Firea anunta demiteri si ancheta la RATB, dupa ce un tramvai a luat foc

Miercuri, 23 August 2017, ora 15:16
3213 citiri
Firea anunta demiteri si ancheta la RATB, dupa ce un tramvai a luat foc

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat, miercuri, demiterea conducerii Directiei Achizitii din Primaria Capitalei. Firea e nemultumita de modul in care se desfasoara achizitia de autobuze.

Tot miercuri, primarul a anuntat demisia presedintelui Consiliului de administratie al RATB.

De asemenea, la nivelul Regiei va fi constituita o comisie de ancheta pentru a stabili cauzele care au dus la incidentul produs miercuri dimineata, cand un tramvai al liniei 25 a luat foc in timpul mersului.

"Trebuie sa innoim de urgenta parcul auto RATB, un parc invechit in care nu s-au mai facut investitii majore de foarte multi ani. (...)

Am decis demiterea conducerii Directiei de Achizitii din cadrul PMB intrucat sunt profund nemultumita de modul in care se desfasoara activitatea acesteia si, in special, de modul in care a gestionat licitatia pentru achizitia de autobuze.

Ne asteapta licitatii complexe, pentru proiecte esentiale de dezvoltare a Capitalei si nu putem accepta tergiversarea unor proceduri si termene din cauza unor functionari care nu isi indeplinesc sarcinile de serviciu, fie din incompetenta, fie din interese nelegitime", a anuntat Gabriela Firea, intr-un comunicat de presa.

Ea mai spune ca a analizat si modul in care conducerea si Consiliul de administratie al RATB au asigurat suportul tehnic pentru desfasurarea achizitiei de 400 de autobuze noi, 100 de tramvaie si 100 de troleibuze, precum si a 100 de autobuze electrice, astfel ca miercuri dimineata a acceptat demisia presedintelui Consiliului de Administratie al RATB, Dumitru Catana.

"Asteptam ca noul sistem electronic de achizitii publice (SICAP) sa asigure solutii pentru problemele cu care se confrunta autoritatile in procedurile de licitatii publice, inclusiv sa fie insotit de un manual de utilizare coerent si in deplin acord cu softul.

Este de asemenea esentiala sincronizarea operarii sistemului national cu cel european. Consider ca Agentia pentru Agenda Digitala trebuie sa ia masuri urgente impotriva celor care se fac vinovati de disfunctionalitatile sistemului actual", a subliniat Firea.

Firea face licitatie pentru cele 600 de noi vehicule RATB. Dar cand le vom si vedea oare pe strada?

Amintim ca Licitatia pentru autobuze RATB s-a amanat pentru ca cineva a uitat "o operatiune manuala de modificare a datei limita"

De asemenea, municipalitatea a precizat ca la nivelul RATB a fost constituita o comisie tehnica pentru a stabili cauzele care au dus la producerea incidentului de miercuri dimineata, cand un tramvai al liniei 25 a luat foc in mers, in zona AFI Cotroceni. Patru persoane au ajuns la spital cu diverse contuzii, dupa ce au sarit din tramvaiul in mers.

Citeste si:
Dragnea critică PSD: ”Tu demiţi Guvernul şi tu spui că nu vrei să îţi asumi guvernarea? În politică îţi mai asumi şi costul electoral ”
Dragnea critică PSD: ”Tu demiţi Guvernul şi tu spui că nu vrei să îţi asumi guvernarea? În politică îţi mai asumi şi costul electoral ”
Liviu Dragnea consideră că, în cazul în care PSD a demis Guvernul, trebuia să îşi asume guvernarea, precizând că probabil s-a temut să facă acest lucru deoarece vine iarna, menţionând...
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Conducerea USR aprobă duminică programul de guvernare şi lista membrilor Cabinetului Cioloş. Printre variantele de lucru discutate în şedinţa Biroului Naţional al partidului se numără Dan...
Sursa: NEWS.RO