Ziare.com

Firea face sedinta de consiliu: Bugetul, ochelari pentru copii si autobuze pentru Pandele

Vineri, 14 Februarie 2020, ora 08:43

   

Firea face sedinta de consiliu: Bugetul, ochelari pentru copii si autobuze pentru Pandele
39 de proiecte se regasesc pe ordinea de zi a sedintei CGMB de vineri, iar printre acestea se numara cel privind bugetul general centralizat propriu al Capitalei pe 2020, unde sunt stipulate venituri totale de 10.044.183.280 de lei.

Cheltuielile totale sunt de 10.051.098.280 lei. Cheltuielile de personal sunt estimate la 1,94 miliarde de lei, dintre care circa 1,1 miliarde pentru institutiile finantate integral din venituri proprii. Sunt prevazute cheltuieli pentru bunuri si servicii in valoare totala de circa 1,96 miliarde de lei.

Pentru Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti este stipulat un buget de 550 milioane lei, pentru Directia Generala de Politie Locala - circa 67 milioane lei, pentru Administratia Cimitirelor si Crematoriilor Umane - aproape 53 milioane lei, pentru ALPAB - 108,7 de milioane de lei, pentru Administratia Spitalelor - 421,3 milioane lei, pentru Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic - 42,2 milioane lei, pentru Administratia Strazilor - 199,8 milioane lei, pentru Administratia Municipala pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic - 173,8 milioane lei.

* Potrivit unui alt proiect de pe ordinea de zi, copiii din Bucuresti, pana in 17 ani, identificati de catre medici specialisti/primari cu probleme de vedere, vor putea beneficia de un sprijin financiar de maximum 500 de lei, in vederea confectionarii ochelarilor.

* CGMB va dezbate si un proiect referitor la aprobarea demararii procedurilor de identificare, negociere si achizitionare a unui teren pentru construirea unei instalatii de tratare termica a deseurilor.

Conform proiectului, achizitionarea terenului va fi supusa aprobarii CGMB. Analiza ofertelor si negocierea achizitionarii terenului va fi facuta de o comisie numita prin dispozitie a primarului general si formata din personal de specialitate din aparatul propriu al acestuia.

* Consilierii generali vor decide si privind un proiect despre darea in folosinta gratuita a 5.845 de truse de prim-ajutor locatarilor din imobilele expertizate tehnic incadrate in clasa I de risc seismic.

Conform proiectului, trusele de prim-ajutor vor fi predate pe baza de proces-verbal ce se va incheia intre Directia Inzestrare Materiala si Situatii de Urgenta si locatarii din imobilele expertizate tehnic incadrate in clasa I de risc seismic care prezinta pericol public si din cele incadrate in clasa I risc seismic.

* Un alt proiect prevede ca se aproba declansarea procedurilor de expropriere pentru un teren de 1.992 mp de pe Soseaua Giurgiului nr. 164 C, unde Primaria Sectorului 4 vrea sa amenajeze spatii verzi si parcari. Despagubirea pentru terenul respectiv este prevazuta la 1.561.177 lei, in baza raportului de evaluare intocmit de un expert autorizat ANEVAR.

* CGMB ar putea aproba demararea procedurilor pentru amenajarea unui parc in Prelungirea Ghencea. Un proiect de pe ordinea de zi stipuleaza ca se imputerniceste primarul general, prin aparatul de specialitate, sa intreprinda demersurile necesare pentru obtinerea terenurilor necesare realizarii parcului, terenuri ce reprezinta sectiuni din serele ce au apartinut IAS Bradagiru Horticola 1 Mai.

* Denumirea de Piata Alexandru Pesamosca ar putea fi atribuita spatiului public situat la intersectia dintre strada Vasile Nitu, strada Emil Racovita si Bd. Alexandru Obregia, conform unui proiect de hotarare.

* In atentia consilierilor generali se mai afla un proiect privind asocierea cu Voluntari pentru achizitia a 36 de autobuze electrice. In referatul de aprobare al proiectului se precizeaza ca orasul Voluntari a depus doua cereri de finantare in cadrul unui apel de proiecte POR, iar pentru achizitia lor AMPOR solicita incheierea unui acord de Orasul Voluntari si UAT-urile pe teritoriul carora traverseaza traseele specificate in proiectele de achizitie a autobuzelor electrice. Acordurile de parteneriat nu implica contributie financiara din partea Municipiului Bucuresti.

* Nu in ultimul rand, pe ordinea de zi sunt proiecte privind conferirea titlului de cetatean de onoare al Capitalei Corinei Chiriac, Mirabelei Dauer, Didei Dragan si Angelei Similea, in semn de recunostinta pentru contributia avuta la evolutia muzicii usoare romanesti, precum si unui numar de 11 personalitati medicale, "pentru merite deosebite in domeniul ocrotirii sanatatii populatiei si pentru contributia reala adusa prestigiului scolii romanesti de medicina pe plan international".
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre sedinta cgmb 14 februarie
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 4963 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

DA , MERITA DONLE ...e dulce foc , scorpia !

Nu cadeti in patima propagandei , pe FIFI au facut-o mare televiziunile bolshevicilor , care i-au asigurat timp de emisie la orice ora , fara ca cineva sa-i poata da replica , indiferent care ar fi ea ???!!!

In acest caz si sotia lui Pablo Escobar din ROMANIA ar fi castigat Primaria Bucurestiului , cu niste farmece pentru octogenari , gen moaste pentru ologi , orbi si ramoliti bolshevici care au ameteli cand aud de sorosisti care ne fura tzara .

 

 

ANGELINA JOLIE A LUI Pandele ar putea sa-l lase pe premier

fara bani de pensii si indemnizatii , daca-i ia banii pentru ochelari si praf de scarpinat la ...PRIMARIE !

 

 

ha ha ba da prosti mai sunteti bucurestenilor PSD

V-ati procopsit c-o mafioata , daca n-ati iesit la vot.
Nu iesiti nici acum si tot cu Firea ramaneti. O sa bage apoi taxa Hydrogen, Azot...Va mai dati destepti, sunteti prosti.

 

 

"Bugetul, ochelari pentru copii si autobuze pentru Pandele".

Se numesc pandelibuze :)))

Vad ca a uitat sa-l medalieze pe nemuritorul Gica Petrescu, fie si post mortem :)))
"...conferirea titlului de cetatean de onoare al Capitalei Corinei Chiriac, Mirabelei Dauer, Didei Dragan si Angelei Similea...".

Da' de Trio Grigoriu, nimic ?!?! Si broscuta Oac?!?!
https://www.youtube.com/watch?v=AMTclyGO92w
Sau Macarale, macarale :)))))
https://www.youtube.com/watch?v=OSGCDiSeYus

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor