politie numiti cu recomandarea PNL si face presiuni asupra lui Victor Ponta sa fie el numit ministru, nu Klaus Iohannis.

"Lucrurile au fost clare de la inceput, batalia nu s-a dat nici pentru crearea unui post de viceprim-ministru in plus, domnul Constantin a fost bagat in aceasta ecuatie ca sa poata renunta la el dupa aceea. Batalia s-a dat pentru Ministerul de Interne, acolo a fost pus un om, ma refer la domnul Oprea, care, daca ar fi fost pus interimar, nu facea ce a facut acolo.

Domnul Oprea, in cele 3-4 zile cat se presupune ca ar fi durat pana ar fi venit domnul Iohannis, a schimbat jumatate din personalul ministerului din functiile de conducere, a schimbat vreo 6-7 pana la 10 sefi de politii judetene care erau numiti de Radu Stroe interimar si care erau, intr-un fel, sa spunem numiti cu recomandarea PNL. Deci, in 3-4 zile el a schimbat tot ce se putea schimba ca sa nu mai existe nicio urma de influenta a PNL in Ministerul de Interne", a declarat deputalul liberal, luni, la postul B1TV.

Antonescu: Da, le voi cere ministrilor liberali sa demisioneze. Ponta nu mai vrea sa recunoasca PNL

Mai mult, acesta spune ca adevaratul responsabil de blocajul guvernamental ar fi, de fapt, presedintele UNPR, Gabriel Oprea.

"Noi stim precis ca, de fapt, cuiul lui Pepelea este ca domnul Oprea nu vrea sa mai paraseasca acest minister si asta este fapt lucrul pe care nu mai vrea sa il faca domnul Ponta, nu functia de viceprim-ministru", a declarat Calimente.

Deputatul PNL spune ca acesta ar fi motivul pentru care Klaus Iohannis nu ar fi fost numit ministru de Interne. Intrebat de la ce a plecat tot scandalul, acesta a raspuns: "De la faptul ca Klaus Iohannis nu a ajuns ministru de Interne, si apoi trebuia sa ajunga vicepremier. Asta este, de fapt, ceea ce nu vrea sa spuna PSD si Victor Ponta. Domnul Oprea a exercitat presiuni foarte mari asupra domnului Ponta, ca daca nu i se lasa acel post, s-ar putea sa aiba surpriza sa plece el".

Tensiuni in USL: Victor Ponta, mesaj pe Facebook pentru alegatorii PNL

Cat despre mesajul de impacare postat luni pe Facebook de Victor Ponta, Mihaita Calimente spune ca este doar "o momeala adresata alegatorilor PNL".

"Daca ar fi avut de gand sa respecte intelegerile cu noi, lucrurile erau rezolvate demult", a mai spus deputatul PNL, adaugand si ca Victor Ponta "pozeaza in nevinovat".

Ziua de luni este termenul dat de PNL premierului Victor Ponta pentru a decide numirea lui Klaus Iohannis in functia de ministru de Interne si cea de vicepremier. Gabriel Oprea a preluat interimatul la Ministerul de Interne dupa ce Radu Stroe a demisionat in contextul accidentului aviatic din Apuseni.

Ministerul de Interne este unul cheie in alegerile europarlamentare si prezidentiale din acest an.

Citeste si:
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Citim deseori în presă că partidele de dreapta nu au reușit să aibă o Curte Constituțională care să le fie „favorabilă“. Curtea Constituțională a României este din nou în...
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri, 28 ianuarie, decretul privind numirea lui Marcel Boloş în funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a informat...