Ziare.com

Firea da inca 10 milioane de lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului: Vezi de unde se iau bani la rectificarea bugetara si unde se duc

Sambata, 21 Iulie 2018, ora 16:38

   

Firea da inca 10 milioane de lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului: Vezi de unde se iau bani la rectificarea bugetara si unde se duc
Bugetul Primariei Capitalei pe anul acesta va fi rectificat, urmand ca inca 10 milioane de lei (aproximativ 2,3 milioane de euro) sa fie alocate pentru lucrarile de constructie a Catedralei Mantuirii Neamului, potrivit unui proiect de hotarare aflat pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) care va avea loc saptamana viitoare.

Municipalitatea va mai aloca 42 de milioane de lei pentru consolidarea monumentelor istorice, aproape 6,3 milioane de lei pentru Administratia Cladiri Rezidentiale si Administrative, pentru construirea de locuinte sociale si tineret si peste 7,8 milioane de lei pentru Centrul Cultural Lumina, pentru diverse cheltuieli cu chiria, salariile, materialele de birotica, dar si masini, echipamente si mijloace de transport, printre care si o masina de spalat rufe in valoare de 7.000 de lei.

Potrivit proiectului de hotarare privind rectificarea bugetara, Primaria Capitalei ar urma sa aloce o noua suma de bani pentru lucrarile de la Catedrala Mantuirii Neamului. Astfel, pe langa cei 15 milioane de lei (in jur de 3 milioane de euro) alocati deja in buget, vor mai fi dati inca 10 milioane de lei (aproximativ 2,3 milioane de euro).

In bugetul initial pe anul 2018 au fost alocati 45,5 milioane de lei catre biserici.

Prin rectificarea bugetara care va fi supusa votului consilierilor generali, Primaria Capitalei va acorda inca 18 milioane de lei lacaselor de cult, ajungand la suma de 65,5 milioane de lei.

Catedrala Mantuirii Neamului a primit si anul trecut 20 de milioane de lei (4,5 milioane de euro) de la Primaria Capitalei si 20 de milioane de lei de la Primaria Sectorului 1, la care s-au adaugat 5 milioane de lei (peste un milion de euro) de la Sectorul 5.

Desi au fost alocate fonduri consistente pentru constructia edificiului, in primavara acestui an inginerul sef Vasile Cracaoanu spunea ca nu mai sunt bani pentru continuarea lucrarilor. Catedrala Mantuirii Neamului este finalizata in proportie de 80 la suta, iar Patriarhia Romana vrea sa o sfinteasca la sfarsitul lunii noiembrie.

De asemenea, municipalitatea va mai aloca 42 de milioane de lei pentru consolidarea monumentelor istorice si un milion de lei pentru restaurarea Palatului Voievodal "Curtea Veche" (pana la 7,7 milioane de lei).

Inca aproape 9 milioane de lei vor fi alocati pentru Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale (ASSMB) pentru bunuri si servicii si 5 milioane de lei pentru diverse reparatii.

Se mai aloca, de asemenea, tot la ASSMB, aproape 4 milioane de lei pentru modernizarea, securizarea si eficientizarea retelelor si sistemelor de distributie apa potabila, incalzire si alimentare din spitale si aproape 11 milioane de lei pentru reabilitarea blocului operator al Spitalului Clinic "Dr. I. Cantacuzino" (pana la 23,4 milioane de lei).

De unde se iau bani

In acelasi timp, se scad cu aproape 46 de milioane de lei cheltuielile pentru masini, echipamente si mijloace de transport, precum aparatele portabile de radiologie, defibrilatoare, ecografe, ecocardiografe, sistem endourologie joasa, sterilizatoare, monitoare pentru functiile vitale, lampi scialitice, intrumentare, aparate de anestezie, turnuri de perfuzie, monitoare, mese pentru salile de operatie etc.

Se retrag bani si de la Politia Locala - 8 milioane de lei (pana la 66,4 milioane de lei), de la Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement - aproape 3 milioane de lei (ramanand cu 146 de milioane de lei) si de la Administratia Municipala pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic - peste 4,8 milioane de lei (pana la 71,8 milioane de lei).

