Firea a demarat licitatia pentru 400 de autobuze cu aer conditionat, Wi-Fi si camere video

Luni, 03 Iulie 2017, ora 15:13
8793 citiri
Firea a demarat licitatia pentru 400 de autobuze cu aer conditionat, Wi-Fi si camere video

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat luni ca licitatia internationala privind achizitionarea a 400 de autobuze Euro 6, cu grad redus de poluare, a intrat in linie dreapta, in contextul in care Primaria Bucuresti a publicat anuntul pe SEAP.

Termenul limita pentru depunerea ofertelor scanate in SEAP este, conform calendarului, 14 august 2017.

"Asa cum am promis inca de la preluarea mandatului, modernizarea parcului auto RATB este unul dintre obiectivele prioritare ale actualei administratii. Pregatirea licitatiei a fost un proces de durata din cauza elaborarii tuturor documentelor necesare, dar, prin publicarea anuntului pe SEAP, intram, in sfarsit, in linie dreapta cu achizitionarea acestor autobuze.

Noile mijloace de transport in comun vor oferi bucurestenilor conditii moderne si civilizate de transport in comun, adaptate la standardele europene. De asemenea, ne dorim ca, prin acest demers, sa incurajam utilizarea transportului in comun de catre bucuresteni in defavoarea autoturismelor personale", spune Firea.

Municipalitatea va achizitiona 400 de autobuze urbane cu podea total coborata, dintre care 320 de autobuze din gama de 12 m, 50 de autobuze din gama de 10 m si 30 de autobuze articulate din gama de 18 m.

Potrivit Primariei Capitalei, noile mijloace de transport in comun vor fi dotate cu un sistem performant de incalzire, ventilatie si aer conditionat, un sistem Wi-Fi de conectare gratuita a posesorilor de telefoane mobile, sisteme performante de informare a calatorilor.

De asemenea, noile autobuze vor beneficia de facilitati pentru persoanele cu dizabilitati: rampa mecanica pentru persoanele care se deplaseaza cu carucior si difuzoare externe pentru persoanele cu dizabilitati de vedere.

Citeste si Primaria Capitalei cumpara 100 de autobuze electrice. In celelalte facem sauna

Noile mijloace de transport in comun vor avea si un sistem de comunicare performant, conectat in timp real cu institutiile de interventie, Salvare, Pompieri, Jandarmerie, pentru un timp de reactie foarte scurt in cazul unor incidente, dar si comunicarea cu dispeceratul pentru transmiterea datelor legate de comertul electronic de titluri de calatorie.

Autobuzele vor fi dotate si cu sisteme de supraveghere video ce vor asigura, atat la interior cat si la exterior, captarea de imagini pentru a preveni actele antisociale.

La initiativa primarului general, CGMB a aprobat, in luna decembrie a anului trecut, proiectul de hotarare privind innoirea parcului auto RATB.

Citeste si:
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Conducerea USR aprobă duminică programul de guvernare şi lista membrilor Cabinetului Cioloş. Printre variantele de lucru discutate în şedinţa Biroului Naţional al partidului se numără Dan...
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
Euronews îi face un portret lui George Simion, lider al partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), cel care desena zidurile clădirilor cu mesajul "Basarabia e România" în culorile...
Sursa: AGERPRES