Ziare.com

Firea a semnat un contract pentru barcute cu firma unei doamne Pandele din Voluntari - Explicatiile primarului

Miercuri, 06 Iulie 2016, ora 10:06

   

Firea a semnat un contract pentru barcute cu firma unei doamne Pandele din Voluntari - Explicatiile primarului
In presa au aparut recent acuzatii cum ca o firma care a castigat un contract cu Primaria Capitalei ar avea legaturi cu familia Gabrielei Firea, insa edilul a negat informatiile, spunand ca proiectul dateaza din 2013, de pe vremea fostului primar Sorin Oprescu.

Mai multe publicatii au scris ca Primaria Capitalei va cumpara barcute si hidrobiciclete in valoare de 1,8 milioane de lei, pentru amenajarea lacurilor Floreasca si Tei, de la societatea Astra Bucuresti & Co Prod SRL, care a castigat licitatia organizata de administratia municipala. Mai mult, firma a fost singura care a participat.

Potrivit datelor Ministerului Finantelor, compania are sediul in Voluntari, iar printre actionari se numara o persoana pe nume Adriana Pandele, cu 75% din actiuni, care este si administratorul societatii.

Ciudat este ca pana acum firma se ocupa cu distributia de cornuri si mere in sectoarele 2 si 3 ale Capitalei si in judetele Teleorman si Ialomita, precum si alte alimente in spitalele din Bucuresti, avand zeci de contracte cu statul. Contractul pentru barcute cu Primaria Capitalei a fost atribuit pe 29 iunie prin licitatie deschisa, iar criteriul a fost pretul cel mai mic.

Ce spune Gabriela Firea

In replica, Gabriela Firea a negat orice legatura a familiei sale cu Astra Bucuresti si a postat pe pagina sa de Facebook explicatiile Primariei Capitalei legate de acest caz.

In comunicatul municipalitatii se subliniaza: "contractul de finantare pentru proiectul Amenajare circuit turistic pe lacurile Floreasca-Tei (si zona adiacenta lor) a fost semnat in data de 12 februarie 2013, de catre Primarul General, Sorin Oprescu si Ministerul Dezvoltarii".

Ulterior, in 2015, Primaria a lansat procedura online pentru atribuirea "contractului de furnizare dotari echipamente (barcute, vaporase) pentru acest proiect". Dupa cateva probleme tehnice, la licitatie s-a prezentat un singur ofertant, si anume Astra Bucuresti.

Raportul procedurii, mai explica Primaria, ar fi trebuit semnat pana la 29 aprilie 2016, de catre edilul interimar de atunci Razvan Sava, insa acest lucru nu s-a intamplat.

Daca Primaria nu ar fi respectat termenul limita din oferta, de 30 iunie, municipalitatea "putea fi acuzata de nefinalizarea procedurii, fapt ce ar fi putut atrage dupa sine o actiune in instanta", asa ca Firea a semnat contractul pe 29 iunie.

"Semnarea contractului de furnizare nu a produs efecte, furnizorul nu a livrat in termenul asumat echipamentele, pe cale de consecinta Municipalitatea nu a platit si nu va plati niciun leu catre Astra Bucuresti & Co Prod SRL", se arata in comunicatul Primariei.

Mai mult, Firea a dispus ca Directia de Audit din cadrul Primariei "sa demareze o misiune adhoc de auditare a derularii procedurilor privind acordarea contractului de furnizare si a legalitatii intregului proiect". Concluziile raportului Comisiei de Audit vor fi facute publice, a adaugat municipalitatea.

De asemenea, "Gabriela Firea subliniaza faptul ca nici ea, nici familia ei nu au niciun fel de legatura cu acest caz si roaga institutiile abilitate ale statului sa verifice existenta vreunei legaturi de rudenie intre actionarii firmei in cauza si familia dansei".
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 21307 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
20 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

A inceput !

Marele JAF a inceput cu Brio!
Un mizilic de 1,8 milioane de lei!
Urmeaza zecile si sutele re milioane!
Oare legea Parandarat functioneaza si in famiglia?

