Firea a semnat un contract pentru barcute cu firma unei doamne Pandele din Voluntari - Explicatiile primarului

Miercuri, 06 Iulie 2016, ora 10:06
21798 citiri
Firea a semnat un contract pentru barcute cu firma unei doamne Pandele din Voluntari - Explicatiile primarului
Foto: Facebook/Gabriela Firea

In presa au aparut recent acuzatii cum ca o firma care a castigat un contract cu Primaria Capitalei ar avea legaturi cu familia Gabrielei Firea, insa edilul a negat informatiile, spunand ca proiectul dateaza din 2013, de pe vremea fostului primar Sorin Oprescu.

Mai multe publicatii au scris ca Primaria Capitalei va cumpara barcute si hidrobiciclete in valoare de 1,8 milioane de lei, pentru amenajarea lacurilor Floreasca si Tei, de la societatea Astra Bucuresti & Co Prod SRL, care a castigat licitatia organizata de administratia municipala. Mai mult, firma a fost singura care a participat.

Potrivit datelor Ministerului Finantelor, compania are sediul in Voluntari, iar printre actionari se numara o persoana pe nume Adriana Pandele, cu 75% din actiuni, care este si administratorul societatii.

Ciudat este ca pana acum firma se ocupa cu distributia de cornuri si mere in sectoarele 2 si 3 ale Capitalei si in judetele Teleorman si Ialomita, precum si alte alimente in spitalele din Bucuresti, avand zeci de contracte cu statul. Contractul pentru barcute cu Primaria Capitalei a fost atribuit pe 29 iunie prin licitatie deschisa, iar criteriul a fost pretul cel mai mic.

Ce spune Gabriela Firea

In replica, Gabriela Firea a negat orice legatura a familiei sale cu Astra Bucuresti si a postat pe pagina sa de Facebook explicatiile Primariei Capitalei legate de acest caz.

In comunicatul municipalitatii se subliniaza: "contractul de finantare pentru proiectul Amenajare circuit turistic pe lacurile Floreasca-Tei (si zona adiacenta lor) a fost semnat in data de 12 februarie 2013, de catre Primarul General, Sorin Oprescu si Ministerul Dezvoltarii".

Ulterior, in 2015, Primaria a lansat procedura online pentru atribuirea "contractului de furnizare dotari echipamente (barcute, vaporase) pentru acest proiect". Dupa cateva probleme tehnice, la licitatie s-a prezentat un singur ofertant, si anume Astra Bucuresti.

Raportul procedurii, mai explica Primaria, ar fi trebuit semnat pana la 29 aprilie 2016, de catre edilul interimar de atunci Razvan Sava, insa acest lucru nu s-a intamplat.

Daca Primaria nu ar fi respectat termenul limita din oferta, de 30 iunie, municipalitatea "putea fi acuzata de nefinalizarea procedurii, fapt ce ar fi putut atrage dupa sine o actiune in instanta", asa ca Firea a semnat contractul pe 29 iunie.

"Semnarea contractului de furnizare nu a produs efecte, furnizorul nu a livrat in termenul asumat echipamentele, pe cale de consecinta Municipalitatea nu a platit si nu va plati niciun leu catre Astra Bucuresti & Co Prod SRL", se arata in comunicatul Primariei.

Mai mult, Firea a dispus ca Directia de Audit din cadrul Primariei "sa demareze o misiune adhoc de auditare a derularii procedurilor privind acordarea contractului de furnizare si a legalitatii intregului proiect". Concluziile raportului Comisiei de Audit vor fi facute publice, a adaugat municipalitatea.

De asemenea, "Gabriela Firea subliniaza faptul ca nici ea, nici familia ei nu au niciun fel de legatura cu acest caz si roaga institutiile abilitate ale statului sa verifice existenta vreunei legaturi de rudenie intre actionarii firmei in cauza si familia dansei".

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Firea firma Pandele, #Primaria Capitalei Firea firma , #primar Bucuresti