Ciucu (PNL) acuza ca Firea isi pune in birou tablouri de patrimoniu. Directorul Muzeului Bucuresti explica situatia

Marti, 20 Iunie 2017, ora 22:34
9672 citiri
Ciucu (PNL) acuza ca Firea isi pune in birou tablouri de patrimoniu. Directorul Muzeului Bucuresti explica situatia

Consilierul general Ciprian Ciucu sustine ca mai multe tablouri de patrimoniu de la Muzeul Municipiului Bucuresti (MMB) ar fi fost luate din institutie "fara nicio protectie si asigurare" pentru a impodobi biroul Gabrielei Firea.

In schimb, Adrian Majuru, directorul muzeului, spune ca este vorba despre un proiect de amenajare a sediului primariei si ca operele de arta sunt expuse in conditii adecvate.

Ciprian Ciucu, consilier PNL in Consiliul General al Primariei Capitalei, a publicat marti, pe pagina sa de Facebook, o fotografie din timpul concursului organizat pentru logo-ul dedicat Bucurestiului, alaturi de mesajul: "Tablouri de patrimoniu din pinacoteca Muzeului Municipiului Bucuresti decoreaza peretii Primariei in conditii improprii? Daca asa stau lucrurile, atunci avem o problema. Pentru ca inteleg ca ar fi fost luate din muzeu fara nicio protectie si asigurare si ca i-au impodobit birourile doamnei. Probabil ca ei, directorii de la Muzeu, din exces de zel".

Directorul muzeului: Lucrarile sunt expuse in conditii adecvate

Adrian Majuru, directorul Muzeului Municipiului Bucuresti, a declarat ca este vorba despre un proiect de reamenajare a spatiilor deschise vizitatorilor si dedicate intalnirilor din sediul PMB si ca lucrarile sunt expuse in conditii adecvate.

40 de lucrari de arta contemporana sunt expuse in biroul primarului Gabriela Firea si in sala de Consiliu.

"Este vorba despre un proiect de doi ani, de amenajare a holurilor si spatiilor de intalnire, care sunt vizitate, facut de Muzeul Municipiului Bucuresti cu arhitectul Carstea, care a lucrat cu doamna Berer pe santierul de reabilitare a cladirii Primariei", a declarat Adrian Majuru.

Potrivit lui Adrian Majuru, proiectul are in vedere sa aduca "PMB mai aproape de cetateni".

"Tablourile nu sunt din Tezaur. Este vorba despre lucrari de arta contemporana, care sunt fi expuse pe simeze, in conditii adecvate. Putine simeze din Bucuresti sunt de asemenea calitate - temperatura, lumina propice. Lor li se vor adauga replici ce vor fi amplasate pe holuri - fotografii de epoca marite", a mai spus Majuru.

Cat despre spatiile in care sunt pastrate lucrarile ce apartin Muzeului Municipiului Bucuresti, aflat in subordinea PMB, directorul institutiei spune ca, de cand a preluat functia, in 2014, s-a investit in trei depozite.

"Aceste lucrari vin din depozitele de la Cesianu, spatiu care este in curs de amenajare, iar Pinacoteca muzeului va fi la etaj. Baietii astia de prin Primarie ar trebui sa intre intr-un muzeu, inainte sa vorbeasca, sa vada cum se lucreaza. De ce nu ne intreaba inainte de a face afirmatii?", a spus el referitor la mesajul publicat de Ciucu marti.

Lucrarile expuse in sediul Primariei Municipiului Bucuresti sunt transferate temporar, in baza unor contracte de custodie. "Vor sta acolo un an, cu posibilitatea de prelungire a custodiei. Daca vor sa fie schimbate, trebuie sa ma instiinteze, dar nu vor fi decat de arta contemporana".

Citeste si:
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Senatorul PNL Virgil Guran, ales vineri, 27 mai în funcția de vicepreședinte al partidului, a declarat în fața partidului modul în care îi aborda pe primarii care veneau la el să îi ceară...
Cum a ajuns un deputat PSD să se întoarcă desculț acasă: "Știi ce greu este să găsești mărimea 48 în România?"
Cum a ajuns un deputat PSD să se întoarcă desculț acasă: "Știi ce greu este să găsești mărimea 48 în România?"
Deputatul PSD, Daniel Ghiță, fost luptător K1, a anunțat că i s-au furat adidașii dintr-o sală de antrenament și a ajuns acasă desculț. Acesta a subliniat că nu este primul incident...