In schimb, se aloca aproape 6,3 milioane de lei pentru Administratia Cladiri Rezidentiale si Administrative, pentru construirea de locuinte sociale si tineret, peste 7,8 milioane de lei pentru Centrul Cultural Lumina, pentru diverse cheltuieli cu chiria, salariile, materialele de birotica, dar si masini, echipamente si mijloace de transport.

Astfel, banii alocati centrului vor fi folositi pentru achizitionarea a doua sisteme PC statie grafica in valoare de 30.000 de lei fiecare, doua laptopuri pentru editare video in valoare de 18.000 de lei fiecare, alte 11 laptopuri (77.000 de lei), trei computere (15.000 de lei), un Ipad de 8.000 de lei, doua serevere de 11.000 de lei fiecare, o imprimanta multifunctionala pentru bilete de 7.000 de lei, o multifunctionala profesionala de 24.000 de lei, opt imprimante (15.000 de lei), patru camere video profesionale (96.000 de lei), un aparat profesional cu doua obiective de 29.000 de lei si patru televizoare (80.000) de lei. Centrul Lumina mai cere bani, printre altele, si pentru o masina profesionala de spalat rufe de 7.000 de lei, o masina, un aparat de sudura de 4.000 de lei, doua DVD playere de 4.000 de lei fiecare si un sistem de supraveghere video de 10.000 de lei.

Se mai aloca 2 milioane de lei pentru Centrul Clinic de Boli Reumatismale "Dr. Ion Stoia", 4 milioane de lei pentru Spitalul Clinic Cantacuzino, pentru diverse echipamente medicale, 13 milioane de lei pentru Spitalul Foisor si 1,4 milioane de lei pentru Spitalul de copii "Victor Gomoiu".
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 22541 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
34 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Republica

Ortodoxa Romana !

 

Catedrala Mantuielii Neamului…

Catedrala Mantuielii Neamului…
Remake

Așa e Neamu’ ăsta de "eroi",
Toți slujitorii vin cu chipuri de asceți -
Vă vand apă sfințită la găleți!
Voi dați alt milion de euroi...

Ipocrizia sună-n varf de Catedrală,
Toți slujitorii vin cu chipuri de asceți -
Stiu că enoriasii sunt la minte-nceți -
Mai face Neamu’ incă-o cheltuială.

Acum, e-o atitudine oficială,
Toți slujitorii vin cu chipuri de asceți -
Cu mercedesuri, cruci și cu peceți -
Așa e drumul spre căpătuială!

Iși apară "Credinta" ancestrală.
Toți slujitorii vin cu chipuri de asceți -
Se roagă in genunchi si sunt discreți -
Să-i țină pe enoriași in bajbaială.

De fapt, exact așa e Neamu’ ăsta Rău,
Toți slujitorii vin cu chipuri de asceți -
Vă păcălesc, vă fură – voi tăceți!
Exact așa dispare Neamul Tău!

E incă o ispită, de trădare,
Toți slujitorii vin cu chipuri de asceți -
Enoriașii ăștia parcă-ar fi orbeți,
Fac fapte bune… susținand scopuri murdare!

Acum, și Firea-și cumpără un loc in Rai.
Toți slujitorii vin cu chipuri de asceți -
Ei vă dau țeapă… insă voi tăceți…
Pielea-i pe băț… da’ traiul pe vătrai!

Asa e Firea: darnică din fire.
Toți slujitorii vin cu chipuri de asceți -
Vă face locuri unde să zăceți:
La Catedrală și la cimitire!

 

Se iau bani de la "consolidari de cladiri cu risc seismic" si se...

... dau la Manuirea Neamului. Cladirile care stau sa cada vor fi consolidate cu o slujba si o miruire cu trafalatele.

 

doar nu da de la ea...

da la catedrala,da biciclete,da prime de nastere,da cadouri la cununii,da bani pt inseminari in vitro,da de toate,ca doar nu da de la ea.Blocurile vechi arata ca dupa cutremur,strazile au cratere,multe zone n au nici gaze,multe strazi n au asfalt.Bravo Gabitza!bugetul Capitalei iti apartine precum lui Pandele la Voluntari!

