Gabriela Firea, despre circul de la dezbaterea pentru legea prevenirii separării copilului de familie: „Am asistat la un linșaj; Mă aștept ca unele instituții ale statului să intervină”

Marti, 25 Aprilie 2023, ora 19:50
2889 citiri
Gabriela Firea, despre circul de la dezbaterea pentru legea prevenirii separării copilului de familie: „Am asistat la un linșaj; Mă aștept ca unele instituții ale statului să intervină”
Gabriela Firea i-a acuzat pe scandalagii de manipulare FOTO Facebook / Gabriela Firea

Ministrul Familiei Gabriela Firea a reacționat după ce, în urmă cu o zi, dezbaterea din Parlament privind prevenirea separării copiilor de familie a fost deturnată de protestele reprezentanților AUR.

Gabriela Firea a transmis marți, 25 aprilie, că România are cei mai mulți copii din familii sărace și că „8 din 10 copii români din familii vulnerabile nu au mâncare, haine sau încălțăminte. Pe acești copii vrem să-i ajutăm prin Legea prevenirii separării copilului de familie, sprijinindu-i, cu acordul părinților, cu mese calde, rechizite, haine, un loc unde să-și poată face temele”, notează aceasta.

Firea a explicat că în urmă cu o zi a participat alături de colegii din minister la Comisia pentru muncă, unde a fost să dea explicații și să discute punctual propunerile de modificare din lege. Cu toate astea, ministrul declară că „nu s-a putut” și notează că în cele trei ore a „asistat la un linșaj al susținătorilor acestui proiect, într-o formă sau alta”.

Ministrul adaugă că nu s-a putut dezbate nici o modificare propusă legii, fără ca un grup politic, referindu-se la AUR, să nu facă scandal.

„În live-urile pe Internet declară că vor să-i protejeze pe copii, dar când trebuie să dezbatem vin cu diversiuni, atacuri la persoană și chiar…blesteme. Scopul ședinței de ieri era să facem legea mai bună, nu să asistăm la urlete și țipete sau la amenințări.

S-a afirmat că cele 150 de centre de zi, unde acești copii din familii sărace primesc mâncare, haine, își fac lecțiile și sunt consiliați, sunt lagăre de exterminare!!! O afirmație halucinantă, chiar rasistă și xenofobă având în vedere chinurile prin care au trecut cetățenii unor etnii în lagăre”, mai notează Firea.

Mai departe, ministrul a respins toate acuzațiile venite din partea AUR, cum că ar fi luați copii cu forța sau că vor fi înscriși într-o bază de date pentru a-i scoate din țară. Aceasta a mai precizat că această „manipulare este o afirmație atât de gravă încât mă aștept ca unele instituții ale statului să intervină! Românii nu pot fi mințiți și speriați în asemenea mod”.

Gabriela Firea mai arată că legea nu a apărut peste noapte, și că proiectul de lege a fost în consultare publică încă din august 2022. Totodată, inițiativa a trecut inclusiv de votul Senatului, fără scandal ori acuze din partea opoziției.

Mesajul ministrului vine după ce luni, 24 aprilie, mai mulți reprezentanți AUR au făcut scandal la dezbaterile din comisii privind prevenirea separarea copiilor de familie. Aceștia au venit cu pancarte pe care era scris „Jos labele de pe copii României”, în timp ce liderul lor, George Simion, filma toată acțiunea și repeta mesajele de pe pancarte.

Quarterly Report - Editia 4

Scor strâns în cursa pentru Primăria Capitalei. Luptă finală între Nicușor Dan și Gabriela Firea SONDAJ
Scor strâns în cursa pentru Primăria Capitalei. Luptă finală între Nicușor Dan și Gabriela Firea SONDAJ
Nicușor Dan și Gabriela Firea se clasează pe primele două locuri în lupta pentru Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj Sociopol. Mai exact, actualul edil al Capitalei ar avea...
ANALIZĂ - Gabriela Firea câștigă cursa favorabilității cu Nicușor Dan, Sebastian Burduja și Piedone
ANALIZĂ - Gabriela Firea câștigă cursa favorabilității cu Nicușor Dan, Sebastian Burduja și Piedone
Lupta politică a acaparat deja tot mediul online, fiecare interacțiune cu Facebook, TikTok sau Youtube duce, inevitabil, la o întâlnire cu diferiți candidați sau partide aflate în campanie....
#Gabriela Firea, #ministerul familiei, #legea separarii copiilor, #George Simion, #aur , #stiri Gabriela Firea