Oprea ii da iar peste nas lui Ponta cu salariile demnitarilor: Initiativa a fost a premierului

Sambata, 18 Iulie 2015, ora 21:20
7975 citiri
Oprea ii da iar peste nas lui Ponta cu salariile demnitarilor: Initiativa a fost a premierului
Foto: captura Realitatea TV

Vicepremierul Gabriel Oprea a vorbit din nou, sambata seara, despre marirea salariilor inaltilor demnitari. Acesta a reiterat ca Victor Ponta fusese de acord si a dat vina pentru intreg scandalul pe "o neintelegere intre palate".

"Am dat chiar un comunicat in acest sens, lucrurile au stat asa cum le-am prezentat: a fost o intiativa corecta, un proiect pentru Romania la intiativa lui Victor Ponta. Stiu ca s-a pus de acord cu presedintele Iohannis, poate a fost o proasta comunicare in Palate.

Eu eram interimar, l-am informat pe Victor Ponta ca urma sa treaca aceasta lege. Mi-a spus 'Gabi, fii atent, ca s-ar putea sa fie o capcana si domnul presedinte sa nu sustina'. Asa ca ne-am pus de acord, la modul cel mai onest, ca dupa ce anunt, si domnul presedinte Iohannis sustine aceasta lege, o publicam in MO si isi produce efectele, altfel nu mai publicam si nu isi mai produce efectele", a declarat Oprea intr-o emisiune, de pe litoral, la Realitatea Tv.

"Domnul Rares Bogdan, mi-ati spus ca vin la o emisiune de vacanta. Sunteti prea serios. Pot sa ma arunc in piscina?", a continuat liderul UNPR, dupa ce Rares Bogdan a incercat sa insiste pe acest subiect.

Salarii majorate pentru demnitari Oprea il acuza de minciuna pe Ponta: Ideea a fost a lui!

De asemenea, Oprea a vorbit si despre perioada petrecuta ca sef la Palatul Victoria, cat Victor Ponta s-a operat la genunchi in Turcia.

"Pentru cei care ma cunosc, la serviciu mi se spune la fel, 'domnule general'. Mai mult, daca ii tineam locul lui Victor Ponta, nu am vrut sa se creeze confuzii. Am spus ca lider temporar al echipei: 'mie-mi spuneti domnul general'", a mai povestit Oprea.

In ceea ce priveste reintalnirea cu Victor Ponta, cand acesta s-a intors neanuntat din Turcia, vicepremierul spune ca revederea a fost "un moment intre barbati".

"Am fost un moment ca intre doi barbati, ne-am bucurat ca ne-am vazut si am semnat impreuna cererea catre domnul presedinte Iohannis ca Victor Ponta sa revina pe locul lui", a continuat Oprea.

Scandal pe salariile demnitarilor

Ordonanta care tripleaza salariile demnitarilor a fost adoptata in ultima sedinta de guvern condusa in calitate de premier interimar de vicepremierul Gabriel Oprea si in prezenta lui Victor Ponta la Palatul Victoria.

La scurt timp, presedintele Klaus Iohannis s-a aratat de acord cu controversatul act normativ, in timp ce premierul Victor Ponta a declarat ca nu este oportun si ca in sedinta de guvern de saptamana aceasta il va retrage, dar subiectul nu a fost discutat in sedinta saptamanala de guvern de miercuri.

Ulterior, seful Cancelariei Prezidentiale, Dan Mihalache, a afirmat ca tema majorarii salariilor demnitarilor a fost initiata si prezentata presedintelui Klaus Iohannis la inceputul acestui an, declarand ca nu vrea sa fie pus "in situatia penibila", in care sa faca publice mailuri pe acest subiect trimise de Victor Ponta.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Ponta Mihalache salarii demnitari, #Ponta Iohannis mailuri salarii, #Ponta Oprea ordonanta salarii , #Victor Ponta