Firea rectifica iar bugetul Capitalei: 100.000.000 de lei in plus la STB. Taie de la spitale, consolidari si proiectul Prelungirea Ghencea

Marti, 12 Noiembrie 2019, ora 16:22
9239 citiri
Firea rectifica iar bugetul Capitalei: 100.000.000 de lei in plus la STB. Taie de la spitale, consolidari si proiectul Prelungirea Ghencea

Consiliul General al Municipiului Bucuresti urmeaza sa discute, in sedinta de joi, un proiect de rectificare bugetara care prevede suplimentarea cu 100 de milioane de lei a celor 900 de milioane de lei prevazute pana in prezent pentru subventii destinate transportului in comun, in vederea acoperirii diferentelor dintre pret si tarif.

Totodata, se propune ca bugetul Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti sa fie diminuat cu 29,8 milioane de lei, iar cel al Administratiei Municipale pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic cu 21 de milioane de lei, in urma unor solicitari in acest sens transmise de catre cele doua institutii, dupa cum indica raportul de specialitate atasat proiectului.

Astfel, bugetul total al Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti va fi diminuat cu 29,8 milioane de lei, ajungand la 443 de milioane de lei. Desi se suplimenteaza cu 10 milioane de lei suma de 48 de milioane prevazuta pentru reparatii curente, se reduce cu un total de 18 milioane cea prevazuta initial pentru proiecte precum: reconstructia, reamenajarea, modernizarea si echiparea Spitalului Foisor (de la 26,5 la 20 de milioane lei); extinderea si echiparea Spitalului Victor Gomoiu (de la 5 la 4 milioane); construirea Ambulatoriu Spital dr. Victor Babes (de la 9,7 la 5,7 milioane lei); reabilitare bloc operator Spital Cantacuzino (de la 22,9 la 15,9 milioane lei). Se diminueaza cu 9,5 milioane lei si suma totala de 45,8 milioane de lei prevazuta la capitolul "Masini, echipamente si mijloace de transport".

Sunt prevazuti bani mai putini si pentru Administratia Municipala pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic, care ajunge la un buget de 109,2 milioane de lei, fata de cele 130 de milioane prevazute initial.

Printre proiectele vizate de aceste diminuari se numara: interventia pentru reabilitarea structural-arhitecturala a anvelopei cladirilor si cresterea calitatii arhitectural-ambientale a acestora; lucrari in Str. Academiei n.r 3-5, Bdul Magheru nr. 27, Str. Alexandru Beldiman nr. 1, Str. Franceza nr. 52, Str. Blanari nr. 14.

Bugetul Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane va fi majorat cu 5,7 milioane de lei, bani destinati in principal pentru bunuri si servicii.

Bugetul Centrului pentru Tineret va fi suplimentat cu doua milioane de lei, fiind vorba de sume destinate pentru ajutoare sociale in numerar.

Potrivit proiectului, bugetul de 602 milioane lei al Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti va fi diminuat cu 33,6 milioane de lei. Pe de o parte, este vorba despre cheltuieli de personal si ajutoare sociale in numerar, pe de alta parte, despre diminuarea cu 15,4 milioane a sumei totale de 24,4 milioane de lei prevazuta pentru realizarea Bancii de alimente.

In ceea ce priveste Administratia Strazilor, un plus de 2,7 milioane de lei va fi prevazut pentru modernizarea si consolidarea pasajului denivelat Pod Grant, ajungand la un total de 5,5 milioane de lei. Se mai aloca o suplimentare de 1,6 milioane lei si pentru executia si modernizarea intersectiilor semaforizate, fata de cele 10,5 milioane prevazute initial.

In schimb, urmeaza sa se reduca in acest an 10 milioane de lei dintre cele 50,2 milioane lei prevazute pentru proiectul Penetratie Prelungirea Ghencea Domnesti si Supralargire Bd. Ghencea si Str. Brasov si terminal tramvai 41.

Vezi si Primaria Capitalei a aprobat scaderea bugetului cu 608 milioane de lei: Se taie de la strazi, scoli si chiar si de la biserici

Citeste si:
Nelu Tătaru crede că ritmul actual al vaccinării ne poate duce către un platou al valului 4 pandemic: ”Sperăm să putem avea sărbători liniştite de iarnă”
Nelu Tătaru crede că ritmul actual al vaccinării ne poate duce către un platou al valului 4 pandemic: ”Sperăm să putem avea sărbători liniştite de iarnă”
Fostul ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru afirmă, miercuri, 27 octombrie, că portofoliul de la Sănătate are nevoie de un profesionist, ”nu doar de un politician”. ”Nu putem defila...
Medicul Vasi Rădulescu, îndemn responsabil către Nicușor Dan: ”Mergeți azi să vă vaccinați și să scăpați de întrebări. Ajutorul dumneavoastră ar conta enorm”
Medicul Vasi Rădulescu, îndemn responsabil către Nicușor Dan: ”Mergeți azi să vă vaccinați și să scăpați de întrebări. Ajutorul dumneavoastră ar conta enorm”
Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook un mesaj către Nicușor Dan, Primarul General al Bucureștiului, îndemnându-l să se vaccineze anti COVID. Nicușor Dan a evitat până acum să...
Sursa: AGERPRES