DGIPI spune de unde a avut Carmen Dan convorbirile dintre prefectul Capitalei si un secretar de stat

Marti, 04 Septembrie 2018, ora 11:40
14632 citiri
DGIPI spune de unde a avut Carmen Dan convorbirile dintre prefectul Capitalei si un secretar de stat

Directia Generala de Protectie Interna si STS neaga ca ar avea vreo implicare in scandalul convorbirilor particulare dintre prefectul Capitalei, Speranta Cliseru, si un secretar de stat, discutii prezentate de ministrul de Interne, Carmen Dan, in sedinta CeX de sambata.

Astfel, DGIPI, structura specializata aflata in subordinea Ministerului Afacerilor Interne, a transmis pentru Realitatea TV ca "presupusele interceptari ale unor conversatii nu au fost efectuate de Directia Generala de Protectie Interna (DGPI) ".

Totodata, Cristian Marculescu, sef DGPI, a precizat ca "mesajele au fost puse la dispozitia doamnei ministru de secretarul de stat".

"Mesajele au fost puse la dispozitia doamnei ministru de secretarul de stat. Mesajele nu provin de la DGPI. Repet, din cate cunosc, aceste mesaje au fost puse la dispozitia doamnei ministru de catre secretarul de stat. Aceste mesaje nu provin de la DGPI, sunt convins ca persoana care le-a pus la dispozitie poate confirma aceste aspecte", a spus Cristian Marculescu, sef DGPI.

Si Serviciul de Telecomunicatii Speciale a respins orice implicare in acest scandal.

"Institutiei noastre ii este interzisa orice forma de interceptare a comunicatiilor", este raspunsul STS.

Sambata, dupa sedinta Comitetului Executiv National al PSD, Gabriela Firea a declarat ca ministrul de Interne, Carmen Dan, a venit pregatita cu un dosar in care avea "xeroxuri cu SMS-uri si WhatsApp-uri, convorbiri particulare intre doamna prefect si un domn secretar de stat", ceea ce indica faptul ca "totul a fost bine pus la punct si regizat".

Primarul Capitalei a repetat acuzatiile si duminica, afirmand ca, in urma cu un an, ministrul de Interne a recunoscut ca are discutii, de pe aceeasi aplicatie, ale unui senator si ca sunt usor de interceptat.

"Doamna ministru a scos dintr-un dosar, desi nu cred ca avea de unde sa stie ce voi spune eu, decat daca imi urmareste corespondenta, probabil, a scos niste foi ca sunt xeroxuri convorbiri private dintre doamna prefect si un secretar de stat. Am intrebat 'Doamna ministru, ne spionati? Ne urmariti? Ne controlati mesajele, WhatsApp-urile?' A intors atunci discutia si a spus ca domnul secretar de stat i-a pus la dispozitie.

I-am spus ca 'dumneavostra mi-ati spus acum un an sa am grija ce transmit pe WhatsApp pentru ca dumneavoastra aveti whatsapp-urile unui senator din Bucuresti si sa fiu precauta si atenta'. daca la acest nivel am ajuns. Noi ne luptam cu statul paralel, dar parte din statul paralel e pe langa noi, cu o doamna ministru de Interne care vine la Comitetul Executiv pregatita in apararea sa cu niste mesaje private", a declarat Gabriela Firea, la Romania TV.

Citeste mai multe despre scandalul dintre Gabriela Firea si Carmen Dan

Citeste si:
Premierul Cîțu face cadou Bisericii Ortodoxe Române imobilul Schitului Darvari și Ferma Vlăsiei, în sedința Guvernului de mâine
Premierul Cîțu face cadou Bisericii Ortodoxe Române imobilul Schitului Darvari și Ferma Vlăsiei, în sedința Guvernului de mâine
Guvernul condus de Florin Cîțu dorește trasmiterea în mod gratuit, prin hotărâre de Guvern, a două imobile aflate în prorietatea statului către Biserica Ortodoxă Română. În nota de...
Vlad Voiculescu: ”România a comandat iraţional vaccinuri şi a ajuns în situaţia de a vinde şi dona mai multe decât orice altă ţară din Europa”
Vlad Voiculescu: ”România a comandat iraţional vaccinuri şi a ajuns în situaţia de a vinde şi dona mai multe decât orice altă ţară din Europa”
Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu afirmă că ancheta DNA cu privire la vaccinurile cumpărate de România este bine-venită, întrucât ţara noastră a comandat iraţional...
Sursa: Ziare.com