Cum a ajuns un hotel celebru de pe litoral pe mâna lui Firea. A fost pasat apoi unui aghiotant însărcinat cu sabotarea lui Nicușor Dan

Duminica, 30 Octombrie 2022, ora 21:45
12746 citiri
Cum a ajuns un hotel celebru de pe litoral pe mâna lui Firea. A fost pasat apoi unui aghiotant însărcinat cu sabotarea lui Nicușor Dan
Ministrul Familiei Gabriela Firea alături de fostul șef STB Hazem Kansou FOTO Facebook / Hazem Kansou

Ministerul Familiei condus de către vicepreședintele PSD Gabriela Firea a preluat Biroul de Turism pentru Tineret (BTT), care deține Hotelul Forum din Costinești. La scurt timp după decizie, în fruntea consiliului de administrație al hotelului a fost instalat un apropiat de-a lui Firea.

Conform unei hotărâri de guvern de la începutul luni octombrie, BTT a trecut din subordinea Ministerului Sportului la Ministerul Familiei, fără ca decizia să fie însoțită și de motiv concret.

Înființat în 1968 sub forma unei agenții de turism, BTT mai deține un singur activ de valoarea - Hotelul Forum din Costinești.

La puțin timp după ce instituția a fost preluată de către Ministerul Familiei, la conducerea BTT a fost instalat Hazem Kansou, fostul director el Societății de Transport București (STB) de pe vremea când Gabriela Firea era primarul Capitalei.

Fost liberal luat sub aripa lui Gabriela Firea

Kansou s-a făcut remarcat în februarie 2020, după ce a fost exclus din PNL, alături de un alt consilier general, de către președintele liberalilor din București de atunci, Violeta Alexandru, după ce cei doi au votat bugetul Capitalei propus de Gabriela Firea.

Imediat după acel moment, fostul director STB Andrei Creci a primit o funcție de conducere în Primăria Capitalei ca director general al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetică București-Ilfov, în timp ce Kansou a fost numit de Firea la șefia STB.

Directorul STB s-a remarcat câteva luni mai târziu din nou, în timpul conferinței de presă ținută de către Nicușor Dan și deturnată de viceprimarul de la acea vreme, Aurelian Bădulescu. Atunci, acesta din urmă l-a bruiat continuu pe actualul primar și a adus un dulap pe care l-a pus sugestiv de mai multe ori în spatele lui Nicușor Dan.

Printre scandalagii s-a aflat și Kansou. Chestionat ce caută la evenimentul respectiv, acesta a refuzat să răspundă.

Conform declarației de avere publicate în februarie 2022, Kansou deține un teren în Tunari de 1.000 mp, are trei apartamente și deține două autovehicule Mercedes Benz, unul din 2011 iar celălalt din 2018. Kansou mai deține ceasuri în valoare de 17.000 de euro, bijuterii în valoare de 9.000 de euro. În conturi acesta are aproape 400.000 de lei (n.red.: 81.000 de euro).

Elogii pentru Firea pe Facebook

Kansou se remarcă pe contul personal de Facebook prin postări care sunt aproape în totalitate fie elogii la adresa vicepreședintele PSD Gabriela Firea fie atacuri la adresa lui Nicușor Dan.

Citește și:
Cine sunt cei 36 de parlamentari care nu și-au publicat CV-ul la mai bine de doi ani de mandat
Cine sunt cei 36 de parlamentari care nu și-au publicat CV-ul la mai bine de doi ani de mandat
Deși Regulamentul Camerei Deputaților le cere aleșilor să-și depună CV-ul odată ce au fost aleși, 20 dintre aceștia încă îl țin ascuns. De cealaltă parte, la Senat, unde regula ține...
Ciucă le cere liberalilor să oprească lupta internă. Premierul îi asigură că rocada în guvern se va face ca în protocol
Ciucă le cere liberalilor să oprească lupta internă. Premierul îi asigură că rocada în guvern se va face ca în protocol
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, le cere colegilor de partid să înceteze lupta internă şi să prezinte soluţii şi programe pentru români. ”PNL va fi la guvernare după 2024, dacă va...
Comentarii
Poza eu-ca
eu-ca
rank 5
Daca erau de la usere era normal. Daca scria cineva de Udrea, era
Poza olimpiu
olimpiu
rank 5
Obiectivul asocierii de interese subterane este evident hotelul.