De cand se tot cara cu papornitza lovele de la

... sipet pentru cea Catedrala nu doar ca au facut carare din damf de urina ca sobolanii (de-i vede hultanul la infrarosii), dar, ne-au... mantuit cu totu', ne-o gatat, vorba ardeleanului.
Pana acum ar fi ispravit si Turnul lui Babel.
Aici e ca-n bancul cu noul pod pentru constructia caruia, de cincinale plecau banii ca pe Apa Sambetei.
Abia verificarile au diagnosticat eroarea lu' Dorel :
Cel pod se construia nu de-a latul, ci de-a lungul apei.

Exact, nu da de la ea ! La cat fura mafia psd-ista

de la romani, drakknea si fiiRea nu dau prea mult catedralei ...
Ei au furat sute de milioane, ba chiar miliarde din taxele platite de noi si dau ceva faramituri si popilor ! Dar dumnezeu le va da pe masura ani grei de puscarie pentru mafiotii infractori ...

e necesara o catedrala imensa...

ca sa va ingroape pe toti...
rezistati putin...

...

Foarte bine face, Domnul fie cu ea!

si cat mai repede sa dea domnul...

...

domnul pandelika ?!?!?

https://cache.bzi.ro/cache/1/0/s604x0_Gabriela_Vranceanu_Firea_si_Florin_Pandele.jpg

SIKCTIR !

g

titiduru Rank user: x5 21.07.2018, 23:21 SPUNE:

"Republica Ortodoxa Romana!"

RASPUNS:

E ortodoxă și romană…
O ține Rusia de mană!

Si ca s-o ducă la pierzare,
Dă și Ciobotea din picioare.

Iar tu, stimate "titiduru"
Pune-ntai capu’ - si nu… mana (?!)

Ciuma Rosie

"Primarita generala a ROMANIEI", cum se prezinta singura, crede ca-si poate cumpara din timpul vietii un loc bun in Rai, din banii bucurestenilor. Am o veste proasta pentru ea: oricum va ajunge la "subsol", in "jacuzzi"-ul cu smoala fierbinte ;-)
PS. Sa iei bani de la consolidarea cladirilor cu risc seismic e o masura de o ticalosie pesedista maxima...

 

Bani pentru Catedrala !

Desi nu imi place Firea pe care o consider o calamitate pentru capitala,vreau sa ridic problema finantarii unui monument grandios al Bucurestiului:noua Catedrala!
Nu am elementele necesare sa judec redistribuirea fondurilor pe diverse capitole,dar sustinerea Catedralei trebuie abordata laic,prin prizma unui monument care va fi o emblema peste timp a orasului!
Catedrala este un monument impresionant,care nu poate trezi decat invidii din partea celor ce nu iubesc cultura nationala!
Din punct de vedere arhitectural este o bujuterie in care se regasesc elemente specifice tuturor regiunilor romanesti,simbol binevenit in anul Centenarului Marii Uniri,oricum ratat de haosul national,creiat de PSD!
Cand admiram Notre dame de Paris,Wstminster Abbey ori Bazilica San Pietro,o facem degajati de sentimente religioase,ca si marile temple antice,ori budiste!
Problema consolidarii si salvarii monumentelor istorice bucurestene,va asigur ca este infinit mai importanta decat consolidarea unor blocuri insalubre a caror demolare si reconstruire pe baze moderne ,solide ,ar fi mai utila si rentabila economic.
Ne place ori nu,BOR a dus o actiune demna de admirat in reabilitarea a sute de monumente nationale,atat religioase cat si laice!
La urma urmei Voronet este mai mult un monument national sau un locas de cult?
Pentru mine,catolic (nepracticant)este o bijuterie arhitectonica!
Calatorind mult,am donat sume(modeste)de bani pentru monumente budiste,catolice,ortodocse,inclusiv pentru Catedrala,pe care sper sa o apuc sa o vad terminata in toata splendoarea ei!
Spre mandria mea de bucurestean!
Am o intrebare pentru Pimaria Bucurestiului:
Ce se intampla cu Hotel Concordia din Centrul Vechi,monument istoric de prim rang,trecut sub tacere oficiala,unde s-a realizat cel mai inteligent act politic romanesc,prin dubla alegere ca domn a lui Cuza,ceeace a pecetluit bazele tarii nostre?Teo

Asa este...

Oricum PSD-ul arunca banii fara rost. Catedrala va dainui, in ciuda preavoslavnicilor de la Kremlin!

