Firea s-a plans de jandarmi, Carmen Dan face ancheta sa vada cum si-au facut datoria in Piata Victoriei

Sambata, 02 Decembrie 2017, ora 21:15
8612 citiri
Firea s-a plans de jandarmi, Carmen Dan face ancheta sa vada cum si-au facut datoria in Piata Victoriei

Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a dispus verificari cu privire la modul in care structurile subordonate MAI si-au indeplinit atributiile ce le revin, in incidentele ce au avut loc, sambata, in Piata Victoriei.

Intr-un comunicat remis de Ministerul de Interne se arata ca sambata, "reprezentantii conducerii Ministerului Afacerilor Interne au avut o intalnire de lucru cu cei ai Primariei Capitalei cu privire la imposibilitatea desfasurarii activitatilor de organizare a unui eveniment public autorizat, in Piata Victoriei".

Intalnirea vine in urma incidentelor care au avut loc in Piata Victoriei, unde protestatarii au impiedicat instalarea Targului de Craciun pe care primarul Capitalei a decis, in ultimul moment si in premiera, ca il va face fix in Piata Victoriei, unde sunt anuntate proteste pe parcursul lunii decembrie.

La finalul zilei, avand in vedere determinarea protestatarilor si perspectiva ca numarul acestora sa creasca, Gabriela Firea a luat decizia anularii Targului de Craciun din Piata Victoriei.

Totusi, Firea s-a aratat foarte suparata, considerand ca manifestarile marcheaza inceputul anarhiei si anuntand ca este nemultumita de interventia autoritatilor centrale si ca va depune plangere penala atat impotriva protestatarilor, cat si a autoritatilor care nu si-ar fi facut datoria.

Reprezentantii Primariei nu au pierdut vremea si sambata seara au avut o intalnire cu reprezentanti ai MAI. In urma analizarii incidentelor care au avut loc in Piata Victoriei au rezultat urmatoarele concluzii, se arata in comunicat:

- o autoritate publica, respectiv Primaria Capitalei, a fost impiedicata sa desfasoare o activitate autorizata:

- mai multe persoane au intervenit asupra unor bunuri care nu le apartineau riscand deteriorarea acestora:

- o persoana a suferit vatamari corporale.

In consecinta, ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a dispus verificari cu privire la modul in care structurile subordonate MAI si-au indeplinit atributiile ce le revin, conform legii.

De asemenea, se mai arata in comunicat, ministrul afacerilor interne o asigura pe doamna Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei, de "intreg sprijinul Ministerului Afacerilor Interne si de intreaga sa disponibilitate in colaborarea institutionala in scopul continuarii activitatilor in interesul public si in mentinerea sigurantei cetateanului".

Citeste si:
Se împart funcții în PNL. Pentru ce poziții candidează Lucian Bode și Virgil Popescu
Se împart funcții în PNL. Pentru ce poziții candidează Lucian Bode și Virgil Popescu
Conducerea PNL se reuneşte, vineri, într-o nouă şedinţă, la Consiliului Naţional, după Liga Aleşilor Locali de joi. În cadrul şedinţei vor fi aleşi secretarul general al partidului,...
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, 26 mai, că cea mai mare greșeală a guvernului a fost ”liberalizarea haotică la energie”. El a lăudat, în schimb, creșterea economică...