Firea: Mercedes Benz, singura companie care a depus oferta pentru furnizarea a 130 de autobuze hibrid pentru Bucuresti

Miercuri, 08 Mai 2019, ora 09:26
9500 citiri
Firea: Mercedes Benz, singura companie care a depus oferta pentru furnizarea a 130 de autobuze hibrid pentru Bucuresti

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat ca firma Mercedes Benz a fost singura care a depus o oferta in cadrul licitatiei care vizeaza achizitionarea a 130 de autobuze hibrid de catre municipalitate.

"Chiar azi (marti - n.red.) s-a depus o oferta - spun eu, semnificativa - din partea companiei Mercedes Benz pentru cele 130 de autobuze hibrid. Aceasta oferta, fireste, va fi analizata si intr-o perioada foarte scurta de timp - legala, bineinteles - se va anunta daca ea corespunde criteriilor de licitare.

S-au interesat zece mari companii de aceasta licitatie, dar a depus oferta doar Mercedes Benz pentru autobuzele hibrid", a precizat primarul, marti seara, la Antena3. Perioada de depunere s-a incheiat pe 7 mai.

Primaria Capitalei a transmis, miercuri dimineata, un comunicat, in care a amintit ca finantarea pentru autobuzele hibrid pe care vrea sa le cumpere provine din fonduri nerambursabile. Bucurestiul are incheiat cu Administratia Fondului pentru Mediu, in acest scop, contractul de finantare nr. 39/28.12.2018 care vizeaza achizitionarea a 100 de troleibuze si a 130 de autobuze hibride.

Amintim ca PMB a publicat in SICAP anunturi de participare si pentru achizitia a 100 de tramvaie, 100 de troleibuze si 100 de autobuze electrice.

In ce priveste oportunitatea transferului Centurii Capitalei la primarie, Firea a opinat ca in prezent acest lucru ar fi "dificil si contraproductiv".

"Daca acum trei ani nu s-a transferat catre Primaria Capitalei, si am vorbit in toate aparitiile publice si mi-as fi dorit sa fi fost transferat acum trei ani la Primaria Capitalei, acum, in ultimul an din primul mandat, ar fi dificil si contraproductiv sa mai facem acest transfer. Ministerul Transporturilor are deja cateva contracte, pe care le-a incheiat in urma unor licitatii, iar acestea trebuie sa fie verificate punctual si zilnic", a spus ea.

Ce a vorbit cu Dragnea la telefon

In alta ordine de idei, Gabriela Firea a declarat ca intr-o discutie telefonica pe care a avut-o la un moment dat cu presedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a atras atentia asupra faptului ca Primaria Capitalei "are un buget foarte mic", iar acest lucru risca sa afecteze proiectele de investitii.

"Ce se vorbeste in presa cu acel miliard de euro nu este adevarat. Noi anul trecut am primit de la Ministerul de Finante 600 de milioane. Deci aproape o jumatate din cat se vehiculeaza. (...) Si am inteles ca exista deschidere - ca si pentru restul tarii, fireste - si Capitala sa intre in aceste proiecte guvernamentale, atat in Fondul de investitii si dezvoltare, cu macar doua proiecte (...), de asemenea, sa se accelereze lucrarile in ceea ce priveste Centura ocolitoare a Capitalei, lucrarile la metrou, precum si alte proiecte de investitii", a afirmat ea.

Citeste si:
Rafila, despre relaxarea restricțiilor: „Nu putem să avem niciun fel de toleranţă la respectarea regulilor”
Rafila, despre relaxarea restricțiilor: „Nu putem să avem niciun fel de toleranţă la respectarea regulilor”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri, 8 decembrie, în şedinţa de Guvern, că introducerea măsurilor de relaxare pentru perioada Sărbătorilor ar trebui să vină şi...
Ajutor de peste 130 milioane de euro oferit se stat marilor companii consumatoare de energie. „Vom trece iarna cu bine”
Ajutor de peste 130 milioane de euro oferit se stat marilor companii consumatoare de energie. „Vom trece iarna cu bine”
Peste 130 milioane de euro au fost alocate marilor consumatori de energie, a anunțat miercuri, 8 decembrie, Ministerul Energiei. Ministrul de resort, Virgil Popescu, dă asigurări că vom...