Companiile Gabrielei Firea raman desfiintate! Curtea de Apel Bucuresti respinge cererea de revizuire facuta de Consiliul General

Miercuri, 26 Iunie 2019, ora 09:31
9473 citiri
Companiile Gabrielei Firea raman desfiintate! Curtea de Apel Bucuresti respinge cererea de revizuire facuta de Consiliul General
Foto: Facebook/ Gabriela Firea

Curtea de Apel Bucuresti a respins, marti seara, o cerere de revizuire a deciziei prin care s-a stabilit ca toate companiile municipale au fost infiintate cu incalcarea legii. Decizia este definitiva.

Ana Ciceala, membru USR in Consiliul General al Municipiului Bucuresti, a explicat pentru Ziare.com care sunt consecintele acestei decizii. Potrivit acesteia, primarul Gabriela Firea trebuie in acest moment sa respecte si sa puna in aplicare decizia definitiva a instantei din 22 noiembrie 2018.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti poate fi accesata pe portalul instantelor.

"Justitia confirma a treia oara ca Gabriela Firea a infiintat ilegal companiile sugativa de 600 milioane de euro, banii bucurestenilor. Ii cer primarului general sa respecte legea si sa desfiinteze de indata aceste companii!

Banii dati si patrimoniul trebuie sa se intoarca urgent la primarie. Companiile municipale trebuie desfiintate!", sustine Ciceala.

Consilierul USR arata ca aceste companii municipale sifoneaza in continuare sute de milioane de euro de la bugetul muncit de cetateni.

"Sunt practic sinecuri cu sute de directori platiti gras de la bugetul public. Ele nu fac absolut nimic pentru municipiul Bucuresti inafara de a toca acesti bani pentru gasca Firea-Pandele iar transparenta activitatii si felului in care cheltuiesc fonduri publice este inexistenta", spune Cieala.

"Artficiile juridice"

USR arata intr-un comunicat de presa ca Gabriela Firea a cautat diverse artificii juridice in speranta ca ar putea anula aceasta decizie.

"Rand pe rand, insa, tentativele sale sunt infirmate de catre judecatori, ceea ce confirma practic corectitudinea solutiei date in noiembrie anul trecut", se arata intr-un comunicat de presa.

"Gabriela Firea tot spera sa gaseasca o solutie juridica pentru a nu desfiinta companiile. Pentru ca, daca le-ar desfiinta, ar recunoaste de fapt ca a gresit de la bun inceput. Si daca a gresit, atunci ar trebui sa raspunda pentru cele 600 de milioane de lei cat a costat aceasta eroare.

Nu setea de dreptate o macina pe Gabriela Firea, ci teama ca, mai devreme sau mai tarziu, va trebui sa vina cu bani de-acasa pentru a acoperi aceasta pierdere colosala pe care a produs-o municipalitatii", declara Roxana Wring, presedinte USR Bucuresti si consilier municipal.

Ramane insa de vazut cand va fi publicat in Monitorul Oficial ce prevede noul Cod Administrativ, adoptat ieri de Guvern, in legatura cu posibilitatea ca acum Gabriela Firea sa isi treaca din nou prin consiliu companiile municipale, de data aceasta cu majoritate simpla de voturi.

#Gabriela Firea companii municipale, #Gabriela Firea proces, #companii municipale USR, #desfiintare companii municipale , #primar Bucuresti