Firea cumpara teste de COVID-19 pe banii bucurestenilor. Dar va testa angajatii din subordinea Primariei

Vineri, 10 Aprilie 2020, ora 14:51
8174 citiri
Firea cumpara teste de COVID-19 pe banii bucurestenilor. Dar va testa angajatii din subordinea Primariei
Foto: Ziare.com/Alexandru Nistor

Dupa ce a obtinut girul Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), administratia Firea va cumpara 3.000 de teste de tip RT-PCR pentru a verifica daca personalul din administratia locala are sau nu COVID-19.

Aceste teste vor fi cumparate cu bani de la bugetul local, "in vederea testarii personalului din cadrul serviciilor de utilitate publica/companiilor municipale al caror actionar majoritar este CGMB, structurilor de interes local aflate in subordinea CGMB (...) precum si personalului din cadrul unitatilor sanitare aflate in subordinea CGMB, expus in mod direct riscului de imbolnavire", se arata in proiectul de hotarare intiat de Gabriela Firea.

Initial, proiectul de hotarare prevedea cumpararea a 17.000 de teste rapide, care sa fie aplicate de catre personalul din reteaua de medicina scolara sub indrumarea personalului de la Institutul Victor Babes.

Ulterior, printr-un amendament al initiatorului proiectului de hotarare, depus in urma discutiilor din comisiile de specialitate al PMB de joi, 9 aprilie, s-a renuntat la testele rapide si s-a decis cumpararea a 3.000 de RT-PCR - mai precise - care sa fie facute de salariatii administratiei publice la Victor Babes.

Gabriela Firea a precizat, la inceputul sedintei de Consiliu General de pe 10 aprilie, ca deja s-au comandat 6.000 de teste de COVID-19 pentru medicii de la spitalele din subordinea PMB. Aceste teste sunt suplimentare si de ele vor beneficia si salariatii de la utilitati publice, cum ar fi termoficarea si iluminatul public, transport public, dar si cei de la Asistenta sociala, care asigura sprijin pentru bucurestenii vulnerabili.

Consilierul PNL Catalin Deaconescu a sustinut un amendament, solicitand ca testarea sa se faca "in conditiile algoritmului de testare pentru COVID-19 stabilit de Institutul National de Sanatate Publica" si cu respectarea regulilor facute de specialistii acestei institutii.

Amendamentul a fost respins, dar Gabriela Firea a transmis ca regulile se vor respecta.

In cele din urma, cu 49 de voturi (dintr-un total de 54 al celor care au participat la sedinta - n.red.) Consiliul General a mandatat administratia Firea sa cumpere cele 3.000 de teste, prin ASSMB.

Citește și:
Fostul premier Mihai Tudose apără pensiile militarilor: ”Uite cât are domnul Ciucă, 180 de milioane”
Fostul premier Mihai Tudose apără pensiile militarilor: ”Uite cât are domnul Ciucă, 180 de milioane”
Europarlamentarul Mihai Tudose ia apărarea subofiţerilor şi ofiţerilor de rang inferior care au pensii de 2.000, 3.000 şi 4.000 de lei, precizând că acestea nu sunt pensii nesimţite....
Secretul aflat de fostul primar Viorel Lis despre soția sa cu 35 de ani mai tânără: ”Eu credeam că i-a plăcut”
Secretul aflat de fostul primar Viorel Lis despre soția sa cu 35 de ani mai tânără: ”Eu credeam că i-a plăcut”
Viorel Lis (79 de ani), fost primar al Bucureștiului în perioada 1998-2000, a făcut dezvăluiri despre căsnicia sa cu Oana, o femeie cu 35 de ani mai tânără. Viorel și Oana Lis sunt...
#teste pentru bucuresteni Firea , #primar Bucuresti
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Firea sa-si cumpere pe banii ei teste anti-tetanos !
Poza Pierrot
Pierrot
rank 3
Bune testele PCR,de-acolo ni se trag multe coviduri