Blocati in trafic cu doamna Gabriela Firea

Miercuri, 24 Mai 2017, ora 11:48
8411 citiri
Blocati in trafic cu doamna Gabriela Firea

Barcelona e un oras aglomerat. Am avut ghinionul sa ratez o iesire pe autostrada si, pentru a traversa orasul, GPS-ul m-a ghidat prin centrul metropolei. Si era aglomeratie, semafoare dese, viteza mica de deplasare a masinilor, dar, in niciun moment, traficul nu s-a blocat.

Automobilele curgeau incet pe bulevard, dar intersectiile nu se blocau, autobuzele si taxiurile aveau banda lor. Vorbesc aici de Barcelona, un oras cu 1,6 milioane de locuitori, luat cu asalt in fiecare an de peste 30 de milioane de turisti.

Imaginati-va capitala Romaniei vizitata de 30 de milioane de oameni in fiecare an. Totul ar fi blocat.

Romania si Bucurestiul se dezvolta, din pacate, primarii din categoria populistilor gen doamna Gabriela Firea nu vor putea rezolva niciodata probleme de trafic, de infrastructura, nu pot administra si coordona un proiect, nu pot comunica sincer cu oamenii.

Doamna Gabriela Firea a devenit edilul orasului de aproape un an. Si de atunci, intre ea si cetateni nu a fost decat o nesfirsita sfada. Si asta pentru ca reprezentanta PSD nu a facut decat promisiuni fara acoperire.

De exemplu, a pornit de la a spune ca va cumpara 600 de autobuze si tramvaie, dar a sfarsit prin a achizitiona doar 12.

Fiind un politician populist, intre discursul politic si realitate vad o mare prapastie. Ea incearca sa-si seduca alegatorii, defiland cu credinta, cu valorile familiei traditionale sau cu o trucata grija fata de cetatean. Dar in spatele acestui joc, cred ca nu se afla nimic in afara de o nepotolita sete de putere.

Acesta e motivul, in opinia mea, pentru care doamna Firea a dat-o in bara cu banda unica pentru autobuze lansata cu o extinsa campanie de relatii publice, dar care a blocat orasul, formand cozi de 20 de kilometri pe DN1. Deci o banda pentru autobuze pe o lungime de 500 de metri a blocat accesul in Bucuresti.

Drumul spre Cotroceni trece prin Voluntari

De ce a ratat doamna Firea intr-un asemenea hal declansarea campaniei de optimizare a traficului? As zice pentru ca nu se gandeste la consecinte. Acesta e un caz clasic in care o incercare de a rezolva o problema sfarseste prin a o complica.

Doamna Firea nu stie cum circula bucurestenii. Probabil, pana luni, nici nu o interesa prea tare. S-a urcat in autobuze doar in campania electorala, iar viziunea domniei sale despre optimizarea traficului pare a fi una a unei eleve de clasa a saptea preocupata mai mult de tratarea cosurilor decat de orice altceva.

Optimizarea transportului in comun ar trebui sa inceapa cu reducerea numarului de masini de pe strazi, adica rezolvarea problemei parcarilor, astfel incat automobilele oprite sa nu mai blocheze cel putin o banda de mers. E nevoie ca amenzile pentru parcarea aiurea chiar sa se dea, e nevoie de monitorizarea video a traficului si de posibilitatea juridica de a se putea da amenzi pe baza imaginilor pentru incalcarea regulilor de circulatie, prime si bonusuri pentru cei care renunta la automobile si folosesc bicicleta sau transportul in comun pentru a se deplasa in interiorul orasului.

Acestea sunt doar cateva solutii, bineinteles ca mai trebuie si altele, dar nu poti sa creezi o banda speciala pentru autobuze fara sa te intrebi ce se va intampla cu masinile care treceau zilnic pe acolo.

Gabriela Firea, mult mai preocupata de propria imagine decat de rezolvarea problemelor de trafic din Bucuresti - Foto: Hepta.ro

Sunt curios daca primarul Firea s-a consultat, inainte de aceasta decizie, cu vreun politist de la circulatie, unul care sta pe strada, nu in birou, cu vreun programator sau macar cu un absolvent de matematica, un expert care sa-i spuna ce se petrece pe o sosea cu flux continuu de automobile in momentul in care o masina incetineste, in momentul in care una se opreste sau ce se intimpla cu o suta de masini in momentul in care incetinesc sau se opresc.

Aceasta criza de identitate continua prin care trece Gabriela Firea arata inca o data, daca mai era nevoie, agenda dubla pe care o au, in general, politicienii romani. Cred ca doamna Firea e mai preocupata de imaginea ei si de viitoarea candidatura la presedintia Romaniei decat de administrarea profesionista a Bucurestiului.

Priviti cu atentie scurtul documentar realizat de jurnalistii Cristian Delcea si Mihai Voinea pentru platforma Recorder, cel cu aducerea Braului Maicii Domnului in comuna Voluntari. Acolo avem o doamna Firea care joaca roulul Evei Peron, fiind concentrata sa seduca un electorat sarac, fara acces la educatie si plin de prejudecati, cu scopul de a-si pava drumul spre Cotroceni.

Problemele Bucurestiului sunt mari, profunde si acute. Nu pot fi rezolvate de un politician care nu vrea decat sa dea lovituri de imagine, lovituri care au inceput cu Balena Albastra, Braul Maicii Domnului si au sfarsit intr-un nesfirsit blocaj de pe DN1.

Citeste si Dupa dezastrul din trafic, Firea scoate benzile unice de RATB. Le va introduce in vacanta de vara, cand oricum se circula lejer

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
#Gabriela Firea trafic blocaj, #Gabriela Firea banda autobuze , #primar Bucuresti