Ciprian Ciucu (PNL), despre noii viceprimari: Se va vedea ce interese au cei care i-au trimis acolo

Joi, 07 Iulie 2016, ora 17:54
3734 citiri
Ciprian Ciucu (PNL), despre noii viceprimari: Se va vedea ce interese au cei care i-au trimis acolo
Foto: captura Digi24

Majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General al municipiului Bucuresti si-a ales viceprimarii pe care i-a dorit pentru ca USB refuza orice negociere cu PNL, a declarat Ciprian Ciucu, consilier liberal.

Potrivit acestuia, ne vom lamuri cu privire la noii alesi dupa ce Gabriela Firea le va delega atributiile.

Aurelian Badulescu (PSD-UNPR) si Tudor Ionescu (ALDE) au fost alesi viceprimari in sedinta de joi a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, starnind vii reactii negative in dezbaterea publica.

Badulescu a fost avocat al lui Gigi Becali, iar "Tudy" Ionescu (foto centru) a devenit cunoscut dupa ce presa l-a prezentat ca amant al Oanei Zavoranu.

Cei doi i-au invins la scor pe contracandidatii Catalin Deaconescu (PNL) si Lucian Iliescu (PMP), cu 38 de voturi la doar 9. Consilierii de la Uniunea Salvati Bucurestiul (USB), condusa de Nicusor Dan, s-au abtinut de la vot.

Intrebat de Ziare.com cum a ajuns Capitala Romaniei sa aiba doi viceprimari controversati, Ciprian Ciucu a precizat de la bun inceput ca PSD si ALDE au majoritatea in Consiliu, "la un vot diferenta".

"Cei de la USB au anuntat ca nu se pozitioneaza in niciun fel. Evident, abtinandu-se la vot, ei vor favoriza intotdeauna majoritatea PSD-ALDE.

Asa s-a ajuns la alegerea celor doi viceprimari. Unul, stiti foarte bine este fost avocat al lui Gigi Becali si a mai fost in CGMB. Din punctul meu de vedere, face parte din cercurile de interese imobiliare din Ilfov. Este vorba de relatiile dintre Pandele si Becali, care au interese imobiliare in Ilfov. Multi dintre consilierii pusi de PSD pe liste sunt din zona Voluntari-Ilfov, in rest fiind foarte multi oameni ai lui Robert Negoita de la Sectorul 3.

Acestea sunt gruparile informale care controleaza Consiliul, iar PSD si-a completat lista cu cativa asa-zisi sindicalisti de la regiile si companiile din subordinea Primariei", a declarat Ciprian Ciucu pentru Ziare.com.

In ceea ce priveste desemnarea lui Tudor Ionescu, Ciprian Ciucu ne-a declarat ca din discutiile informale a inteles ca nici consilierilor ALDE "nu le-a picat foarte bine, dar Calin Popescu Tariceanu le-a impus acest lucru".

Intrebat daca este adevarat ca Ionescu este finul lui Tariceanu, asa cum s-a scris in presa, consilierul PNL a afirmat ca nu stie daca informatia este reala, insa ea a fost foarte mult vehiculata in spatiul public "de foarte mult timp, din campania electorala, si nimeni nu a dezmintit pana acum".

USB vrea sa ramana partidul anti-sistem, avantajand PSD

Pe de alta parte, intrebat ce atributii vor avea Badulescu si Ionescu, Ciprian Ciucu a precizat ca, potrivit legii, ele "vor fi ulterior delegate de catre primar".

"Viceprimarii sunt alesi dintre consilierii generali, asa se intampla legal. Gabriela Firea va decide ce vor face ei. Si aici, mare atentie! In functie de ce atributii vor avea, vom sti ce interese au cei care i-au trimis acolo. Inclusiv domnul Badulescu. Daca o sa aiba atributii pe patrimoniul imobiliar, o sa fie totul foarte, foarte clar si vom vedea de ce grupuri informale apartine", a adaugat acesta.

Cat despre eventuale negocieri intre PNL si USB, acestea sunt blocate de atitudinea rigida a partidului condus de Nicusor Dan, spune el.

"Eu am incercat si nu numai eu. Si nu e vorba numai despre Consiliul General. De exemplu, la Primaria Sectorul 1 am putea avea usor majoritatea, am fi putut noi sa impunem usor un viceprimar. Sa fie de la USB, sa fie de la PNL, cineva integru, profesionist, dincolo de orice banuiala. Nu au vrut, din pacate.

Este unul din marile mele regrete. Au explicat ca ei sunt partid anti-sistem si daca s-ar coordona cu orice partid mai vechi, oricat de buna ar fi cauza lor le-ar dauna ca mesaj politic", ne-a declarat Ciprian Ciucu.

Pe lista consilierilor generali ai Municipiului Bucuresti, rezultata in urma alegerilor locale din 5 iunie, se regasesc doar 6 formatiuni politice: PSD-UNPR (24 de consilieri), USB (15), PNL (8), PMP (4) si ALDE (4).

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#viceprimar Bucuresti Ciprian Ciucu, #Tudy Ionescu viceprimar Bucuresti , #primar Bucuresti