Firea asteapta fonduri la rectificare: E trist sa nu ai bani! In schimb, Primaria Capitalei mai face un festival costisitor

Marti, 11 Iunie 2019, ora 14:08
8689 citiri
Firea asteapta fonduri la rectificare: E trist sa nu ai bani! In schimb, Primaria Capitalei mai face un festival costisitor
Foto: Facebook/Gabriela Firea

Primaria Capitalei va primi banii necesari pentru a-si desfasura activitatea la rectificarea bugetara din luna iulie, a anuntat Gabriela Firea, marti, dupa o intalnire avuta la Guvern cu premierul Viorica Dancila si ministrul de Finante, Eugen Teodorovici.

"Este trist sa nu ai bani. Asteptam rectificarea bugetara din iulie, vom primi sumele restante. Ce am discutat azi nu e pacaleala, promisiunea premierului este ferma", a precizat Firea.

Primarul a spus din nou ca la PMB exista un deficit de 1 miliard de lei, dar crede ca dupa rectificarea din iulie problemele vor disparea.

"Dupa cum am spus, exista un deficit de 1 miliard de lei, dar ne vom echilibra. Am obtinut recent un imprumut pentru plata gazelor din aceasta iarna", a subliniat Firea.

Saptamana trecuta, primarul general al Capitalei a afirmat ca institutia pe care o conduce se afla in "faliment nedeclarat", alaturi de primariile de sector, fiindu-i necesar "urgent" un miliard de lei pentru a-si asigura activitatea.

"Eu sunt mult mai preocupata in acest timp de faptul ca atat Primaria Capitalei, cat si primariile de sector, cat si multe municipii si orase din tara au un buget mult mai mic decat cel care ni s-a promis si s-a prognozat, cand a fost unul pe hartie.

Imi pare rau ca ai mei colegi primari m-au lasat singura anul trecut sa ma bat cu stiti dvs cine, pentru ca probabil unii s-au bucurat ca s-au taiat bani de la Primaria Capitalei, dar acum toti suntem in faliment nedeclarat. Sper ca macar de aceasta data sa fim uniti. Ceea ce se realizeaza cu banii de la primarie este doar in beneficiul cetatenilor", a sustinut Firea.

Intrebata ce inseamna "faliment nedeclarat", Firea a replicat ca la o astfel de situatie se ajunge "in momentul in care nu mai poti sa iti asiguri functionarea, activitatea curenta, sa iti platesti subventiile pentru utilitatile publice, sa tii facturile neinregistrate, ca sa nu intri pe arierate".

Nu are bani, dar da 1,4 milioane de lei pe un Festival de Folclor

Ana Ciceala, consilier USR in Consiliul General al Municipiului Bucuresti, atrage insa atentia ca dupa ce s-a plans ca Primaria Capitalei a ramas fara bani, Gabriela Firea organizeaza un festival de folclor, care va costa 1,4 milioane de lei.

""Suntem in faliment nedeclarat" spunea primarul Capitalei acum cateva zile. Intre timp, pe SICAP (platforma de achizitii publice), au aparut noi achizitii pentru organizarea Festivalului de Folclor. In total, costurile pentru acest eveniment se ridica la nu mai putin de 1,4 milioane de lei. Inca o dovada ca Gabriela Firea una spune si alta face.

Cu banii alocati in ultimii trei ani institutiilor care se ocupa de balciuri, festivaluri si statui, Primaria ar fi putut plati mare parte din datoriile RADET, iar cu banii dati companiilor municipale ar fi reparat mare parte din reteaua de termoficare din Capitala.

Dar asta daca Gabrielei Firea i-ar fi pasat totusi de Bucuresti. Din pacate, "primarul faliment" face singurul lucru la care se pricepe de minune: toaca banul public pe tot felul de manifestari pe cat de scumpe, pe atat de inutile", a scris Ana Ciceala pe Facebook.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Primaria Capitalei faliment, #Gabriela Firea bani primarie , #primar Bucuresti