Pai blocurile alea insalubre nici nu le darima

si nici nu le repara. Vrem sa vorbim de monumente de cultura nationala? Cultura nationala nu ar trebui sa fie un proiect inghetat in timp, ci ar trebui sa fie fluida, adaptabila, si moderna. Cine mai construieste astazi Westminster Abbey, etc?

catedrala bantuielii neamuiui...

...

Isi cumpara voturi

Si se bazeaza pe inapoierea si credulitatea oilor. Nu ne mai miram ca Romania este asa cum este. Lumea civilizata investeste in educatie, cultura, si infrastructura, iar nu in constructii faraonice. Pentru cine crede in Dumnezeu, il poate gasi oriunde, la o slujba pe deal. Intrebati-l pe Gidea da a nu credeti, ca el este calificat sa raspunda.

Cu o singura floare, .... se face primavara !

Multumesc d-le Teo pentru comentariul pertinent, pentru smerenie, lectie culturala, inima simtitoare, constiinta identitara, implicare emotionala personala, atitudine "umila" toleranta - falsa opozitie ortodox-(greco-catolic), intelegere a rolului fundamental al trasaturii trancedentale soecufuce a poporului nostru si replicii plastice - Catedrala.

.. chiar numai din punctul de vedere laic, ori "cultural abstract", ce poate fi Catedrala, visul generatiei care a infaptuit Marea Unire" politica: - "e m b l e m a p e s t e t i m p "

Este evidenta evolutia, propasirea peste veacuri a doua popoare care au peregrinat prin Europa si Nordul Africii, de la Coloanele lui Hercule, pana la Vladivostoc - unul poporul fara invatori si fara biserica, cu coviltire indesate cu mancare din cerseala si .... pline de haine vechi(bulendre) si un alt popor cu invatatori scoliti cu invataturi slefuite de mii de ani de elita, in capetele carora zaceau "coviltire" de manuscripte, comunitati care au umplut drumuriele de bisericile lui Iahve.
Unde au anuns, la ce nivel de dezvolatrea intelectuala au ajuns cei din tai si cei ulterior mentionati ?

Puterea motivatiei venind din smerenie, daruire/dragostea fata de aproape, curatenie de pacat, respect fata de viata, darzenie pentru practicarea si apararea tuturor principiilor morale. Civilizatia occidentala a fost posibila cu invataturile venind de la Iahve si cu credinta in mantuire si Mantuitor care a fost adaugata invatamitnelor stravechi tot de catre evrei, primii crestini.

Felicitari d-le Teo. Multumesc, inca o data. Reusiti, cu un singur comentariu, sa acoperiti corul talibanilor.

privitzi in viitor...

catedrala neamului este o necesitate pentru romani. este un loc unde se pot ruga Domnului sa-i salveze de la dezastrul care ii asteapta in viitor.

 

asteptati totul de la Domnul...

de la d-l Drgnea in loc sa-i dati suturi in dos unui condamnat si zdrentei de la latrine!!!

partidul te vrea tuns roacare

Da ca aia nu aveam , unde sa ne rugam , in rest le avem pe toate. Zace si in voi prostia, mare cat catedrala aia.

SA VA IA DRKU CU CAZEMATA voastra !

f

Spitale si scoli avem destule, nu-i asa?

Ma-ntreb cati bani o sa se fure din suma alocata acestui monument inutil!

De acord !

Asta cred si eu, ca vrea o viluta in loc cu verdeata, are impresia ca Dumnezeu poate fi cumparat cu donatii, pe care le face tot din banii bucurestenilor. Se inseala, lucrurile nu stau asa, sa fii corect, sa fii onest si, mai ales, sa nu arunci cu banii unde nu trebuie e un lucru pe care doar un om bine intentionat si bun gospodar il poate face. Putem spune asta despre aceasta primarita, dupa tot ce n-a facut in doi ani de zile ? Are impresia ca Bucuresti este mosia personala, face totul pentru clanul ei si pentru PSD. Rusine !

 

partidul te vrea tuns roacare

Da ca sa o voteze pensionarii pupatori de moaste, ca la alegeri si popimea va tine prelegeri despre bunul si credinciosul primar Firea. Si pana la urma nu da de la ea, ea are doar avantaje.

