Firea se plange ca Tudose n-a lasat-o sa faca Spitalul Metropolitan in Pipera si insista cu aceeasi zona, apropiata de Voluntari

Sambata, 13 Ianuarie 2018, ora 12:16
9072 citiri
Firea se plange ca Tudose n-a lasat-o sa faca Spitalul Metropolitan in Pipera si insista cu aceeasi zona, apropiata de Voluntari
Foto: Facebook / Primaria Capitalei

Gabriela Firea, primarul Capitalei, insista sa construiasca Spitalul Metropolitan in Pipera, spre marginea Capitalei, dar aproape de Voluntari, subiectul urmand sa fie rediscutat in sedinta de consiliu de miercuri, dupa ce premierul Mihai Tudose nu a dat niciun raspuns la solicitarea adresata inca de anul trecut.

Initial, Primaria Generala a cerut Guvernului un teren tot din Pipera, care apartine SRTV, dar pentru ca Guvernul nu a zis nici da, nici ba, primarul Capitalei a pus ochii pe un imobil al RATB din acelasi cartier.

"Se preia din administrarea Regiei Autonome de Transport Bucuresti in administrarea directa a Consiliului General al Muncipiului Bucuresti, imobilul situat in Soseaua Pipera nr. 55, sector 2, in vederea realizarii obiectivului de investitii 'Spital Metropolian'", se arata in proiectul de hotarare aflat pe ordinea de zi a sedintei CGMB de miercuri, 17 ianuarie, informeaza RTV.

PMP nu uita sa reproseze Guvernului ca nu a raspuns solicitarii adresate inca din luna iulie, "solicitare care nu are nicio finalitate in acest moment", dupa cum se arata in expunerea de motive a proiectului.

Atat primarul Capitalei, Gabriela Firea, cat si premierul Mihai Tudose, sunt membri ai PSD.

Consilierul general Catalin Deaconescu (PNL) a explicat de ce e firesc ca premierul Tudose sa isi refuze colega de partid.

"Premierul Tudose a refuzat-o pe doamna Firea si nu a vrut sa-i dea acest teren din Pipera, care este al SRTv. Si este normal sa o refuze, pentru ca acel teren este foarte departe de multe cartiere bucurestene si nu este normal sa faci acolo un spital unde multi bucuresteni nu vor putea ajunge", a declarat Catalin Deaconescu, citat de RTV.

Cartierul Pipera este, intr-adevar, mai departe de centrul Capitalei si de multe alte zone importante din celelalte sectoare, dar mai aproape de Voluntari, unde primar este sotul Gabrielei Firea, Florin Pandele (PSD).

Viceprimarul Aurelian Badulescu (PSD) a comentat spunand ca "e ca si cum ai vorbit la pereti, de aia s-a ajuns aici" si a sustinut ca stie de ce a refuzat premierul, "insa o las pe doamna Firea sa faca publice aceste detalii", a spus el.

In martie anul trecut, Gabriela Firea anunta ca Primaria Capitalei va investi 300 de milioane de euro in Spitalul Metropolitan. Ea a ales zona Pipera, foarte aglomerata, sustinand ca e accesibila si aproape de aeroport.

Dupa ce liberalul Cristian Busoi a acuzat-o ca ar urmari obscure interese imobiliare, Gabriela Firea a anuntat ca il da in judecata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Firea spital metropolitan Pipera , #primar Bucuresti