Dosar penal dupa busculada de la Primaria Capitalei. Firea si USR se acuza reciproc pentru violente

Joi, 08 Iunie 2017, ora 22:36
5312 citiri
Dosar penal dupa busculada de la Primaria Capitalei. Firea si USR se acuza reciproc pentru violente
Foto: captura video/Facebook/Marian Ivan

Cei trei politisti locali care au fost dusi la spital, joi, in urma incidentelor de la sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) au depus plangeri penale impotriva "agresorilor", iar Parchetul Judecatoriei Sector 5 a deschis dosar penal in rem pentru ultraj.

Si impotriva consilierilor generali USR au fost depuse plangeri, acestia urmand sa fie citati in fata Comisiei Juridice si de Disciplina a Consiliului General, se arata intr-un comunicat remis de PMB.

Primarul general, Gabriela Firea, sustine ca de vina ar fi consilierii USR, pentru care "important era ca in sala sa patrunda simpatizanti ai USR sau membri ai unor ONG-uri afiliate acestei formatiuni", informeaza sursa citata.

"Iar acestia nu erau foarte curiosi sa asiste la dezbateri, care de altfel sunt transmise live pe Internet, ci sa creeze atmosfera in sala, sa faca scandal si sa perturbe sedinta", mai sustine Firea.

Citeste mai multe despre:

In replica, fostul presedinte al USR, Nicusor Dan, si-a exprimat pe Facebook sustinerea pentru consilierii generali ai USR si a dat vina pe Gabriela Firea.

"Cetatenii care doreau sa participe la sedinta CGMB si consilierii generali ai USR au fost agresati la Primaria Capitalei de politia locala, transformata in garda de corp a Gabrielei Firea. Sunt revoltat si ingrijorat. Este pentru a doua oara cand consilierii USR sunt agresati", a comentat Nicusor Dan incidentele de la sedinta Consiliului General.

Nicusor Dan a afirmat ca-i sprijina pe consilierii locali ai USR in lupta lor de a determina Primaria Capitalei sa devina o institutie mai transparenta.

"Nu se poate sa lasam Bucurestiul sa fie condus de un primar care vrea sa tina, prin violenta, departe de ochii oamenilor modul in care se cheltuiesc banii lor. Sunt mandru de consilierii USR si sunt alaturi de ei in aceasta lupta!", a incheiat Dan.

Sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti a fost intrerupta, joi, in urma unui scandal izbucnit dupa ce politistii locali au impiedicat accesul mai multor cetateni, inclusiv reprezentanti ai societatii civile, care au vrut sa intre la sedinta. In urma scandalului, primarul general, Gabriela Firea, a parasit sedinta. La sediul Primariei au sosit un echipaj de Politie, dar si un echipaj SMURD, dupa ce trei politisti locali ar fi fost raniti in busculada.

De fapt, acestia au suferit contuzii usoare si nu au necesitat internarea, dupa cum a declarat dr. Dorin Ionescu, directorul medical al Spitalului Universitar de Urgenta, unitate la care au ajuns cei trei pacienti.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#plangeri penale politisti Firea USR, #Nicusor Dan Firea politisti primarie , #primar Bucuresti