Gabriela Firea isi apara sotul: Pandele o sa dea in judecata jurnalistii care l-au acuzat de plagiat

Joi, 19 Mai 2016, ora 14:34
4963 citiri
Gabriela Firea isi apara sotul: Pandele o sa dea in judecata jurnalistii care l-au acuzat de plagiat
Foto: Facebook / Florentin Pandele

Gabriela Firea, candidatul PSD la Primaria Bucuresti, sustine ca acuzatiile de plagiat aduse sotului ei, Florentin Pandele, candidat independent la Primaria Voluntari, reprezinta o "dezinformare marca PNL".

Reactia vine la scurt timp dupa aparitia in presa a unei investigatii din care reiese ca Florentin Pandele, care are doua facultati, doua masterate si doua doctorate, a plagiat masiv si grosolan in cea de a doua teza de doctorat, sustinuta in 2008, la doar 8 luni dupa ce obtinuse primul titlu de doctor.

"Este vorba de o noua dezinformare marca PNL (...) Sunt lucruri total neadevarate, nu este real ce s-a scris acolo. Este exact ca si cum l-ai acuza pe un jurnalist ca si-a plagiat o lucrare despre mass-media, exact asa si in acest articol. Sotul meu, asa cum stiti, a finalizat studiile liceale militare, de asemenea Academia Navala de la Constanta, iar doctoratul la care se face referire este tot din aceasta zona. Nu este vorba despre altceva", a declarat Firea, citata de Mediafax.

Candidatul PSD la Primaria Bucuresti spune ca articolul este o "lovitura sub centura" orchestrata de contracandidatii ei si ai sotului.

"Sotul meu a informat acest site ca ii va actiona in instanta pentru ca nimic din cele afirmate acolo nu este adevarat", a sustinut Gabriela Firea.

Jurnalistii de la Pressone.ro au publicat, joi, facsimile si informatii detaliate din care reiese ca Florentin Pandele, primarul orasului Voluntari, a plagiat zeci de pagini din alte lucrari in teza de doctorat sustinuta in 2008, cu care a obtinut titlul de doctor in Stiinte Militare.

Florentin Pandele, primarul cu doua doctorate, acuzat ca a plagiat masiv si grosolan

Conform sursei citate, in corpul lucrarii procedura de citare este aproape inexistenta, iar in bibliografia atasata la final sunt inserate diverse articole, tratate si lucrari, printre care si Strategia de Securitate Nationala, insa nu sunt mentionate paginile de unde au fost preluate informatiile.

Jurnalista care a studiat cu atentie teza lui Pandele spune ca, in mod ciudat, acesta incadreaza uneori in ghilimele denumirile institutiilor din UE, dar in toata lucrarea absolut niciun citat nu este incadrat corespunzator standardelor academice. In plus, comparand lucrarile la care se face trimitere in notele de subsol cu teza in sine, se constata ca autorul a copiat masiv.

De exemplu, o ampla explicatie personala ce apare intr-o nota de subsol din lucrarea "Drept european" a Roxanei Munteanu (1996) a fost copiata cuvant cu cuvant, fara citare.

De asemenea, Florentin Pandele a copiat 33 de pagini din Strategia Nationala de Securitate fara sa citeze, in timp ce 3 pagini din capitolul concluzii sunt copiate din Enciclopedia Uniunii Europene. Mai mult, unele fragmente par a fi insailate fara nicio logica, sustine autoarea investigatiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Firea Pandele plagiat doctorat , #candidat Primaria Capitalei