Un an de la moartea politistului Bogdan Gigina - Zeci de politisti, in frunte cu tatal sau, l-au comemorat (Video)

Joi, 20 Octombrie 2016, ora 17:09
2525 citiri
Un an de la moartea politistului Bogdan Gigina - Zeci de politisti, in frunte cu tatal sau, l-au comemorat (Video)
Foto: Facebook / Bogdan Gigina

Aproximativ 50 de politisti de la Brigada Rutiera, printre care si tatal lui Bogdan Gigina, l-au comemorat, joi, pe tanarul agent care si-a pierdut viata in urma cu un an in timp ce deschidea pe motocicleta coloana oficiala a vicepremierului Gabriel Oprea.

Tatal lui Bogdan Gigina, agentul sef principal Cornel Gigina, care este si el politist la Brigada Rutiera, a participat la comemorare in uniforma de serviciu.

Politistii au aprins lumanari si au rostit o rugaciune in memoria colegului lor care si-a pierdut viata dupa ce a cazut cu motocicleta intr-o groapa, in timp ce circula cu viteza, pe ploaie, pentru a deschide calea dispozitivului de insotire a vicepremierului Gabriel Oprea.

"E o zi trista si am zis sa-i cinstim memoria venind aici, mergand la cimitir sa comemoram ziua in care s-a intamplat evenimentul asta nefericit", a declarat Valentin Riciu, presedintele biroului Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC) din cadrul Brigazii Rutiere Bucuresti.

Politistii au spus ca, desi ancheta dureaza de un an, e important ca se lucreaza cu minutiozitate, astfel incat adevaratii vinovati sa raspunda.

"Noi suntem politisti si stim cum merg anchetele. Pentru a putea sa se dispuna in cunostinta de cauza este necesar sa se faca o ancheta minutioasa pentru a putea sa se determine cei cu adevarat vinovati de moartea colegului nostru", a mai spus Riciu.

Politistul Bogdan Gigina si-a pierdut viata in timp ce conducea o motocicleta a Brigazii Rutiere Bucuresti, in seara de 20 octombrie 2015.

"In ceea ce priveste cauza accidentului de circulatie constand in viteza de deplasare (84 de kilometri pe ora) si neadaptarea acesteia la conditiile meteorologice, din probele administrate pe parcursul urmaririi penale rezulta indicii rezonabile ca aceasta cauza a fost determinata de catre ministrul de Interne Oprea Gabriel. Viteza de deplasare era stabilita in mod implicit de catre ministrul de Interne prin comunicarea destinatiei si a momentului precis la care acesta trebuia sa ajunga la destinatie. De altfel, acesta era singurul in masura sa solicite marirea vitezei de deplasare dincolo de depasirea limitei de siguranta", sustin anchetatorii.

In acest dosar, fostul ministru Gabriel Oprea a fost pus sub acuzare pentru ucidere din culpa.

"Cer iertare familiei", a declarat luni, la iesirea de la DNA, Gabriel Oprea, sustinand totodata ca viteza coloanei oficiale deschise de Bogdan Gigina nu era decat de 60 de km/h si oricum nu el era cel care o stabilea.

Mama lui Bogdan Gigina i-a transmis fostului ministru de Interne ca nu cunoaste ce inseamna sa ai demnitate si a facut dezvaluiri cutremuratoare despre ziua in care a murit fiul ei.

Bogdan Gigina ar fi implinit 29 de ani pe 31 august 2016.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#comemorare Bogdan Gigina accident murit , #vicepremier