Ziare.com

Blocuri in Padurea Baneasa! Nicusor Dan: Firea ii face un cadou de peste 22 de milioane de euro lui Tiriac.

de Redactia Ziare.com
Duminica, 10 Martie 2019, ora 12:55

   

Blocuri in Padurea Baneasa! Nicusor Dan: Firea ii face un cadou de peste 22 de milioane de euro lui Tiriac.
Deputatul independent Nicusor Dan atrage atentia ca, in sedinta de consiliu general de luni, primarul Gabriela Firea ii va face "un cadou de peste 22 de milioane de euro" omului de afaceri Ion Tiriac, prin aprobarea unui PUZ, care va permite constructia unui complex de blocuri in Padurea Baneasa.

"Gabriela Firea este extrem de generoasa in ultima vreme cu investitorii imobiliari. In sedinta de maine a Consiliului General se pregateste sa-i faca un cadou de peste 22 milioane de euro omului de afaceri Ion Tiriac. Gabriela Firea propune consilierilor generali un PUZ ilegal care ar permite construirea unui complex de blocuri in Padurea Baneasa", acuza Nicusor Dan intr-un comunicat de presa remis, duminica, Ziare.com.

Este vorba despre construirea unui ansamblu rezidential de blocuri cu 2 subsoluri, parter si 5 etaje pe un teren de 23.900 de metri patrati neconstruit in acest moment.

De asemenea, pe terenul de 27.400 de metri patrati, pe care se afla clubul Stejarii, construit nelegal in 2013, se propune suprainaltarea complexului de restaurante, anunta Nicusor Dan.

Conform Planului Urbanistic General, ambele loturi au prevazuta functiunea sere. Articolul 18 alin. (8) din Legea 24/2007 a spatiilor verzi urbane prevede
" (8) Prin exceptie de la prevederile alin. (5), pepinierele care nu sunt proprietate publica, serele si terenurile amenajate ca gradini zoologice isi pot schimba destinatia, cu conditia transformarii acestora in alte tipuri de spatii verzi."

"Deci singura posibilitate legala de utilizare a terenului este o functiune de spatiu verde cu dotari specifice (restaurante, sport si agrement, dotari culturale) cu o suprafata desfasurata de cel mult 20% fata de suprafata terenului. Prin urmare, pentru cele doua terenuri de 23.900 mp si 27.400 mp, suprafata desfasurata construita poate fi de cel mult 10.000 mp", explica documentul citat.

Fata de cei 10.000 mp, cat ar avea dreptul sa construiasca in mod legal, prin PUZ-ul aflat pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General de luni, se propune construirea a 60.000 + 44.000 = 104.000 mp.

"I se face astfel cadou investitorului posibilitatea de a construi pe 94.000 mp", subliniaza Nicusor Dan.

Deputatul isi explica si calculele: Pentru a construi 94.000 mp, un investitor ar trebui sa cumpere un teren (luam CUT-ul mediu de 2,5) de 94.000 mp/2,5 = 37.600 mp.

La un pret de 600 euro/mp, investitorul ar fi trebuit sa plateasca 22,5 milioane de euro.

"Bucurestenii pierd astfel 5 hectare de spatiu verde si vor suferi o noua supraaglomerare a orasului in care traiesc", conchide comunicatul.

Sedinta Consiliului General al Capitalei incepe luni, la ora 11:00.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 20011 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cadouri de cadouri!!!

La fel se fac din 1990 aceste cadouri.
Acum Ion Tiriac mai primeste un cadou!!!
La anul cand padurea va fi rasa si blocurile construite Ion Tiriac va cere racordarea la utilitati si construirea unei sosele pana la blocurile lui.Pe cheltuiala Romaniei desigur!!!

 

Ce se mai poate construi in oraș

In București și Ilfov să nu mai fie construite alte clădiri prin care se distrug păduri și spații verzi. Vom muri din cauză că sunt criminali care distrug și polueaza orașele.

Psd-ista firea tot hoata mafiota ramane, chiar daca s-a

incaierat cu drakknea ! Fura pe unde se poate: cu autobuzele turcesti de ***, cu centura capitalei facuta de o firma turceasca de ***, cu padurea Baneasa-blocuri de locuit cu omul de afaceri de *** tiriac, etc...

Oare

Nu mai exista nimeni in Primaria Capitalei,care sa o opreasca din avantul ei,contra legii....cand va ajunge la puscarie,ca acolo,e locu ei,va spune ca este o manevra politica...Vine Primavara,e timpu de un mare menaj in Bucuresti,plantati pomi,scosi cei uscati,parcurile care sunt tot mai putine,ingrijite.Nu stiu de ce nu se incepe amenajarea Deltei Vacaresti,plantati masiv pomi,curatarea deltei,de mizerii,aruncate de oameni,facut ceva frumos,care sa ramana,pt copii nostrii.....facut un sistem de colectare a deseurilor reciclabile,eficient.Schimbate tranvaiele,care trag sa m oara,terminarea metroului Drumu Taberei....

 

Firea si cauta sponsori :))) Un mic cadou de €22'000'000 lui Tiriac

(ce coincidenta cu dracnea si OLAF!) ii poate aduce lui FiiRea cei 10% bacsis standard, adica 2,2 milioane de euro, suficient sa traiasca inca 50 de ani ea si toata satra ei :)))

 

Păi dom'ne, io stiu că pungasii

isi face cadouri unu' altuia.
Asa că, kakaia prablema, tavarisci?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor