Firea promite sa faca 9 gradinite si after-school-uri noi. Iata unde se vor construi

Joi, 22 August 2019, ora 11:14

   

Firea promite sa faca 9 gradinite si after-school-uri noi. Iata unde se vor construi
Primarul Capitalei, Gabriela Firea, promite sa construiasca 4 gradinite si 5 after-school-uri in sectoarele 2 si 5.

Primaria Capitalei precizeaza, intr-un comunicat de presa remis joi Ziare.com, ca valoarea totala a investitiei este estimata la 11 milioane de euro.

"Desi la nivelul Capitalei, prin lege, primariile de sector sunt cele care administreaza scolile si gradinitele, Primaria Generala isi doreste sa contribuie la infrastructura educationala, pentru ca este nevoie ca elevii sa invete si sa fie ingrijiti in cladiri moderne, care au asigurate toate dotarile necesare.

De aceea, am propus sectoarelor sa ne inainteze obiectivele pe care doresc sa le preluam, pentru realizarea investitiilor. Astfel, pe partea de infrastructura scolara, am preluat realizarea a 4 gradinite si a 5 cladiri cu functiune de after-school, in sectoarele 2 si 5.

Avem pregatita documentatia, asa incat, pana la sfarsitul acestei luni, putem lansa procedura de achizitie pentru executia lucrarilor la 4 gradinite si 2 after-school-uri. Celelalte 3 cladiri after-school se afla, in prezent, in stadiul de relocare a utilitatilor", a declarat Firea, citata in comunicat.Potrivit sursei citate, termenele de executie sunt de 14 luni pentru cladirile after-school si de 16 luni de la data inceperii lucrarilor pentru gradinite.

"Cele 6 obiective care vor fi lansate in achizitie pana la sfarsitul lunii sunt urmatoarele:

Gradinita situata in str. Sportului nr. 21: va fi demolata actuala cladire, degradata si va fi edificata o gradinita cu 8 grupe (imobil cu S+P+1E).

Noua cladire va avea 8 sali de clasa, sala multifunctionala, sala de mese, cabinet medical, grupuri sanitare, bucatarie, spatii tehnice. Se va realiza de asemenea un sistem de incalzire centralizat si se vor amenaja curtea si terenul aferent gradinitei.

Gradinita din str. Peris nr. 27: un nou imobil va fi construit in locul actualei cladiri, degradate, pentru a gazdui o gradinita cu program prelungit: 4 grupe de copii, sali de mese, bucatarii, spatii birouri pentru personalul administrativ, cabinet medical, adapost aparare civila, centrala termica etc.

Gradinita din str. Stiucii nr. 54: cladirea actuala, aflata in stare avansata de degradare, va fi demolata si va fi realizata o constructie noua.

Gradinita va avea 7 grupe, sala de mese, bucatarie, spatii de birouri pentru personal administrativ, cabinet medical, adapost aparare civila, spatii tehnice etc.

Gradinita din str. Pescarusului nr. 124 (S+P+1E) va avea la subsol spatii amenajate pentru bucatarie, sala de mese, spatii de depozitare si tehnice, adapost de aparare civila, iar la parter si etaj 8 sali de clasa, cabinet medical, vestiare, birouri cancelarie si camere tehnice. Incinta se va amenaja cu alei, locuri de joaca si spatii verzi.

After-school Scoala Gimnaziala nr. 103 - noua cladire va asigura spatii pentru 96-120 de elevi: 8 sali de clasa, sala de mese, sala de activitati, grupuri sanitare si spatii tehnice si administrative.

After-school Scoala Gimnaziala nr. 134 - este propusa realizarea unei infrastructuri noi, care va adaposti 60-75 de elevi (5 grupe), precum si functiunile pentru sala de mese, sala de activitati, grupuri sanitare si spatii tehnice si administrative", precizeaza comunicatul.
*Foto: PMB
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4537 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
inovator
rank 5
Sa speram ca se vor si construi!
Sa nu fie doar propaganda electorala, doar se apropie alegerile, nu?
Utilizator sters
Se pare ca dupa 30 de ani de minciuni nu ati invatat sa
deosebiti adevarul de minciunile GOGONATE.
Cica in politica cu cat minciunile sunt mai mari cu atat mai mult sunt apreciate ...vezi autostrazi suspendate in Bucuresti ...si de ce NU , taxi-uri zburatoare ??? apoi Teleportarea . ha haha ha ha !
Pierrot
rank 3
Inovator, nu se va construi nimic !
Ciuma rosie nu construieste nimic,pustieste si parjoleste totul !
Dati-mi va rog un singur exemplu de un lucru bun realizat de ciumeti in favoarea romanilor !
Un exemplu,numai unul !
Pierrot
rank 3
Fierea vrea sa fie aleasa din nou P.G.
si atunci ne promite marea si sarea.
Fiereo,bucurestenii s-au saturat de tine,despre afacerile tale,si despre dorinta nebuneasca de imbogatire.
Chiar nu te mai saturi de cati bani ai adunat din excrocheriile tale cu societatile si ale lui Pandele ?
cozmin
rank 5
in epoca de aur se construia
pe 10 etaje, cu spatii alimentare la parter, la etajul 1 confectii. Acum ne-au plantat si balarii de copaci in tot Bucurestiul pe care nici nu-i uda si nici nu le-au lasat pamant suficient.
Pierrot
rank 3
Ce se vede in poze
sunt niste ghetouri nenorocite.
Dar nici p-astea n-o sa le faci niciodata.
Praf in ochii fraerilor !
CosmaRacoare
rank 1
Femeia asta a fost o ci$uma pentru Bucuresteni...
Este o nebunie curata,de necrezut cu cita nesimtire,rea vointa, ura si dispret a putut sa se comporte nenorocita asta de firea cu oamenii care au ales-o,cu toti bucurestenii.Nenoro$cita asta nu a facut nimic,bun,a furat cu companiile alea care nu erau de trebuinta,a dat zeci de milioane bisericii,a cheltuit in stinga si in dreapta si bucurestenii nu vor avea toti caldura.nu vor avea apa curenta,nu au parcari pentru masini,traficul in Bucuresti este un infern sunt zeci de strazi neasfaltate si fara canalizare.Acum,cind ii intrebi pe bucuresteni de Nicusor Dan,ridica ca niste *** din umeri si sunt gata sa o aleaga din nou.
Ba frati bucuresteni,trebuie sa fiti nebuni sa o mai alegeti pe nenoro$cita asta.Asta procedeaz exact cum procedeaza psd,isi bate joc de voi,in toate partile si voi nu ziceti nimic!??
Cita prostie poate fi in capul vostru!!!!????
PentruDreptate
rank 5
Copie la indigo cu ce "croncanea" si acum 3 ani inainte de alegeri,
rezultat ..."0" (ZERO). Nu numai asta dar a bagat capitala tarii in faliment. Ar trebui sa fie numita "Demolition Woman" pentru ca a distrus tot Bucurestiul.

Cotofana asta parvenita vrea sa faca gradinite si scoli de prost gust, dar in 3 ani de zile nu a fost in stare sa repare macar podul Constanta care sta sa cada sau sa faca blestemata aia de centura, ca sa nu mai spun de restul de probleme majore cu care se confrunta Bucurestiul.

Dispari kitschoaso'!
becher
rank 5
...
trei iezi...pana mea de lup,te-am recunoscut.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor