Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Deputat PNL, catre Firea si Florea: Se stia faptul ca Scoala 124 nu avea aviz ISU? Ce masuri s-au luat?

Luni, 28 Mai 2018, ora 13:20
6328 citiri
Deputat PNL, catre Firea si Florea: Se stia faptul ca Scoala 124 nu avea aviz ISU? Ce masuri s-au luat?
Foto: Facebook / ISU Bucuresti (arhiva)

Deputatul PNL, Ovidiu Raetchi a reactionat luni, dupa ce o scoala din sectorul 5 a ars din temelii, acesta acuzand administratiile PSD din Capitala ca se ocupa de concerte, in loc sa rezolve infrastructura si cladirile fara aviz.

"O scoala din Sectorul 5 a ars din temelii. Acest lucru s-a intamplat noaptea trecuta - nici nu vreau sa ma gandesc ce s-ar fi intamplat daca incendiul ar fi izbucnit in timpul orelor, la o scoala cu 750 de copii, in conditiile in care aceasta NU avea nici macar aviz de functionare din partea ISU. (...)

In urma cu cateva luni, tavanul unei scoli din Sectorul 5 s-a prabusit, dar se pare ca Primaria Sectorului 5 si Primaria Capitalei nu au invatat nimic din aceste evenimente care puteau deveni tragice. Suntem la jumatatea mandatului dat de bucuresteni Gabrielei Firea &Co., iar bilantul este unul dezastruos: prioritatile zero ar trebui sa fie infrastructura si cladirile fara aviz, dar toate administratiile PSD din Capitala se ocupa doar de concerte, festivaluri si patinoare in parcuri!", a scris deputatul PNL pe pagina de Facebook.

Ovidiu Raetchi ii cere primarului general al Capitalei, Gabriela Firea sa dea explicatii privind situatia scolilor fara aviz si cu ce solutii va veni PMB pentru a ajuta copiii inscrisi la scoala care a ars, ca acestia sa nu piarda orele de curs.

"Primarul de sector si Gabriela Firea trebuie sa raspunda urgent la aceste intrebari:

  • Se cunostea fapul ca scoala 124 nu avea aviz ISU si ce masuri au fost luate de primaria Sectorului 5 in acest sens?
  • Cum este posibil ca la 2 ani de la alegeri, in Bucuresti, sa existe scoli care inca nu au avize ISU?
  • Care sunt solutiile gasite de Primaria Sectorului 5 pentru ca elevii sa nu piarda orele de curs?
"

Reprezentantii ISUBIF au anuntat ca un incendiu a izbucnit, luni dimineata, la Scoala nr 124, situata pe strada Margeanului nr. 10, in sectorul 5 al Capitalei.

Flacarile au fost lichidate in totalitate de catre echipajele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov dupa 7 ore.

Scoala respectiva nu are autorizatie de securitate la incendiu, institutia de invatamant obtinand in 2001 un aviz de securitate la incendiu, pentru lucrari de consolidare si refunctionalizare, potrivit ISU Bucuresti-Ilfov.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#incendiu scoala Bucuresti fara aviz , #primar Bucuresti