 

asta intra la bulau inainte sa iasa oprescu

posibil ca,in perioada de acomodare,sa stea amindoi
in aceeasi celula,sa faca schimb de experienta si sa se
frece pe spate,reciproc avantajos,in zilele de baie :)))

indiferent de rasa si gen,psdistii sint izomorfi :)))

asta era urgenta in bucuresti,barcutele ?
felicitari votantilor naimiti de maestrul dragnea,
individ capabil uneori sa cistige alegerile,dar,
incapabil,din motive ezoterice,sa impuna candidati
cit de cit intregi la cap.

ps
exista google care explica notiunea de izomorfism,
sper sa o faceti pentru linistea d-voastra psihica.

 

Demon Banal, am citit - la propunerea ta - cu luare aminte si

mare placere despre izomorfism, desigur cu accentul pe izomorfismul institutional (The Iron Cage Revisited).
Sunt placut surprins sa aflu ca dupa Max Weber, di Maggio si Powell introduc in sociologie isomorphismul in 1983, preluat din chimia anului 1819 cand Misterlich adanceste in studiu intuitiile lui Berzelius iar in algebra tot de prin secolul al XIX-lea cu G.F.L. Philip Cantor cu Teoria ansamblurilor, dar intuitiile asupra subiectului ii preced cu mult, deja in topologie ca ramura a matematicii si particularitate a geometriei.
Spuneam ca am fost placut surprins fiindca am inteles (inca o data) ca adevarurile exista la nivel intuitiv dintotdeauna inscrise in inima omului si natura in general, si ca nu asteapta decat curiozitate, dezlegare si luare aminte precum talcul, misterul.
Simone Veil (filozoafa eleva lui Alain, nu politicianul francez) spune sugestiv "Apasarea si Gratia", cumva Gravitatia si Eliberarea levitationala prin Gratie Divina.
E greu sa admitem evidenta ca iesirea din inertia statului, Statului, statutului si a nemiscarii se produce numai prin violenta.
Procesul invaziv si invizibil prin lenatoare al acapararii se produce de la sine, fara efort defel, precum caderea libera.
Bunoara Pullitzer a realizat o subscriptie publica pentru realizarea Soclului Statuii Libertatii darul francezilor, increzator mai degraba in marunteii omului sarac decat in bancnotele potentatilor.
Asa a otinut 100.000 de Dolari, de la 120.000 de cetateni americani.
Bogatanii preferau sa ridiculizeze efortul, deghizandu-se la baluri in "Liberatatea calauzind poporul".
Cand statuia a fost inaugurata, femeile nu au fost invitate, desi libertatea e o femeie, Pullitzer nu a fost invitat fiindca era evreu si nu era nascut in America, desi cheta a fopst facuta de imigrantii saraci si fara nume, iar bogatanul pana mai ieri stapan de sclavi, iata-l aburcat sus, in Faclia Libertatii.
Spuneam ca toate sunt ascunser in inima omului, in metalimbaj daca vrei.
Indraznesc doua exemple :
"Toti o apa si-un pamant",
"Gaina in ce cuibar ai pune-o, cu ala fund tot alea oua le face".
Cata vreme Teoria Relativitatii lui Einstein o regasesti la Eminescu, nu e de mirare ca Izomorphismul social este prezis de acesta, iar cu el si evadarea prin violenta :
"Si in doua teminiti large, cu de-a sila sa-i aduni,
Sa dai foc la puscarie si la casa de nebuni".
Iubesc nesfarsit felul in care asemenea arcurilor ogivale, intreaga diversitatea Cunoasterii, se aduna intr-o piatra unghiulara, intr-o piatra filozofala, Alfa si Omega, Inceputul si Sfarsitul, Tetragrama.
"- Cine esti tu, Doamne ? - Eu sunt Cel Care Este".
"Adevar zioc voua, inainte ca Abraham sa fi fost, Eu Sunt"
Inca odata multumesc pentru sugestie, Demon Banal.
O zi buna, T. B.

eu m-am gindit la izomorfismul legat de structurile algebrice

Două structuri algebrice intre care se poate stabili un izomorfism se numesc izomorfe. Două structuri izomorfe sunt intuitiv vorbind una și aceeași structură algebrică, construită pe mulțimi diferite. Ca urmare, două structuri algebrice izomorfe au aceleași proprietăți intrinseci: orice proprietate a elementelor primei structuri se transpune pe cea de-a doua prin izomorfismul stabilit.

