Firea l-a dat afara pe directorul Circului, viitor candidat la Primaria Capitalei UPDATE

Luni, 03 Februarie 2020, ora 20:38
10981 citiri
Firea l-a dat afara pe directorul Circului, viitor candidat la Primaria Capitalei UPDATE
Foto: Facebook/Bogdan Stanoevici

Primarul Gabriela Firea a decis sa il dea afara pe Bogdan Stanoevici, managerul Circului Metropolitan Bucuresti.

Decizia a fost anuntata de Primaria Municipiului Bucuresti, intr-un comunicat de presa remis luni seara Ziare.com si vine in contextul in care, acum o saptamana, Bogdan Stanoevici a anuntat ca va candida la Primaria Bucuresti, din partea ADER, partidul condus de Neculai Ontanu.

"Incepand cu data de 3 februarie, domnului Bogdan Stanoevici i-a incetat contractul de management la Circul Metropolitan Bucuresti, acesta aflandu-se in preaviz de 15 zile. Dupa aceasta perioada, primarul general va numi o noua conducere interimara, pana la organizarea concursului de management", transmite PMB.

Comunicatul precizeaza ca masura a fost luata in baza unei "misiuni de control efectuate de Corpul de Control al primarului general, din care rezulta un management defectuos la nivelul institutiei conduse de Bogdan Stanoevici, atat in calitate de angajator cat si in calitate de ordonator tertiar de credite".

PMB explica si ce a gasit Corpul de Control: "in decursul anilor 2017 - 2018, au fost achizitionate trei productii artistice din strainatate in valoare totala de 595.000 euro, care au adus incasari totale de doar 52.000 euro, desi managerul are ca atributie principala 'urmarirea modului de realizare a veniturilor proprii programate si gasirea de solutii pentru cresterea acestora'".

In plus, "din analiza modului in care au fost incheiate aceste contracte s-au constatat mai multe deficiente, dintre care amintim:

- nu a fost prezentata modalitatea prin care s-a ajuns sa fie ales producatorul extern;

- contractele externe sunt semnate doar de managerul institutiei si nu prezinta viza de control financiar preventiv propriu si nici viza de legalitate juridica".

Pe de alta parte, lui Stanoevici i se reproseaza ca, "desi existau posturi vacante in organigrama Circului Metropolitan Bucuresti, managerul a preferat sa lucreze pe contracte de colaborare: la nivelul anului 2018 au fost incheiate contracte de colaborare, atat cu colaboratorii externi cat si cu proprii angajati: 1.138 contracte de colaborare incheiate in baza Legii nr. 8/1996 si in baza Codului Civil pentru care s-a achitat suma de 5.786.668 lei, la un nivel al veniturilor nete incasate de numai 3.032.612 lei".

In concluzie, s-a constatat o folosire "ineficienta si neeficace a fondurilor publice fara a exista o corelatie cu respectarea principiilor necesitatii, oportunitatii, legalitatii si regularitatii conform legii", arata PMB.

Comunicatul tine sa precizeze ca acest control demarat in noiembrie 2019 "nu are implicatii politice, nu are nici o legatura cu candidatura domnului Bogdan Stanoevici la alergetile prezidentiale sau/si locale, aceste actiuni desfasurandu-se constant, la toate institutiile din subordinea Primariei Capitalei, conform legii".

UPDATE Partidul ADER anunta, luni seara, intr-un comunicat de presa, ca "Gabriela Firea il da afara pe contracandidatul ei, de teama ca il vor vota bucurestenii".

Purtatorul de cuvant al Partidului ADER, Orlando Culea, a afirmat ca Gabriela Firea "apeleaza la tertipuri de teama ca va pierde Capitala".

"Este o eliminare a celor care indraznesc sa o concureze. O razbunare ordinara, care arata adevaratul caracter al unei persoane care se crede mare doamna", a declarat Orlando Culea.

Actorul Bogdan Dragos Aureliu Marian Stanoevici a candidat ca independent la prezidentiale din noiembrie. A fost ministru pentru Romanii de pretutindeni (martie-decembrie 2014) in guvernul condus de Victor Ponta. Este director al Circului Metropolitan Globus Bucuresti din 2017.

B.B.

Citește și:
Deputatul care a demisionat din PSD ca să intre în PNL a rămas pe dinafară. Liberalii nu-l mai vor
Deputatul care a demisionat din PSD ca să intre în PNL a rămas pe dinafară. Liberalii nu-l mai vor
Deputatul George Adrian Paladi, care este și finul europarlamentarului Mihai Tudose, a demisionat săptămâna trecută din PSD și a anunțat că se alătură grupului parlamentar al PNL. Cu...
Kelemen Hunor vrea alegeri anticipate în 2023: „Este necesară o majoritate stabilă la guvernare”
Kelemen Hunor vrea alegeri anticipate în 2023: „Este necesară o majoritate stabilă la guvernare”
Vicepremierul și liderul UDMR Kelemen Hunor a transmis într-un interviu că este în favoarea alegerilor anticipate în 2023, motivând că anul viitor va fi unul de „stagnare” și că este...
#Bogdan Stanoevici demis Firea Circul Bucuresti , #primar Bucuresti