Firea promite locuinte pentru actori, regizori, medici si profesori

Miercuri, 14 Septembrie 2016, ora 20:27
4037 citiri
Firea promite locuinte pentru actori, regizori, medici si profesori
Foto: Facebook/Gabriela Firea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat ca va propune construirea cate unui teatru in fiecare sector si ridicarea unor locuinte destinate actorilor, regizorilor, medicilor si profesorilor.

"Voi supune dezbaterii si aprobarii Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), in colaborare cu cei sase primari de sectoare, infiintarea cate unui teatru in fiecare sector al Capitalei. Vom introduce gratuitate pentru transportul prescolarilor, scolarilor, liceenilor si studentilor spre si dinspre activitatile culturale.

Vom infiinta Teatrul Dramaturgilor Romani Contemporani. Vom acorda locuinte cu prioritate actorilor si regizorilor, alaturi de medici si profesori, prin demararea unui program semnificativ de construire de locuinte", a declarat Gabriela Firea in cadrul unei conferinte sustinute la sediul Primariei Generale a Capitalei.

Planurile Gabrielei Firea pentru cladirile cu bulina rosie din Bucuresti

Edilul a mai anuntat ca va propune infiintarea unei companii municipale de constructii, care va construi locuinte sociale.

"In prima sedinta a CGMB vom infiinta o societate de constructii 100% a municipalitatii, care va construi locuinte pentru tineri si sociale si pentru profesii deosebite", a anuntat Primarul General.

Buget mai mare pentru cultura

De asemenea, Gabriela Firea a spus ca va propune majorarea cu cel putin 50% a bugetului pentru cultura, astfel incat teatrele sa primeasca fondurile necesare pentru reparatii, refacerea decorurilor, recuzita si dotari.

Edilul a mai anuntat si demararea procedurilor oficiale pentru organizarea licitatiei pentru construirea teatrului temporar in care se vor muta, pe rand, teatrele care vor intra intr-un proces de consolidare.

E interzis desenatul cu creta pe asfalt in parc? Firea acuza o intoxicare

In cadrul aceleiasi conferinte, primarul a anuntat ca sansele Bucurestiului de a obtine titlul de Capitala Culturala Europeana in anul 2021 sunt mici.

"Din ceea ce m-am informat eu pana in acest moment, in ceea ce priveste Bucurestiul, exista sanse mai reduse ca acesta sa fie declarat Capitala Culturala Europeana in 2021, pentru motivul important ca in toti anii trecuti, 10-15 ani, nu s-a acordat acest titlu capitalelor.

Conceptul initial a fost acela de a oferi o sansa in plus si de a dezvolta un alt oras al tarilor europene decat capitala, care orcum beneficiala de investitii. Acesta este conceptul", a explicat Gabriela Firea.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Firea teatre sector, #Firea locuinte actori , #primar Bucuresti