Firea explica concursul de balcoane: Si la Paris se dau gratuit seminte de flori

Miercuri, 12 Aprilie 2017, ora 10:29
2445 citiri
Firea explica concursul de balcoane: Si la Paris se dau gratuit seminte de flori
Foto: Arhiva Facebook/Gabriela Firea

Dupa ce a anuntat marti initierea unui concurs cu tema "Cea mai frumoasa fatada, cel mai frumos balcon, cea mai frumoasa curte", primarul Capitalei, Gabriela Firea, vine cu precizari dupa ce a constatat ca initiativa nu a fost primita tocmai bine in societate.

"Aceasta initiativa urmeaza modelul unor orase europene care organizeaza, anual, concursuri cu aceasta tema: la Paris, in aceasta primavara, ca si anul trecut, Municipalitatea a distribuit gratuit parizienilor care au dorit sa participe la concursul de infrumusetare a balcoanelor/gradinilor sau spatiilor publice, seminte de flori; un concurs similar este organizat anual si in alte orase din Franta, precum si in alte orase din Europa (in Bruxelles de exemplu, acest concurs a ajuns la cea de a 37-a editie, Cordoba dedica un eveniment deja faimos infrumusetarii curtilor interioare si lista ar putea continua) ", transmite Primaria Bucuresti intr-un comunicat remis miercuri Ziare.com.

Dupa aceste explicatii, municipalitatea mentioneaza ca, in ultima perioada, "toate initiativele constructive ale actualei Administratii constituie, neintemeiat, subiect de dezbateri sau speculatii politice, in detrimentul dezvoltarii orasului si a imaginii Capitalei Romaniei".

Primaria Bucuresti considera criticile drept "tentative nejustificate de prejudiciere ale imaginii" Gabrielei Firea si a institutiei pe care o conduce.

"Subliniem inca o data ca proiectele culturale, sociale sau ecologice initiate de Primaria Municipiului Bucuresti nu se realizeaza in detrimentul proiectelor de infrastructura, sanatate sau edilitare, domenii care raman o prioritate pentru actuala administratie si pentru care s-au alocat fonduri importante", adauga comunicatul citat.

Citeste si

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat, marti, ca va organiza un concurs cu tema "Cea mai frumoasa fatada, cel mai frumos balcon, cea mai frumoasa curte".

"Ne dorim cat mai multe cladiri curate, impodobite cu flori si plante decorative la ferestre, cu spatii verzi aranjate, pomi ingrijiti. Am vrut sa oferim si un mic exemplu, de aceea, am impodobit cu jardiniere cu flori balconul principal al cladirii Primariei, situat pe fatada dinspre Cismigiu.

Speram sa ni se alature cat mai multi bucuresteni, in acest demers, in urma caruia vom avea nu doar un oras mai frumos, ci si mai verde, mai sanatos. Mai mult, intr-una din sedintele viitoare ale Consiliului General, vom veni si cu o propunere de stimulente financiare, respectiv reduceri la taxele si impozitele locale, pentru cei care contribuie la aspectul placut si ecologic al cladirilor din Bucuresti", a transmis Firea, intr-un comunicat remis Ziare.com.

In cadrul sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti, de marti, edilul a precizat ca premiile ar putea consta in premii in bani sau obiecte de gradinarit.

B.B.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Firea concurs balcoane , #primar Bucuresti