Balci in sedinta de consiliu de la Bucuresti: Firea ameninta ca publica lista cu "iubitii" PNL din Primarie si ii acuza pe consilieri de lipsa de educatie si "tratament adecvat"

Miercuri, 28 Martie 2018, ora 12:36
15240 citiri
Balci in sedinta de consiliu de la Bucuresti: Firea ameninta ca publica lista cu "iubitii" PNL din Primarie si ii acuza pe consilieri de lipsa de educatie si "tratament adecvat"
Foto: Facebook/USR Bucuresti

Sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti nu a fost lipsita de scandal nici miercuri. Primarul Gabriela Firea a amenintat ca va face publica o lista cu apropiati ai unor liberari care lucreaza in institutiile primariei.

Balciul a inceput dupa ce consilierii liberali au transmis ca nu vor vota proiectele referitoare la companiile municipale aflate pe ordinea de zi a sedintei de miercuri.

"Vreau sa va spun ca nu voi raspunde cu aceeasi violenta in limbaj, duritate in exprimare cum au facut-o unii consilieri din Opozitie, ca nu am fost asa educata, vreau sa dovedim ca ne ridicam la nivelul de patriotism al inaintasilor nostri macar in acest an.

De ce se opun colegii nostri din Opozitie infiintarii societatilor si delegarii serviciilor, cata vreme municipii conduse de primari PNL au infiintat o multime de companii si au succes si ii felicit? Dau exemplu Emil Boc, Falca, Bolojan, Robu, Hava. Ii felicit", a spus Firea.

Consilierul general Ciprian Ciucu a transmis ca si Florentin Pandele (sotul Gabrielei Firea, edilul din orasul Voluntari - Ilfov) a facut astfel de firme.

"In Ilfov sunt mai multi primari PNL care au companii, dar fiind obsedat de familia mea il pomeniti numai pe sotul meu. O sa va fac cunostinta cu sotul meu sa vorbiti direct", a raspuns Firea.

Firea a adaugat ca a ajuns la concluzia ca unii consilieri ai PNL vor sa perpetueze "aceasta stare de Evul Mediu primitiv" in care se afla Capitala.

Intrerupta din nou de consilierul Ciucu, Firea a raspuns: "Nu mai fiti asa agitat, ca sunteti foarte tanar si faceti si riduri. Va vom asculta cum nu va asculta nimeni, nici macar familia".

Primarul a adaugat ca ii va da in judecata pe consilierii care se opun proiectelor referitoare la companiile municipale, amenintand ca va face publica o lista cu oameni care lucreaza la diverse institutii ale primariei si sunt apropiati ai liberalilor.

"Avem 40.000 de angajati, avem lista completa cu toate rudele, cunostintele, prietenele, iubiti ai celor de la PNL, PDL. Avem acesti consilieri care se opun, dar rudele si prietenii lor castiga bani de la Primaria Capitalei", a spus Firea, moment in care a intervenit consilierul Ciucu.

"Va penibilizati. M-ati rugat data trecuta sa imi retrag procesul si imi pare rau. De data asta nu mi-o voi mai retrage, nici eu, nici sotul meu", a continuat Firea, amintind de faptul ca la un moment dat l-a dat in judecata pe Ciucu, dar ulterior s-a razgandit.

Discutiile in contradictoriu au continuat in sedinta consiliului, iar la un moment dat Firea s-a plans ca este intrerupta de consilierii Opozitiei, spunand ca acestia intervin peste ea "din lipsa celor sapte ani de acasa sau lipsa unui tratament adecvat".

Astfel, edilul a adaugat ca la urmatoarea sedinta va solicita ca votul pentru proiectele referitoare la companiile municipale sa fie facut nominal.

"Votul la proxima sedinta voi solicita sa se faca nominal, nu la cartela, cu nume si prenume pentru a-i da in judecata pe cei care infraneaza dezvoltarea Capitalei", a adaugat ea.

Ciucu: Nu am schelete in dulap, sunt curat

Consilierul general PNL Ciprian Ciucu a raspuns, pe Facebook, acuzatiilor Gabrielei Firea.

"De la tribuna Consiliului General, in fata presei, in fata bucurestenilor, primarul general m-a acuzat ca as avea 'rude, prieteni, vecini, iubite...' care au avut/au contracte cu PMB! Si ca, de aceea, ma opun firmelor domniei sale.

Asta este o calomnie si o minciuna sfruntata! Nu am avut nicio legatura cu primaria pana am fost votat in Consiliul General. Nu am schelete in dulap, sunt curat. Asta e problema ei si recurge la minciuni, initiaza stiri false.

Dar nu-i nimic, eu deja am mapat rudele, sotiile, prietenii PSD/ALDE/PMP", a scris Ciucu pe Facebook.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Firea lista apropiati PNL, #Firea scandal sedinta , #primar Bucuresti