ideea era ca indivizii care compun structura,
in cazul nostru psd,sint identici in privinta
comportamentului si apucaturilor.

foarte interesant,tu ai adincit aria de acoperire,
ai gasit mai mult decit gindisem eu.

nivelul la cre discutam a devenit ireal :)
cind te gindesti ca am plecat de la (contra)exemple
de comportament social si am ajuns la teorii asupra
structurilor,te apuca ameteala :)
sper ca nu-i suparam prea mult pe eventualii votanti
ai firei care au curiozitatea de a citi aceste anoste
si,pentru ei de neinteles,comentarii :))))

o zi buna,stimabile.

T.basilic & Demon Banal, quel feu d'artifices :)

V-am citit cu placere. Si mai ales mi-am putut delimita ignoranta. Datorita unor comentarii ca ale dumneavostra, merita sa frecventezi acest site.
Va multumesc. Continuati!

@T.Bazilic si Demon Banal

Felicitari pentru dizertatie!
O singura intrebare:nu credeti ca discutiile prea elevate depasesc substantial nivelul intelectual al politicienilor damboviteni,fie ei si "doctori"gen Pandele ,Ponta ,Oprea etc?Teo

Incepe bine Pandelika. Azi o barcuta, maine un vaporas, poimaine

un avion prezidential :)))
Sa nu uitam, cine fura azi un ou, maine fura un b ou!

 

Ce legatura este intre distribuirea de mere si vaporase?

Foarte interesant este ca pana acum firma se ocupa cu distributia de cornuri si mere se reprofileaza instantaneu in constructia de barcute, hidro biciclete si vaporase.
Prioritara pentru capitala este constructia de barcute si nu astuparea cit mai rapida a gropilor care distrug elementele de directie a masinilor si chiar provoaca accidente !

Lui electronistul :

Ce legatura intre vaporas si mere ?!
Pai si vaporasul mere.
Mere la chimir.
Parol de Vacaroiu !

Fi,rea NU incepe nimic NOU,continua de unde a ramas Oprescu.

dar mai si pune ceva peste cele vechi!
Nu va agitati...este doar inceputul!!

@MosGerila 11.18

- dupa '89 s-a schimbat : cine fura azi un ou ... e un b o.u !:o)))

"Firea a semnat un contract pentru barcute cu firma unei doamne Pandele din Voluntari - Explicatiile primarului" nu conteaza cand s-a semnat contractu' initzial ci daca dna. pandele e ruda cu pandelika premarele ! :o)))

Firea imi este profund antipatica, dar parca-parca as crede-o...

...in cazul de fata.
Probabil oi fi eu prea credul...

 

Daca explicatia data de Firea este corecta, atunci a procedat bine.

NU CREDEAM ca voi scrie in favoarea Firei.

 

nici daca explicatia ei e corecta+adevarata nu e bine

bine era daca rezilia acest contract care miroase
crunt a dna :)
bucurestiul e cumva inconjurat de ape si nu stim noi ?

Nu imi pot stapani febrilitatea curiozitatii

si a bucuriei copilaresti si, legat de postarea domniei voastre raspuns postarii mele, mai adaug doar atat :
Demonstratia algebrica de care vorbiti, duce ca un fir rosu pana la Teroria Relativitatii :
In astranautica, antrenamentele ce preced plecarea pilotilor in imponderabilitate, se fac la bordul unui avion, care, pentru a simula imponderabilitatea, se lasa in cadere libera cateva secunde. Rastimpul respectiv este pentru viitorul astronaut, un avant-goût de imponderabilitate. Desigur este o problema de sistem de referinta, dar, putem prin extensie spune despre caderea libera ca este... imponderabilitate.
Paradoxul acesta duce pana la Apostolul Pavel :
Cand am fost slab am fost puternic fiindca in slabiciunea mea Dumnezeu si-a pus Atotputernicia.
Sau la Spinoza : "Omul este o trestie ganditoare".
Sau la fragilitatea firului de iarba care crapa si ridica dala de beton.
Sau la tenacitatea stropului care cladeste stalctite, stalcmite si coloane.
Inca putin si intram in geometria fractala.
Vai, am deschis o usa, un halou.
Calea si Viata.
Acum, din recunostinta, tac, v-o promit.
Cu drag, T. B.

