Doi apropiați ai lui Firea au fost numiți la BTT, compania dată cadou Ministerului Familiei: Un jurnalist de la televiziunea lui Pandele și un traseist politic

Marti, 24 Ianuarie 2023, ora 22:20
5865 citiri
Doi apropiați ai lui Firea au fost numiți la BTT, compania dată cadou Ministerului Familiei: Un jurnalist de la televiziunea lui Pandele și un traseist politic
Gabriela Firea își recompensează apropiații cu funcții bănoase FOTO colaj Ziare.com / Facebook

Biroul de Turism pentru Tineret (BTT), intrat în subordinea Ministerului Familiei, a angajat recent doi noi administratori, ambii apropiați de cuplul Firea-Pandele. Unul a fost jurnalist la televiziunea primarului din Voluntari, iar celălalt este un consilier PSD care în trecut era liberal.

Unul dintre cei doi noi angajați este George Alexandru Ciubotaru, fost prezentator la Metropola TV, televiziunea deținută de către primarul din Voluntari Florentin Pandele. În timpul mandatului Gabrielei Firea de la Primăria Capitalei, acesta a fost promovat la Compania Municipală Consolidări, unde era „specialist relații publice” dar și la Administrația Municipală Pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, unde era inspector.

Acesta a fost printre cei care au participat în iunie 2020 la bruierea conferinței de presă a lui Nicușor Dan. După ce Firea a pierdut primăria, Ciubotaru a rămas aproape de vicepreședintele PSD, și a fost numit consilier la Ministerul Familiei după ce Firea a preluat mandatul. Acum, jurnalistul lui Pandele a ajuns în fruntea BTT.

Conform ultimei sale declarații de avere, Ciubotaru deține 13 terenuri, cea mai mare parte agricole, un apartament în Sectorul 1 al Capitalei, un autoturism Mazda și niciun cont bancar, semn că-și ține averea la saltea.

Mama și fiul la Sectorul 4

Cel de-al doilea nou administrator de la BTT este George Adrian Turmac, un absolvent al Academiei de Științe Economice, fost economist la RATB. Acesta și-a început cariera politică la 25 de ani, când a candidat la alegerile locale din 2012 pentru un loc în Consiliul Local al Sectorului 4. După ce a eșuat la alegeri, acesta încearcă din nou, de data asta sub aripa PNL și reușește să obțină în 2016 postul de consilier. La aceeași primărie, mama acestuia lucra la o companie pentru amenajarea domeniului public. În 2018, Turmac se căsătorește cu fosta jurnalistă TVR Aura Poterașu, implicată în dosarul ”Prostituate pentru VIP-uri”. După ce a ieșit din presă, aceasta și-a găsit mai târziu un post la primăria Sectorului 3 în calitate de expert al managementului proiectului.

Conform ultimei declarații de avere a lui Turmac, acesta deține două terenuri intravilane în Snagov, ambele primite ca donație, două apartamente în București și două autoturisme: un Opel și un Mini, ambele din 2017. În mai 2022, acesta a vândut un apartament cu 550.000 de lei, în timp ce în conturi deține peste 250.000 de lei (50.000 de euro).

Decizia prin care cei doi au fost numiți administratori la BTT.

Cum a ajuns BTT la Firea

Conform unei hotărâri de Guvern de la începutul luni octombrie 2022, BTT a trecut din subordinea Ministerului Sportului la Ministerul Familiei, fără ca decizia să fie însoțită și de motiv concret.

Înființat în 1968 sub forma unei agenții de turism, BTT mai deține un singur activ de valoarea - Hotelul Forum din Costinești.

La puțin timp după ce instituția a fost preluată de către Ministerul Familiei, la conducerea BTT a fost instalat Hazem Kansou, fostul director al Societății de Transport București (STB) de pe vremea când Gabriela Firea era primarul Capitalei.

Kansou s-a făcut remarcat în februarie 2020, după ce a fost exclus din PNL, alături de un alt consilier general, de către președintele liberalilor din București de atunci, Violeta Alexandru, după ce cei doi au votat bugetul Capitalei propus de Gabriela Firea.

Imediat după acel moment, fostul director STB Andrei Creci a primit o funcție de conducere în Primăria Capitalei ca director general al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetică București-Ilfov, în timp ce Kansou a fost numit de Firea la șefia STB.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Avarie majoră la Termoenergetica. Firea nu pierde ocazia să-l atace pe Nicușor Dan, pentru că jumătate dintre bucureşteni se spală cu apa încălzită la ibric
Avarie majoră la Termoenergetica. Firea nu pierde ocazia să-l atace pe Nicușor Dan, pentru că jumătate dintre bucureşteni se spală cu apa încălzită la ibric
ELCEN a anunţat o avarie majoră la reţeaua de termoficare operată de Termoenergetica, CET Bucureşti Vest fiind indisponibilizată, iar CET Grozăveşti neputând fi pornită. În acest...
#Gabriela Firea, #ministerul familiei, #BTT, #biroul pentru turism si tineret , #stiri Gabriela Firea