Asociatia Colectiv vrea sa vina la sedintele de consiliu din Bucuresti: Nu suntem platiti de Soros. Sa va vedem cum munciti, doamna Firea!

Vineri, 09 Iunie 2017, ora 08:48
3932 citiri
Asociatia Colectiv vrea sa vina la sedintele de consiliu din Bucuresti: Nu suntem platiti de Soros. Sa va vedem cum munciti, doamna Firea!
Foto: Facebook/ Asociatia Colectiv GTG 3010

Reprezentantii Asociatiei Colectiv GTG 3010 anunta ca saptamana viitoare vor transmite Primariei Capitalei si celor de sector solicitari oficiale de a participa la toate sedintele de consiliu ale administratiilor locale din Bucuresti.

"Inteleg ca au aparut probleme serioase la sedintele de consiliu ale primariilor din Bucuresti. Primarii vor sa isi faca treaba, dar organizatii rauvoitoare, platite de Soros vor sa intrerupa bunul mers al sedintelor de consiliu", este mesajul ironic postat, joi seara, pe Facebook, de catre presedintele Asociatiei Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu, al carui fiu, Alexandru, a murit in incendiul produs in Clubul Colectiv in 30 octombrie 2015.

El spune ca Asociatia Colectiv GTG 3010 doreste sa participe la sedintele de consiliu ale tuturor celor sapte primarii din Capitala, pentru ca de un an si opt luni asteapta sa vada o schimbare, insa vede doar "gropi, mizerie, aglomeratie si circ", iar intre timp a mai avut loc un incendiu intr-un club.

"Dupa marea tragedie din Clubul Colectiv, am asteptat schimbarea si ne-am ales cu un nou incendiu in Clubul Bamboo. (...) Vrem sa vedem in actiune alesii nostri, pe cei care au spus ca vor schimba Bucurestiul. Noi nu suntem platiti de Soros, nu suntem platiti de stat.

Noua ne-ati omorat copiii. Vrem sa va vedem cum munciti, doamna Firea, domnilor primari de sectoare. Saptamana viitoare veti primi solicitarile oficiale ale Asociatiei Colectiv GTG 3010 de a participa la toate sedintele de consiliu ale celor sapte primarii din Bucuresti", adauga Eugen Iancu.

Sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a fost intrerupta, joi, in urma unui scandal, izbucnit dupa ce politistii locali au impiedicat accesul mai multor cetateni, inclusiv reprezentanti ai societatii civile, care au vrut sa intre la sedinta.

La sediul Primariei au sosit un echipaj de Politie, dar si un echipaj SMURD, dupa ce reprezentantii municipalitatii au sustinut ca trei politisti locali ar fi fost raniti in busculada.

Scandalul a izbucnit dupa ce mai multor bucuresteni care au venit sa participe la sedinta le-a fost interzis accesul in sala, pe motiv ca nu mai exista locuri. Cei aproximativ 20 de oameni veniti sa participe la sedinta CGMB au fost tinuti la usa peste o ora si jumatate, timp in care au existat imbranceli cu politistii locali si cu angajati ai primariei.

Primarul Gabriela Firea a parasit sala de sedinte a CGMB in timpul scandalului, ea avand imediat o interventie telefonica la Antena 3, in care a spus ca, in urma incidentelor, trei politisti locali au fost raniti, drept pentru care vor fi facute plangeri penale.

Firea a sustinut ca incidentele au fost "o actiune organizata, concertata si au avut o strategie in spate".

"Cand am vazut ambuscada, eu m-am ridicat in picioare si am vrut sa ma retrag, iar tot acest grup violent si agresiv se indrepta spre mine, deci eu eram cea vizata. Se dorea probabil linsarea primarului general, dar au fost impiedicati sa ajunga in proximitatea mea. Imi pun intrebarea: mai pot sa vin la serviciu sa-mi desfasor activitatea sau trebuie sa umblu cu SPP, bodyguarzi sa ma apere de trei ONG-uri finantate de Soros?", a spus Firea, sustinand ca ia in calcul sa solicite protectie din partea SPP.

Joi seara, Primaria Capitalei a transmis un comunicat de presa in care sustine ca responsabili pentru aceste incidente sunt consilierii USR, impotriva carora au fost depuse plangeri, acestia urmand sa fie citati in fata Comisiei Juridice si de Disciplina a Consiliului General.

Municipalitatea a mai anuntat ca cei trei politisti locali care ar fi fost raniti in urma incidentelor au depus plangeri penale impotriva "agresorilor", dar si ca "pentru a se elimina orice suspiciuni privind restrictionarea accesului cetatenilor prin ocuparea locurilor in sala de catre angajati ai Primariei Capitalei", locurile pentru acestia vor fi "clar delimitate" incepand de la urmatoarea sedinta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#asociatia Colectiv sedinte consilii, #Asociatia Colectiv GTG 3010, #probleme sedinte consiliu primarie , #primar Bucuresti