 

dupa poza articolului, gabitza mai avea un pic si pupa poala popii !

recitati acesata fraza cat mai repede :)
am vazut acum 2 saptamani catedrala neamului ... este impresionant, are aceesi inaltime cat are si in subsol :))))))))) s-ar spune ca varful icebergului este inca in constructie...
sa asteptam primul seism major inainte de a incepe lucrarile de infrumusetare.
atunci va fi nevoie de multa tencuiala...

restul cladirilor din bucuresti, ... sa cada ! firea nu sta in bucuresti :)

ps sincer, nu cred ca palatul cosmic al lui firea mai ramane in picioare dupa o zgaltzaiala sanatoasa :) va imaginati cate opere de arta vor fi pierdute ?

o imagine din satra din voluntari: http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/2/1401/16213/15443821/1/casa-1.jpg?width=912

 

Banii se duc...

Dar palatul indecentdefericitului si parcul inconjurator unde nu are acces picior de roman obisnuit cu ce bani se intretin?
E ditamai parcul in centrul Bucurestiului, cladirea fostului senat, actualmente in folosinta stricta a popimii privilegiate, un fel de orasul interzis. "Faceti-va case in Cer..." a zis cel care a murit sarac dar cel mai bogat sufleteste si care se pare ca si-a intors fata de la noi.

 

Ba, voi sunteti timpiti?

DVD player cu 4.000 lei? Imprimante la 2.000 lei?, sistem CCTV la 10.000 lei? Cine are firma care vinde la preturile astea, cel putin de patru ori mai mari decit normalul? Si mai platim si organe de control financiar!
Petre Tutea :" ... popor de timpiti". Saul Brukner : "Stupid people"
Pesimistul : Platiti taxe si impozite, prostilor!

 

"Firea da inca 10 milioane de lei pentru Catedrala Mantuirii Neamulu

cred ca s-a si spovedit :)
numai amintiri placute :)

 

dupa lista de cumparaturi, va fi cea ma mare discoteca din bucuresti

bravo, veti avea popi multimedia :)
un abonament la canalul xxx sau pedofilu' credincios nu faceti ?

 

Tzatza Fifi sa termine mizeria de la Metroul din Drumul Taberei.

Un jeg de lucrare inceputa pe vremea impuscatului.
Dar de unde o sa mai fure betoane, utilaje si asfalt pentru palatele pesedistilor din Snagov ?
Si unde isi mai ponteaza fictiv vuvuzelele de partid ?

 

Lacit de debi...

li mintali sint aleegatorii de la rromanica, facem pariu ce stroflochita o sa fie aleas din nou!?
Vai si vai de tara aia

 

Pentru bucuresteni, suma este modesta

Bugetul anual al primariei depaseste cu mult miliardul de euro. Raportata la acest buget, suma de aproximativ 2,3 milioane de euro este chiar modesta daca ne referim la scopul destinatiei. Marea catedrala nu este doar a bucurestenilor ortodocsi sau nu, este a tuturor locuitorilor acestor tari ce se considera cetateni romani. Pentru ca un roman ortodox se bucura cand vede lacasuri impresionante ale altor culte cladite in Romania in trecut dar si in acesti ani. Religia nationala a romanilor trebuia marcata prin acest edificiu impresionant, este un simbol si un reper al credintei stramosesti pentru prezent dar si pentru viitor. Daca cei din trecutul nostru urgisit nu au avut posibilitatea unei astfel de lucrari, iata ca cei de azi sunt in stare a o face pentru ei si pentru cei ce vor veni. Intorcandu-ne la banii alocati de primaria capitalei cele, 2,3 milioane de euro, este suficient sa vedem vilele unor imbogatiti dubiosi din afaceri cu banul public care depasesc cu mult suma de un milion de euro bucata. In ultimii aproape 30 de ani, mafia abonata la banii bucurestenilor a furat probabil sume enorme din care se puteau construi lejer zeci si zeci de astfel de catedrale. Daca Firea a reusit sa stopeze hotiile in procent multumitor, atunci sunt bani pentru multe alte obiective de care in trecut nu le-a pasat unor primari cultivati sumar ca Basescu sau Videanu. Sa revenim la realitate si sa nu mai aruncam vorbe otravite doar pentru a ataca tinta fixa Firea. Desi cred ca multi din cei nemultumiti nu sunt de credinta ortotodoxa la fel ca si unii consilieri ce nu vor fi de acord cu aceasta hotarare.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor