Firea da cu 60% peste pretul pietei pe apartamentele pentru medici

Luni, 17 Decembrie 2018, ora 16:10
8357 citiri
Firea da cu 60% peste pretul pietei pe apartamentele pentru medici
Foto: Facebook/Cubic Residence

Consiliul General al Municipiului Bucuresti, la propunerea Gabrielei Firea, a aprobat recent achizitionarea a 177 de locuinte pentru medici, valoarea totala a investitiei ridicandu-se la aproape 20 de milioane de euro.

Preturile la care primaria va cumpara aceste apartamente sunt insa chiar si cu 60% mai mari decat cele ale pietei.

Locuintele vor fi achizitionate de la 4 dezvoltatori: Cubic Residence SRL, Iridex Group Import Export, Impact Developer&Contractor si Ipsilanti Invest.

USR Bragadiru a analizat ofertele celor de la Cubic Residence SRL, ansamblu situat pe Prelungirea Ghencea, in zona Bragadiru.

Astfel, un apartament cu 3 camere in acest complex costa 75.500 de euro, iar primaria il cumpara cu peste 121.000 de euro. Asadar, locuinta va fi achizitionata cu un pret mai mare cu circa 60% fata de oferta dezvoltatorului.

"Oferta imobiliara in zona este bogata si evident ca se afla la vedere, de aceea, niciun locuitor din Prelungirea Ghencea nu putea lua de bun un pret de peste 80.000 de euro pentru un apartament de doua camere, cu suprafata de 55 mp.

Dar sa trecem la comparatie pe cifre. Suntem in posesia unei oferte oficiale pentru un apartament cu 3 camere in ansamblul Cubic Residence. Acesta are pretul de 75.500 euro (TVA inclus) la o suprafata de 79,15 mp.

In Anexa 2 a hotararii aprobate de CGMB, figureaza 10 apartamente cu 3 camere, intre care si cel de mai sus, identificat inclusiv cu numarul de apartament. Pretul? 563.408,10 lei. La o conversie de curs 1 E = 4,6540 lei, rezulta 121.058,89 euro! Asadar, un pret majorat cu circa 60%, asta in conditiile unei tranzactii care implica 47 de apartamente de 2 si 3 camere!", subliniaza USR Bragadiru.

Proiectul privind achizitionarea primelor 177 de locuinte din cele 600 pentru medici a trecut cu votul PSD si PNL, iar consilierii USR au votat impotriva.

"Votul impotriva al colegilor nostri consilieri USR se dovedeste cat se poate de justificat. Din pacate, hotararea a trecut cu voturile consilierilor PNL, argumentate de domnul Ciucu prin oportunitatea proiectului si prin faptul ca i se pare greu sa fie "manarita" o procedura de achizitie la care s-au prezentat 18 ofertanti.

Iata ca se poate, cum veti proceda in continuare?", mai afirma USR Bragadiru.

De unde cumpara Firea locuintele

Potrivit proiectului de hotarare, locuintele vor fi cumparate de la urmatorii dezvoltatori:

  • Cubic Residence SRL - 37 apartamente cu doua camere, 10 apartamente cu 3 camere;
  • Iridex Group Import Export - 5 garsoniere, 18 apartamente cu doua camere, 20 apartamente cu 3 camere;
  • Impact Developer&Contractor (Greenfield) - 70 apartamente cu 3 camere;
  • Ipsilanti Invest - 1 garsoniera si 16 apartamente cu 3 camere;

I.O.

Citește și:
George Simion a sabotat conferința de presă a lui Virgil Popescu. Jandarmii au ajuns la fața locului VIDEO
George Simion a sabotat conferința de presă a lui Virgil Popescu. Jandarmii au ajuns la fața locului VIDEO
George Simion, liderul AUR, a dat buzna la conferința de presă susținută de Virgil Popescu, ministrul Energiei, a preluat controlul microfonului și a refuzat să plece, astfel că evenimentul...
Ministrul Sănătății, lămuriri cu privire la noua taxă pentru pacienții care vor să meargă la un doctor anume: ”Este o minciună”
Ministrul Sănătății, lămuriri cu privire la noua taxă pentru pacienții care vor să meargă la un doctor anume: ”Este o minciună”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, referindu-se la ”posibilitatea alegerii profesionistului care oferă serviciile de sănătate solicitate, în baza unei coplăţi...