Gabriela Firea îl acuză pe Nicușor Dan că se „laudă zgomotos” cu privire la Pasajul Doamna Ghica și susține că meritul este al echipei din mandatul său

Sambata, 03 Septembrie 2022, ora 22:16
3974 citiri
Gabriela Firea îl acuză pe Nicușor Dan că se „laudă zgomotos” cu privire la Pasajul Doamna Ghica și susține că meritul este al echipei din mandatul său
Fostul primar al Capitalei Gabriela Firea îl atacă aproape săptămânal pe Nicușor Dan FOTO Facebook / Gabriela Firea

Fostul primar al Capitalei Gabriela Firea, l-a atacat sâmbătă seara, 3 septembrie, pe Nicușor Dan, căruia i-a transmis să înceteze în a „vă mai lăuda zgomotos” cu privire la construcția Pasajului Doamna Ghica.

„Nu aveţi niciun merit”, a mai transmis Firea celor care ”sunt în stare să lanseze şi artificii” după sosirea primelor piese. ”Mai grav e altceva, pasajul Doamna Ghica nu e gata nici anul acesta. Poate la anul pe vremea asta să se poată circula. Este strigător la cer pentru că ştiu cât s-a muncit în mandatul meu de primar general la acest proiect şi ce delăsare a fost după”, a susţinut fostul primar.

”Dar ce vuiet e pe reţelele sociale! E festival printre «groparii Capitalei»! Au reuşit, după doi ani, să aducă primele bucăţi din tablierul metalic la Pasajul Doamna Ghica şi sunt în stare să lanseze şi artificii. Ar face orice să-şi lege imaginea de proiect şi să-i facă pe bucureşteni să creadă că datorită lor se construieşte pasajul. Nu, ei au un singur «merit»: din cauza lor s-au pierdut 2 ani, iar şoferii care au trecut prin zonă s-au chinuit. Au uitat câte critici au azvârlit în spaţiul public în tot timpul mandatului meu şi în campanie, fiind mereu împotriva proiectelor pe care le realizam împreună cu echipa mea. Acum sunt bune? Nu, domnilor, aveţi puţină onoare! Încetaţi să vă mai lăudaţi zgomotos. Nu aveţi niciun merit. Voi eraţi cei care votaţi împotriva acestor proiecte în mandatul trecut, dar aţi uitat, nu-i aşa? Mult mai bine ar fi ca Nicuşor Dan şi acoliţii săi, în special necunoscuţii care îşi fac imagine pe spinarea muncii altora, să le spună bucureştenilor de ce nu e gata încă acest pasaj, nu să se laude că au mai avansat un metru în doi ani!”, a afirmat Gabriela Firea, sâmbătă, într-o postare pe Facebook.

Ea a susţinut că Pasajul Doamna Ghica nu este finalizat şi în zonă este tot aglomeraţie ”pentru că actualul primar general şi majoritatea USR-PNL-PMP s-au încăpăţânat să închidă o companie municipală implicată direct în proiect, cea de Consolidări, şi au ţinut aproape de faliment Trustul de Clădiri Metropolitane, constructorul principal”.

”Cât priveşte partea metalică a pasajului, care este acum material bun pentru selfie-uri şi live-uri din şantier, realitatea este cu totul alta! Când au venit dânşii la primărie, tablierul era deja în lucru la o companie românească şi sunt dovezi în acest sens. Au renunţat la acel contract şi la bucăţile deja asamblate în fabrică pentru un nou producător din Italia. Ce ar mai fi ţipat dacă pe vremea mea s-ar fi construit tablierul în altă ţară! Mai grav e altceva, pasajul Doamna Ghica nu e gata nici anul acesta. Poate la anul pe vremea asta să se poată circula. Este strigător la cer pentru că ştiu cât s-a muncit în mandatul meu de primar general la acest proiect şi ce delăsare a fost după. Ştiu şi bucureştenii cum s-a muncit până noaptea târziu, cu eforturi financiare mari, şi câte luni s-a stat după ce a ajuns Nicuşor Dan primar”, a adăugat fostul primar al Capitalei.

Firea a subliniat că Pasajul Doamna Ghica ”este meritul specialiştilor din Primăria Capitalei şi al celor care au lucrat în două companii municipale până în Septembrie 2020”.

”Ce a urmat după noi este doar bătaie de joc, este clar că Nicuşor Dan ar fi oprit definitiv şi acest şantier dacă ar fi avut cum”, a mai scris ea.

Firea a adăugat şi câteva fotografii despre care a spus că sunt ”dovada «agitaţiei» de pe şantier din această vară. Pustiu!”.

Vineri, Nicuşor Dan a scris, tot pe Facebook, că au intrat în ţară primele transporturi cu elementele componente ale tablierului metalic de la Pasajul Doamna Ghica, iar weekendul acesta vor ajunge în şantier.

”După ce vor fi livrate toate piesele, începe asamblarea tablierului şi punerea acestuia pe poziţie. Este o etapă importantă din această lucrare deoarece tablierul metalic reprezintă 50% din obiectivul de investiţii Pasaj Doamna Ghica. Lucrările la pasaj sunt executate de Trustul de Clădiri Metropolitane, iar tablierul metalic este fabricat în Italia”, a explicat el.

Quarterly Report - Editia 4

Cum s-ar putea răsturna situația din cursa pentru Primăria Generală. Rezultatele unui sondaj comandat de PSD
Cum s-ar putea răsturna situația din cursa pentru Primăria Generală. Rezultatele unui sondaj comandat de PSD
Pe primul loc în topul preferințelor bucureștenilor pentru Primăria Capitalei ar fi în continuare Nicușor Dan, conform unui sondaj realizat online de compania Epsilon, la comanda PSD....
Scor strâns în cursa pentru Primăria Capitalei. Luptă finală între Nicușor Dan și Gabriela Firea SONDAJ
Scor strâns în cursa pentru Primăria Capitalei. Luptă finală între Nicușor Dan și Gabriela Firea SONDAJ
Nicușor Dan și Gabriela Firea se clasează pe primele două locuri în lupta pentru Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj Sociopol. Mai exact, actualul edil al Capitalei ar avea...
#Gabriela Firea, #NIcusor Dan, #Primaria Capitalei, #Pasajul Doamna Ghica , #stiri Gabriela Firea