Consilierul general Ciucu (PNL): Daca am lichida companiile maine, ar fi jale. Administratia Firea are o singura iesire posibila

Vineri, 23 Noiembrie 2018, ora 11:02
7541 citiri
Consilierul general Ciucu (PNL): Daca am lichida companiile maine, ar fi jale. Administratia Firea are o singura iesire posibila
Foto: Facebook/Ciprian Ciucu

Consilierul general PNL Ciprian Ciucu a comentat, vineri dimineata, decizia Curtii de Apel Bucuresti care a declarat, definitiv, ilegale hotararile prin care au fost infiintate companiile municipale.

Consilierul sustine pe Facebook ca aceste companii "trebuie lichidate", precizand ca "ar putea fi salvate (ilegalitatea reparata) daca G. Firea ar primi 2/3 din voturi, pe fiecare firma in parte. Ceea ce nu se va intampla".

Ciucu a explicat ca exista doua tipuri de companii municipale:

"Unele in care avem piata libera functionala (ex. paza, IT, consultanta, publicitate, agrement) si unele in care avem monopol natural, atributii sau proprietati de facto ale orasului/autoritatii locale (ex. managementul traficului, iluminat public, termoficare) ".

Din punctul sau de vedere, cele mai multe societati trebuie lichidate imediat, prejudiciile limitate si recuperat rapid ce se poate recupera.

"Trebuie insa sa vedem ce solutii avem pe termen foarte scurt acolo unde nu avem piata functionala. De exemplu, contractul cu Luxten-ul s-a terminat, iar iluminatul public este acum operat de firma facuta de Firea", a punctat el.

El a mai spus ca Firea a "desfiintat (chiar de curand) unele dintre admnistratiile din domeniile in care a facut firmele sau le-a redus cu mult capacitatile! De exemplu, in domeniul parcarilor, strazilor si parcurilor. A tocat multi bani, sute de milioane de euro, vreo 600 de milioane, au fost deja bagate in aceste firme".

Daca am lichida companiile maine, ar fi jale

Astfel, spune Ciucu, solutia ar fi ca toti sa se aseze la masa si sa gaseasca o solutie pentru aceasta situatie.

"Administratia Firea are o singura iesire posibila. Sa lase coada jos, sa lase aroganta si agresivitatea si sa ne punem cu TOTII la masa. Discutam cu argumente ce facem cu firmele pe care, daca le-am lichida maine, ar fi jale (iluminat de exemplu), decidem daca le pastram pe temen scurt pe acelea care este musai (nu vad sa fie mai mult de vreo 2 sau 3), decidem ce facem pe mai departe pe fiecare domeniu in care a infiintat aceste firme. Civilizat, transparent, cu argumente, de fata cu presa si cetatenii", a continuat liberalul.

Ciucu a precizat ca vina apartine doar primarului general si i-a felicitat pe colegii consilieri din USR pentru reusita.

"Este EXCLUSIV vina Gabrielei Firea pentru aceasta situatie! Nimeni in istoria mondiala a admnistratiei publice nu a mai incercat sa faca de la zero 22 de companii de stat in tot atatea domenii. Functional, logistic, sunt condamnate sa fie slabe, iar serviciile lor proaste! Si, pe deasupra, infiintate si ILEGAL, si cu dispret total fata de Opozitie! Nimeni!", a incheiat el.

Intr-un alt mesaj transmis pe Facebook, Ciucu i-a transmis un avertisment primarului general.

"Doamna Primar Firea, Mare atentie, neaplicarea hotorarilor judecatoresti este un motiv serios de suspendare si demitere!", a notat Ciucu.

Sa dea banii inapoi!

Pe de alta parte, consilierul general USR Roxana Wring a declarat la RFI Romania ca societatile trebuie sa dea inapoi banii primiti de la bugetul Capitalei, in urma deciziei definitive a Curtii de Apel Bucuresti.

"Numai anul acesta, Consiliul General, fara votul nostru, bineinteles, a alocat peste 400 de milioane de euro acestor companii municipale, al caror bilant l-am vazut ieri si sunt toate in deficit, serviciile sunt aceleasi, ba chiar mai proaste", a spus Wring.

"Una dintre consecinte ar trebui sa fie returnarea acestor bani. Pana acum, din bugetul local s-au cheltuit peste doua miliarde de lei, peste 500 de milioane de euro (...) . Aceste companii au deja angajati, care au salarii de 20.000 de lei, de exemplu, 35 de mii de lei anumite salarii, au sedii, au cumparat automobile, deci s-au cheltuit foarte multi bani pe mijloace fixe si pe salarii, pentru niste entitati juridice care au fost desfiintate", a adaugat ea.

Pe de alta parte, Firea a sustinut, vineri dimineata, ca unele companii au restituit deja mare parte din banii imprumutati de la PMB.

Curtea de Apel Bucuresti a decis, joi, definitiv, anularea tuturor hotararilor de infiintare a celor 22 de companii municipale.

Iata cum a reactionat Firea, joi noapte, la cateva minute dupa aflarea deciziei

Citeste si O noua reactie de la Firea dupa lovitura incasata in instanta: Nu am facut altceva decat sa starpim mafia. USR blocheaza Bucurestiul

A.G.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ciprian Ciucu instanta companii municipale, #Firea instanta companii municipale , #primar Bucuresti