Firea face concurs: Cea mai frumoasa fatada, cel mai frumos balcon, cea mai frumoasa curte din Bucuresti

Marti, 11 Aprilie 2017, ora 13:17
4809 citiri
Firea face concurs: Cea mai frumoasa fatada, cel mai frumos balcon, cea mai frumoasa curte din Bucuresti

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat, marti, ca va organiza un concurs cu tema "Cea mai frumoasa fatada, cel mai frumos balcon, cea mai frumoasa curte".

"Ne dorim cat mai multe cladiri curate, impodobite cu flori si plante decorative la ferestre, cu spatii verzi aranjate, pomi ingrijiti. Am vrut sa oferim si un mic exemplu, de aceea, am impodobit cu jardiniere cu flori balconul principal al cladirii Primariei, situat pe fatada dinspre Cismigiu.

Speram sa ni se alature cat mai multi bucuresteni, in acest demers, in urma caruia vom avea nu doar un oras mai frumos, ci si mai verde, mai sanatos. Mai mult, intr-una din sedintele viitoare ale Consiliului General, vom veni si cu o propunere de stimulente financiare, respectiv reduceri la taxele si impozitele locale, pentru cei care contribuie la aspectul placut si ecologic al cladirilor din Bucuresti", a transmis Firea, intr-un comunicat remis Ziare.com.

In cadrul sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti, de marti, edilul a precizat ca premiile ar putea consta in premii in bani sau obiecte de gradinarit.

Edilul a precizat ca imbunatatirea aspectului urbanistic si a conditiilor de habitat reprezinta o preocupare permanenta a Primariei si ca, tocmai de aceea, trebuie sa se promoveze in randul cetateniilor conceptul de implicare ecologica si civica, individuala si colectiva.

Acest lucru "poate fi cheia schimbarii la fata a orasului", a mai spus Firea.

"Cu ocazia demararii campaniei de curatenie de primavara, le-am solicitat tuturor proprietarilor de cladiri sa-si indeplineasca obligatiile ce le revin, potrivit legii, cu privire la intretinerea acestora, precum si a spatiilor verzi din curti, a arborilor si arbustilor decorativi", a mai spus edilul.

Astfel, prin acest concurs, Firea vrea sa stimuleze "cetatenii, firmele, institutiile publice, asociatiile de proprietari sa-si infrumuseteze si ecologizeze cladirile in care locuiesc sau isi desfasoara activitatea".

"Imediat dupa aprobarea acestei hotarari de catre Consiliul General, vom alcatui o comisie care va intocmi regulamentul concursului, categoriile, precum si nivelul premiilor", a adaugat primarul general.

A.G.

Citeste si:
Dacian Cioloș: Suntem oricând dispuşi la dialog cu PNL. E de neconceput ca un partid să se sacrifice pentru o singură persoană
Dacian Cioloș: Suntem oricând dispuşi la dialog cu PNL. E de neconceput ca un partid să se sacrifice pentru o singură persoană
Preşedintele USR, Dacian Cioloş, reafirmă că alături de colegii săi este dispus la dialog cu PNL, însă consideră "de neconceput" ca liberalii sau chiar "o ţară să se sacrifice pentru o...
PNL a stabilit cu cine va merge la Cotroceni pentru consultările privind propunerea de premier
PNL a stabilit cu cine va merge la Cotroceni pentru consultările privind propunerea de premier
Partidul Naţional Liberal va merge la consultările de la Palatul Cotroceni cu o delegaţie formată din preşedintele partidului, Florin Cîţu, şi cei patru prim-vicepreşedinţi. Potrivit...
Sursa: Ziare.com