Firea ameninta presa si politicienii care "denigreaza" companiile municipale ca vor fi dati in judecata

Luni, 26 Noiembrie 2018, ora 13:38
3594 citiri
Firea ameninta presa si politicienii care "denigreaza" companiile municipale ca vor fi dati in judecata
Foto: Arhiva Ziare.com

Directorii companiilor municipale iau in calcul sa-i dea in judecata pe cei care le denigreaza, inclusiv pe politicieni, a anuntat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

"Am discutat cu directorii acestor companii, avem si astazi o intalnire si ei deja studiaza posiblitatea si, de asemenea, au contractat si o casa de avocatura pentru a-i da in judecata pe toti cei care denigreaza companiile municipale, inclusiv pe liderii politici. In Codul Comercial sunt prevederi exprese in ceea ce priveste valoarea brandului unei companii, apararea reputatiei.

In acest moment, aceste companii au contracte in derulare interne si externe, au angajati si proiecte si, vazand cat sunt de defaimate intr-o parte a presei, prin preluarea declaratiilor nefundamentate juridic ale reprezentantilor Opozitiei din Consiliul General, practic sunt afectate ca si brand", a sustinut Gabriela Firea, luni, la Teatrul Odeon.

Potrivit acesteia, companiile municipale isi desfasoara activitatea in continuare, ele nu au fost nici radiate de la Registrul Comertului, nici suspendate, nu au fost declarate nici ilegale.

"A fost vorba doar despre o discutie in justitie cu privire la numarul de voturi necesar la momentul adoptarii intentiei initiale de a se constitui aceste companii.

Nicaieri in Romania votul pentru buget nu se da in majoritate calificata de doua treimi, nici in Parlament, nici in privinta infiintarii companiilor nationale, nici a societatilor altor municipii. Votul a fost de fiecare data de jumatate plus unu.

Constat faptul ca in Bucuresti avem o noutate. Tin sa subliniez faptul ca noi am castigat 28 de procese cu USR si PNL, cu siguranta il vom castiga si pe acesta, pentru ca justetea faptelor noastre este dovedita si o vom sustine in continuare.

Nu facem decat ceea ce ne permite legea - Legea 31/1990, Legea 215 a administratiei publice locale, nu am iesit sub nicio forma din aceste texte. Respectam legea concurentei, legea achizitiilor publice, suntem supusi controlului Curtii de Conturi, ANAF-ului, Ministrului de Finante, prin urmare este doar un moment neplacut din punct de vedere politic si mediatic, este speculat de Opozitia din CGMB formata din PNL si USR, dar cu siguranta vom depasi aceasta perioada ceva mai neplacuta, in primul rand, pentru reputatia companiilor", a adaugat edilul Capitalei.

Potrivit primarului general, companiile municipale nu au cum sa fie desfiintate, nici cele din tara, ea considerand ca a avut loc cel mai probabil o inducere in eroare a instantei, pentru ca s-a comunicat ca au fost transferate bunuri de patrimoniu catre aceste companii.

"Procesele deschise de PNL si USR vor dura vreo 10 ani. Vom fi mult mai batrani cand vor trebui sa constate ca au deschis sampania mult prea devreme, ca s-au bucurat prea devreme si neintemeiat. Este trist ca politica se face astfel, pe viata bucurestenilor. (...) Nu mai doresc (cei din Opozitie - n.red.) sa avem transport public in Bucuresti?

Nu toti bucurestenii merg cu Jeep-ul la serviciu. Sunt convinsa ca instanta a fost indusa in eroare, subliniindu-se ca aceste companii au primit patrimoniu. Nu au primit niciun fel de patrimoniu. (...) Prin urmare, neprimind decat bani, bugetul se voteaza intotdeauna cu jumatate plus unu", a mentionat Gabriela Firea.

Aceasta a sustinut ca, de cand ea a preluat mandatul de primar al Capitalei, PNL si USR nu au reusit sa aduca niciun proiect si s-au ocupat doar de plangeri penale.

"Politica lor este determinata de plangeri penale. (...) Plangerile penale nu tin de foame", a mai declarat primarul general.

Citeste si:

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Firea amenintari instanta presa companii municipale , #primar Bucuresti