Firea face Calea Victoriei pietonala in weekend, dar mai intai trebuie cosmetizata

Miercuri, 08 Martie 2017, ora 11:53
2986 citiri
Firea face Calea Victoriei pietonala in weekend, dar mai intai trebuie cosmetizata

Calea Victoriei ar urma sa devina pietonala la sfarsit de saptamana, in preajma sarbatorilor pascale, a anuntat, miercuri, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

"Ne pregatim pentru ca in preajma sarbatorilor pascale Calea Victoriei sa devina cale pietonala. Ea va fi un exemplu de curatenie, de civilizatie. (...) Toate vitrinele trebuie sa fie bine amenajate, infrumusetate si sa arate asa cum ne place, atunci cand admiram in Europa caile pietonale.

De asemenea: agenti comerciali care vor deschide terase pentru publicul care va dori sa se plimbe pe Calea Victoriei. (...) Vor fi amenajate scene pentru spectacole. Doar la sfarsitul saptamanii: de vineri seara pana duminica seara, pentru a nu perturba traficul rutier in timpul saptamanii.

Este o solicitare din partea bucurestenilor sa fie si o cale pietonala in Capitala si consider ca cea mai potrivita este Calea Victoriei. Dar cum arata acum, nu ar fi potrivita pentru o cale pietonala, deoarece este murdara, neingrijita, neamenajata, cu spatii comerciale care au fost abandonate, care nu mai sunt inchiriate", a spus Firea, in cadrul unui comandament dedicat masurilor pentru curatenia de primavara.

Citeste si

Firea a interzis manifestarile sportive de pe Kiseleff - Iata ce motiv invoca Primaria

The Guardian o critica pe Firea: In timp ce orasele lumii incurajeaza sportul, Bucurestiul face un pas inapoi

Firea face regulament care sa interzica vitrinele nespalate si neingrijite

Ea a precizat ca Primaria are in vedere un regulament, in baza caruia proprietarii care detin spatii in zonele centrale sa nu aiba voie sa le tina neinchiriate, iar in cazul in care prefera sa nu le inchirieze, sa amenajeze vitrinele.

"Daca mergeti acum pe Calea Victoriei, pe Bulevardul Magheru sau in Centrul Vechi, orasul pare ca este bombardat, parasit. (...) Realitatea din teren este crunta. Ni s-a spus ca nu s-au mai inchiriat foarte multe spatii, pentru ca pretul este foarte ridicat. Dar cei care au astfel de spatii in zona centrala au si o responsabilitate civica", a afirmat edilul sef.

Primarul a subliniat ca in privinta Centrului Vechi sunt necesare mai multe masuri de igienizare, ecologizare si infrumusetare.

Astfel, la solicitarea celor care administreaza terasele din aceasta zona, vor fi amplasate mai multe tomberoane, vor fi sporite efectivele Politiei Locale.

"In imobilele de deasupra teraselor se vor lua toate masurile pentru ca acele familii care locuiesc acolo sa pastreze curatenia orasului si sa nu mai fie situatii - asa cum s-a intamplat in primavara si vara trecuta - in care turisti sau chiar bucuresteni se aflau in zona pentru a se relaxa, iar deasupra se aruncau gunoaie pe balcon, mirosea foarte urat, ca sa nu mai spun ca apareau rozatoare", a adaugat Gabriela Firea.

Firea a atras atentia asupra faptului ca in zona centrala exista numeroase vitrine "nespalate, neingrijite".

"Zona centrala a orasului, acolo unde vin si cei mai multi turisti, arata foarte murdar si foarte urat. Am inceput deja in aceasta saptamana sa contactam proprietarii acestor cladiri, sa ii rugam sa respecte legea, - pentru ca avem legislatie in vigoare - si sa isi curete cladirile, fatadele si vitrinele.

Noi, de asemenea, prin operatorii de salubritate, prin institutiile din subordine, incepem in forta curatarea trotuarelor, strazilor, statiilor RATB, chiar a mijloacelor de transport in comun.

Prin ALPAB, de asemenea, curatenie in toate parcurile, vopsea pentru toate bancile, repararea tuturor locurilor de joaca pentru copii, pentru a preintampina posibile accidente", a sustinut Firea.

Edilul a mai spus ca, in urma iernii dificile, cu trei valuri de zapada abundenta si ger, orasul a ramas murdar si plin de gropi.

Citeste si:
Se conturează programul de guvernare al executivului Nicolae Ciucă. UDMR vrea încurajarea natalității
Se conturează programul de guvernare al executivului Nicolae Ciucă. UDMR vrea încurajarea natalității
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă, 23 octombrie, după discuţiile de la Palatul Victoria, că politica formaţiunii s-a axat, în ultimele trei decenii, pe reprezentarea...
Premierul desemnat Nicolae Ciucă, întâlniri de lucru cu PNL și UDMR pentru programul de guvernare. Cu ce alte partide a mai interacționat
Premierul desemnat Nicolae Ciucă, întâlniri de lucru cu PNL și UDMR pentru programul de guvernare. Cu ce alte partide a mai interacționat
Premierul desemnat Nicolae Ciucă, împreună cu echipa de experţi ai Partidului Naţional Liberal şi cu reprezentanţii Uniunii Democrate Maghiară, conduşi de Hunor Kelemen, au continuat...
Sursa: AGERPRES