Daca-i citii urmatoarele trei paragrafe, poate-ti

vor parea "izomorfe':
1. "Daca Primaria nu ar fi respectat termenul limita din oferta, de 30 iunie, municipalitatea "putea fi acuzata de nefinalizarea procedurii, fapt ce ar fi putut atrage dupa sine o actiune in instanta", asa ca Firea a semnat contractul pe 29 iunie."

2. "Raportul procedurii, mai explica Primaria, ar fi trebuit semnat pana la 29 aprilie 2016, de catre edilul interimar de atunci Razvan Sava, insa acest lucru nu s-a intamplat.

Daca Primaria nu ar fi respectat termenul limita din oferta, de 30 iunie, municipalitatea "putea fi acuzata de nefinalizarea procedurii, fapt ce ar fi putut atrage dupa sine o actiune in instanta", asa ca Firea a semnat contractul pe 29 iunie.

3. "Semnarea contractului de furnizare nu a produs efecte, furnizorul nu a livrat in termenul asumat echipamentele, pe cale de consecinta Municipalitatea nu a platit si nu va plati niciun leu catre Astra Bucuresti & Co Prod SRL", se arata in comunicatul Primariei."
Asta, nu c-as fi inteles chestia cu algebra, dar m-am uitat si eu pe goagle.
Poate ca n-or fi chiar izomorfe, dar logice, aa?

"vai di'mini vai di'mini,she miros... di'soshietate,vini"

de la mere si covrigi,ajunge si vinde flote,maine primaria va cumpara si MIG-uri.

 

@demonbanal, un "i". Am vrut initial "daca-i citii..." Scuze!

.

Gheroghero citesc atent ce ai scris si nedumerirea

ta, ma duce cu gandul la o fraza sublima din epilogul unui volum semnat de George Perec pe care cu voia ta, ti-l impartasesc :

"Spatiul (urmare si sfarsit)

Mi-ar placea sa existe locuri stabile, imobile, intangibile, neatinse sau aproape de neatins, imuabile, inradacinate; locuri care sa fie referinte, puncte de plecare, izvoare:
Tara mea natala, leaganul familiei mele, casa in care ma voi fi nascut, copacul pe care l-am vazut crescand (si pe care tata il va fi plantat in ziua nasterii mele), podul copilariei mele plin cu amintiri intacte...
Astfel de locuri nu exista si fiindca nu exista spatiul devine intrebare, inceteaza sa fie evidenta, inceteaza sa fie incorporat, inceteaza sa fie incorporat. Spatiul este o indoiala : am nevoie tot timpul sa-l marchez, sa-l desemnez; el nu este niciand al meu, nu imi este dat, ci trebuie neancetat sa-l cuceresc.
Spatiile mele sunt fragile: timpul le va uza, le va distruge : nimic nu va mai semana cu ce odinioara fu, amintirile ma vor trada, uitarea se va infiltra in memoria mea, voi privi fara sa le recunosc cele cateva fotografii galbene cu margini sfaramicioase. Nu va mai sta scris cu litere de protelan alb lipite in arc de cerc pe oglinda micii cafenele din strada Coquillière : "Aici se poate consulta cartea de telefoane" si "De-ale gurii la orice ora".
Spatiul se topeste precum nisipul ce curge printre degete. Timpul il ia cu sine si nu imi lasa decat cateva fasii informe:
Sa scrii : sa incerci meticulos sa retii cate ceva: sa smulgi cateva bribe precise vidului ce se adanceste, sa lasi undeva, o dara serpuinda, o urma, o marca sau cateva semne."

PS Subiectul Firea era un punct de plecare, un loc de desprindere, de delestare a nacelei.
Hai sa chitim "Mult mai inalt si mult mai frumos", cum murmura rrarrait Alfantis din Nichita.

Firea dovedeste panica in acest contract!

Opinia publica nu reclama legaturi de rudenie intre beneficiarul "unicei participari la licitatie" si familia Pandele,ci relatii de comeraj!
Cred ca Firea da inapoi,speriata de dezvaluirile facute publice!
A inceput cu stangul ,primareasa!
In ritmul asta nu-i dau sase luni pana la la cazare si masa gratuita!Teo

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor