Firea a interzis manifestarile sportive de pe Kiseleff - Iata ce motiv invoca Primaria

Vineri, 22 Iulie 2016, ora 17:20
6581 citiri
Firea a interzis manifestarile sportive de pe Kiseleff - Iata ce motiv invoca Primaria

Gata cu evenimentele Via Sport organizate in weekend pe Soseaua Kiseleff.

Organizatorii au primit o notificare de la Primaria Bucuresti cu privire la faptul ca Administratia Strazilor a demarat o serie de lucrari edilitare pe mai multe bulevarde si in acest context li s-a solicitat sa elibereze zona.

Organizatorii spun ca imediat dupa primirea documentului au trimis o cerere oficiala pe mail (depusa si in aceasta dimineata la Registratura PMB), in care au solicitat sa li se permita desfasurarea evenimentului in acest weekend, pentru ca timpul ramas pana la incepere era mult prea scurt si aveau deja stabilite diferite activitati cu partenerii, dar si sa se permita desfasurarea evenimentului pana la sfarsitul lunii august, asa cum este prevazut si in Protocolul semnat cu Primaria.

"Nu credem ca lucrarile edilitare se vor desfasura pe Sos. Kiseleff sau in zonele adiacente de vineri orele 22:00 pana duminica orele 14:00", spun organizatorii.

Acestia precizeaza si ca in saptamanile trecute au primit invitatia PMB de a muta evenimentul in alta parte, cea mai buna varianta oferita fiind Parcul Tineretului - Platoul din fata Liceului Sincai, dar au refuzat relocarea.

"Conceptul evenimentului, care reiese si din numele de Via Sport, este crearea unui spatiu utilizat de obicei pentru traficul rutier intr-un spatiu de relaxare, pe o perioada (vineri seara - duminica la pranz), in care traficul este la cel mai redus nivel al saptamanii si al anului (vara, pe timpul concediilor).

Nu ne-am propus niciodata sa facem un eveniment intr-un parc, ci sa inchidem un bulevard al unei capitale europene si sa-l redam publicului pentru a se juca pe el sau a se plimba pe el, asa cum se intampla si in alte capitale. Unul dintre sloganurile din anii trecuti a fost Stop trafic! Start joc!", explica organizatorii.

Cel de-al doilea motiv pentru care acestia au refuzat relocarea evenimentelor tine de ratiuni financiare, intrucat sumele stranse anul acesta de la partenerii privati nu ar fi putut acoperi costurile relocarii, cu tot ce insemna acest lucru.

Pentru ca nu au primit raspuns de la Primaria Bucuresti, organizatorii au decis sa anuleze evenimentul programat sa inceapa vineri la ora 22:00.

"Ne cerem scuze bucurestenilor care 7 ani la rand au fost alaturi de noi. A fost o placere sa ne jucam cu voi pe Kiseleff si va multumim ca ati fost mii de oameni care vineri seara veneati inca inainte de ora 22.00 sa ne ajutati sa montam echipamentele pe strada (...)

Ne cerem scuze partenerilor si le multumim ca au fost alaturi de noi. (...) Datorita voua am putut organiza un eveniment unic si gratuit pentru bucuresteni, am putut organiza cea mai mare strada de sport din Romania in Bucuresti.

In incheiere, ne-am dori sincer ca Via Sport sa fie singurul eveniment anulat din cauza acestor lucrari edilitar-gospodaresti", precizeaza organizatorii.

Primaria explica decizia

Primaria Bucuresti informeaza ca, prin Administratia Strazilor, demareaza, incepand de vineri seara, lucrari de semnalizare rutiera orizontala si verticala pe cele mai importante artere din Capitala si, in acest context, a transmis organizatorului evenimentului Via Sport o notificare.

Municipalitatea spune ca vor fi refacute marcajele rutiere pe 49 de strazi din Bucuresti, printre care: strada Izvor, Splaiul Independentei, Soseaua Mihai Bravu, b-dul Regina Elisabeta, b-dul Libertatii, b-dul Mihail Kogalniceanu, Calea Grivitei, b-dul Gheorghe Magheru, Splaiul Unirii, b-dul Dacia, Calea Giulesti, b-dul Barbu Vacarescu, b-dul Kiseleff, b-dul Marasti, strada Mihai Eminescu, b-dul Timisoara etc., durata de executie a lucrarilor fiind de aproximativ patru luni.

"Precizam ca Municipalitatea a decis sa inceapa lucrarile de refacere a marcajelor rutiere in aceasta perioada, luand in calcul conditiile meteorologice potrivite si traficul redus datorat perioadei de vacanta", se arata in comunicatul transmis vineri.

Gabriela Firea a declarat, in repetate randuri, ca centrul Capitalei nu ar trebui blocat de diverse evenimente si a facut referire in mod special la traficul ingreunat de manifestarile sportive de pe Kiseleff.

Citeste si:
PSD vrea ca numirea prefecţilor să se facă în funcţie de ponderea politică din parlament. Social democrații ar urma să aibă 21 de prefecţi, printre care şi Capitala
PSD vrea ca numirea prefecţilor să se facă în funcţie de ponderea politică din parlament. Social democrații ar urma să aibă 21 de prefecţi, printre care şi Capitala
Social-democraţii şi liberalii vor discuta, miercuri, în coaliţie, despre împărţirea funcţiilor de prefecţi şi şefi de agenţii şi autorităţi. Marţi, discuţia nu a ajuns la un acord...
Ședință de coaliție a doua zi la rând. Subiectele pe care PSD și PNL nu reușesc să se pună de acord
Ședință de coaliție a doua zi la rând. Subiectele pe care PSD și PNL nu reușesc să se pună de acord
Liderii coaliţiei de guvernare de la PNL, PSD şi UDMR se reunesc miercuri, 8 decembrie, de la ora 15.00, la Palatul Parlamentului. Ei vor continua discuţiile pe bugetul de stat pe 2020, după...