Fostul ministru Gabriel Sandu poate iesi din inchisoare - decizia nu e definitiva

Miercuri, 01 Noiembrie 2017, ora 16:45
4101 citiri
Fostul ministru Gabriel Sandu poate iesi din inchisoare - decizia nu e definitiva

Fostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu poate fi liberat conditionat, a decis miercuri Judecatoria Sectorului 4.

Insa hotararea instantei nu este definitiva poate fi contestata de DNA, anunta Digi24.

Sandu executa o pedeapsa de 3 ani inchisoare in Dosarul Microsoft. Este singurul inculpat care se mai afla in detentie, ceilalti trei fiind deja liberati conditionat.

"A fost un mare chin"

In ultimul cuvant, prin care si-a motivat cererea de liberare conditionata, fostul ministru a sustinut ca si-a asumat faptele pentru care a fost condamnat si a muncit pentru a castiga zile de libertate.

"Cand eram ministru am aprobat codurile penale, am considerat ca doua treimi e suficient pentru executare. In acesti opt ani mi-am asumat fapta. Ultimii trei ani au fost de mare chin, cu fiecare iarna in penitenciar. Am un baietel de cinci ani. Am muncit 200 de zile, in fiecare zi m-am trezit la 05:00 si am mers la munca.

Am participat la toate activitatile din penitenciar. Familia mea si copiii mei au mai multa nevoie decat oricand de mine. Va rog sa imi aprobati eliberarea conditionata", a spus Gabriel Sandu.

Avocatul fostului ministru a precizat, in fata instantei, ca Sandu a executat deja 792 de zile, chiar daca reprezentantii penitenciarului sustin ca ar fi vorba de 747 de zile. Mai mult, aparatorul fostului demnitar a subliniat ca Gabriel Sandu intruneste conditiile impuse de lege pentru a fi pus in libertate.

Procurorul de sedinta s-a opus, insa, eliberarii lui Gabriel Sandu.

"Consideram ca a executat fractia, dar observam ca are 58 de zile castigate din munca. Consideram ca e prea putin, nu se poate spune ca scopul pedepsei e indeplinit", a spus procurorul, care a cerut amanarea cu 10 luni a reiterarii cererii de liberare conditionata, "pentru a avea timp sa arate ca merita sa fie eliberat".

Gabriel Sandu a fost condamnat, in 3 octombrie 2016, in dosarul Microsoft, la trei ani de inchisoare, Dorin Cocos la doi ani si patru luni ani si Gheorghe Stefan la sase ani de detentie, in timp de omul de afaceri Nicolae Dumitru a primit o pedeapsa de doi ani si patru luni. Intre timp, Stefan, Cocos si Dumitru au fost eliberati.

Potrivit procurorilor, Dorin Cocos ar fi cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Stefan si Gabriel Sandu, pentru a interveni in achizitionarea dreptului de utilizare a licentelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro ar fi ajuns in contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari.

Citeste si:
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat vineri, 12 august, că a fost semnată autorizaţia de construire a conductei de transport gaze naturale pe direcţia Prunişor - Orşova - Băile...
Marcel Ciolacu, despre înlocuirea miniștrilor: ”Domnul Dîncu este aici cu mine şi cică nu este remaniat. La ce să oferim explicaţii?”
Marcel Ciolacu, despre înlocuirea miniștrilor: ”Domnul Dîncu este aici cu mine şi cică nu este remaniat. La ce să oferim explicaţii?”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a negat vineri, 12 august, că ar exista intenţia unei remanieri guvernamentale, menţionând că evaluarea miniştrilor s-a încheiat luna trecută, fără a fi...