Firea da asigurari ca Bucurestiul nu va ramane fara apa calda

Vineri, 09 Septembrie 2016, ora 16:53
3478 citiri
Firea da asigurari ca Bucurestiul nu va ramane fara apa calda
Foto: Arhiva Ziare.com

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a transmis, vineri, in contextul scandalului ELCEN - Distrigaz Sud, ca bucurestenii vor avea apa calda si caldura, fara sa se puna problema vreunei intreruperi de furnizare.

"Ii asigur pe bucuresteni ca vor avea apa calda si caldura, nu se pune problema niciunei intreruperi, asa cum se vehiculeaza acum in spatiul public, in incercarea de a induce panica in populatie si de a scoate vinovata Primaria Capitalei intr-o problema care treneaza de peste zece ani", a spus Gabriela Firea.

Edilul a anuntat ca luni se va intalni cu reprezentantii RADET, ELCEN si ai Ministerului Energiei.

"In aceste zile am dialogat cu RADET, ELCEN si Ministerul Energiei pe tema situatiei RADET-ELCEN. Am stabilit ca vom avea o intalnire luni la pranz cu toti factorii responsabili. Problema este si a Guvernului, acesta trebuie sa creeze cadrul legal pentru achitarea datoriei istorice.

Subventia pentru RADET este platita la zi, iar Primaria Capitalei este pregatita in acest moment sa achite in totalitate facturi de 13,1 milioane lei, bani pentru care asteapta ridicarea de catre ELCEN a popririi din contul Escrow", a spus Firea.

Amintim ca, joi, ELCEN a anuntat ca i-au fost blocate conturile bancare de executorul judecatoresc mandatat de catre seful Distrigaz Sud Retele, Dan Pantilie, ceea ce insemna ca sambata bucurestenii ar putea ramane fara apa calda.

Apoi, Distrigaz Sud Retele a anuntat ca accepta ridicarea popririi doar daca va fi achitata o prima transa de 5,8 milioane lei, adica 50% din valoarea datoriei. In replica, ELCEN a anuntat ca nu poate plati aceasta transa, dar ca a propus sa achite un milion pe luna timp de un an de zile, asteptand vineri un raspuns de la Distrigaz Sud Retele.

In acest caz, Firea a transmis o scrisoare catre Guvern in care solicita ajutor.

Citeste ce raspuns a primit primarul de la ministrul Energiei.

Este o utopie să sperăm că am putea ajunge în 15 minute la birou, în Capitală? Haosul din teren: "La noi îți faci cartierul cum vrei, îți faci pasajele tale”
Este o utopie să sperăm că am putea ajunge în 15 minute la birou, în Capitală? Haosul din teren: "La noi îți faci cartierul cum vrei, îți faci pasajele tale”
Calvarul orelor pierdute în trafic, poluarea și stresul de a alege un mijloc de transport comod și eficient sunt strâns legate de deplasarea zilnică la locul de muncă al locuitorilor...
Opinie: Pentru cine lucrează DNA? Pentru SRI, PNL și PSD?
Opinie: Pentru cine lucrează DNA? Pentru SRI, PNL și PSD?
Politicul și Justiția sunt în simbioză, primii au nevoie de ajutor, instrumente de atac și șantaj în campania electorală, în vreme ce ceilalți sunt lacomi de bani, funcții și putere....
#apa calda Bucuresti, #Firea apa calda Bucuresti, #ELCEN apa calda Bucuresti, #RADET apa calda Bucuresti , #primar Bucuresti