Ziare.com

Administratia PSD in Bucuresti, oglindita in raportul Curtii de Conturi pe 2017: Ce ilegalitati si prejudicii au fost identificate

Joi, 21 Martie 2019, ora 22:15

   

Administratia PSD in Bucuresti, oglindita in raportul Curtii de Conturi pe 2017: Ce ilegalitati si prejudicii au fost identificate
Ilegalitati, un prejudiciu total de aproape 7 milioane de lei, abateri financiar contabile si un urias deficit, asta a identificat Curtea de Conturi in activitatea desfasurata in 2018 la nivelul administratiilor PSD din Capitala, conform Raportului privind Finantele Publice locale.

"Aceasta este asadar adevarata fata a administratiei PSD: incompetenta, indiferenta si, foarte probabil, coruptie cat cuprinde!", subliniaza USR Bucuresti, care a analizat raportul, concluzia fiind ca prejudiciul total la nivelul Capitalei s-a ridicat in 2017 la 6,8 milioane de lei.

Citeste aici Raportul Curtii de Conturi.

Conform USR Bucuresti, "cele mai mari prejudicii au fost inregistrate la Sectorul 3 (2 milioane lei), la Sectorul 4 (1 milioane lei) si la Sectorul 6 (0,6 milioane lei) ".

De asemenea, prejudicii de aproape un milion de lei au fost inregistrate si la cateva dintre institutiile din subordinea PMB:

  • Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement (ALPAB)
  • Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale (ASSMB)
  • Administratia Strazilor
  • Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic (AMPT)


"De remarcat ca prejudicii de 0,3 milioane lei au fost constatate si la CICLOP SERVICE SA, firma pe care Gabriela Firea a pus-o asociat in toate companiile municipale", mai subliniaza USR Bucuresti.

Printre ilegalitatile constatate de Curtea de Conturi cei de la USR Bucuresti mentioneaza:

  • ASSMB a facut plati nejustificate in valoare de 355.000 lei pentru decontarea unor presupuse lucrari de reparatii la Spitalul Gomoiu
  • ALPAB a platit catre Romprest o suma cu 313.000 mai mare decat ar fi trebuit. Administratia Strazilor a platit nejustificat 103.000 lei pentru lucrari care de fapt nu s-au facut
  • CICLOP SERVICE SA a platit ilegal si fara documente justificative servicii de paza in valoare de 363.000 lei, in baza unor contracte incheiate cu societati neacreditate si fara personal.


"In afara de prejudicii, inspectorii Curtii de Conturi au constatat abateri financiar contabile in valoare totala de 1,3 MILIARDE LEI. Chiar daca aceasta suma nu constituie prejudiciu, ea arata nivelul de competenta din administratia PSD", comenteaza USR Bucuresti.

Pe de alta parte, in raportul citat, Curtea de Conturi mentioneaza faptul ca deficitul cumulat la Primarie si la sectoare a fost de 751 milioane lei, "ceea ce inseamna extrem de mult in conditiile in care banii respectivi nu au fost investiti, ci au fost tocati pe spectacole si monumente", subliniaza USR Bucuresti.C.B.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3300 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Se stie

In administratia Oprescu,au fost arsi bebelusii din Maternitatea Giulesti,din cauza coruptie "doftorului" zi si "sarma'nghimpatā",prin acordarea de contracte pretenilor lui,in baza a unor licitatii fictive.
De ce Oprescu nu este in puscarie,
TOADERE???

 

sunt meritele

primarului general gabriela firea, candidata la presedentie si a viceprimarului badulescu o alta vedeta.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor